BezpiecznaCiaza112023

Waga w ciąży...

13 lata 7 miesiąc temu #114399 przez Kasia81
Witam.. jestem w 29 tc i już mam + 13 kg ;( trochę dużo. Przed ciążą ważyłam 65 przy 171cm a teraz mam już 78kg!Najwięcej przyszło po 22 tc do tego czasu miałam "tylko" + 6 kg

[/url]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 6 miesiąc temu #131545 przez dorotas29
Witajcie, u mnie waga wyjściowa-51.5kg, teraz ważę 60 kg -początek 33 tygodnia

13 lata 6 miesiąc temu #131599 przez Rachela
Cześć kochane,

przyznam od razu, że nie należę do najszczuplejszych osób i na dzień dzisiejszy przybrałam na wadze 13 kilo (39 tydzień). Waga stanęła mi w miejscu od 37 tygodnia.
Mam nadzieje że uda mi się szybko zrzucić dodatkowe kilo i może trochę więcej :)

13 lata 4 miesiąc temu #168245 przez tygrysica
Hej.
Ja też się trochę przejmowałam, bo schudłam 3 kg na początku, a teraz ważę o 1kg więcej niż przed ciążą- jestem w 20 tyg.

Z jednej strony- nie miałam porannych mdłości i jadłam raczej dużo, ale z drugiej strony- brak lubianego przeze mnie piwa i zdrowa dieta pewnie to spowoowały.
A z dieta to w ogóle zabawnie, bo ogólnie zawsze mięsko kochałam, szczególnie z grilla, a teraz to nie mogę na mięso patrzeć i tylko jarzynki i owoce bym jadła ;)

13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #169771 przez krzymina
u mnie masakra,przytyłam już około 17 kg,jestem w 20 tc,każdy mi mówi że mi ta ciąża poszła w tyłek i biodra,nie ma to jak grono dobrych pocieszycieli

nie wiem skąd tyle nadwagi,wcale się nie obżeram,jem 3 razy dziennie plus 2 jakieś przekąski w ciągu dnia typu jogurt/owoce...

13 lata 4 miesiąc temu #170041 przez carolin1
Ja przez całą ciąże przytyłam 14 kg. To dla mnie była masakra ze względu na ciężar. Przed ciążą ważyłam 50 kg.

13 lata 4 miesiąc temu #170675 przez krzymina
Carolin to co ja mam powiedzieć? już na półmetku ciąży przytyłam więcej niż Ty przez całą ciążę,czytałam że przy normalnej wadze te 16 czy 18 kg to w normie jest

mam taką książkę i tu jest napisane że w 2 trymestrze może tygodniowo przybywać od 0,5 do 0,8 kilograma czyli łącznie do 6,5 kg a w 3 trymestrze do 4,5 kg ale trzeba pamiętać że samo dziecko waży około 3,5 kg
łożysko około 0,7 kg
płyn owodniowy około 1 kg
powiększona macica około 1 kg piersi około 1 nawet do 2 kg
objętość krwi matki 2 kg
i tkanka tłuszczowa około 3,5 kg
czyli razem około 15 kg

13 lata 4 miesiąc temu #170695 przez paulinkaaa2202
Ja przytyłam 21kg po ciąży spadło mi od razu 11kg ale zostało 10kg :(
najgorzej że poszło mi w biodra i nogi i brzuch obwisły, a kiedyś miałam brzuch jak deska :P
Na razie nic z tym nie robię bo jakoś nie mam samozaparcia

13 lata 4 miesiąc temu #170744 przez carolin1
Krzymino, też mam tę książka raczej miałam bo już poszła w inne ręce. Chciałam powiedzieć, że dla każdego przyrost masy będzie inaczej odczuwalny. Dla mnie te 14 kilo na samym końcu ciąży było naprawdę uciążliwe. Niektóre dziewczyny mogą przytyć więcej a mogą czuć się świetnie. Moja lekarka stwierdziła ze i tak dla kręgosłupa najgorzej jest po porodzie kiedy nagle gubisz wagę.

13 lata 4 miesiąc temu #171155 przez krzymina
Carolin nie martw się,będziesz po ciąży gubić stopniowo kilogramy,zobaczysz,moja siostra w ciągu roku po urodzeniu schudła bardziej niż przed ciążą i to po cesarce,90% dziewczyn które znam gubią po ciąży kilogramy wcześniej czy później

13 lata 4 miesiąc temu #179499 przez upsar
Ja przed ciążą wazyłam 58 kg. Na poczatku schudłam kilka kilo mimo, ze nie miałam nudności czy wymiotów. Brak mi było jednak chęci do jedzenia :( . Na tą chwile waże 60kg a jutro zaczynam 25 tydzień. Wolałabym miec troszke wiecej ciałka bo byłabym spokojniejsza o to ze małemu niczego nie brakuje. Ale tak to jest, ze nie doceniamy tego co mamy...

13 lata 4 miesiąc temu #179741 przez MagdaM
upsar napisał:

Ja przed ciążą wazyłam 58 kg. Na poczatku schudłam kilka kilo mimo, ze nie miałam nudności czy wymiotów. Brak mi było jednak chęci do jedzenia :( . Na tą chwile waże 60kg a jutro zaczynam 25 tydzień. Wolałabym miec troszke wiecej ciałka bo byłabym spokojniejsza o to ze małemu niczego nie brakuje. Ale tak to jest, ze nie doceniamy tego co mamy...

ale spokojnie kobieo :) to, ze nie tyjesz nie znaczy, ze dzieciatku czegos brakuje :) On napewno wyjada co najlepsze z Ciebie i zdrowo sobie rosnie :) Spytaj lekarza :)
Nie wiem czy Cie to pocieszy, ale ja w 33tc mam +2,6 kg jakos tak a moj maluch rosnie i w 30tc wazyl prawie 1,5 kg :) w 3 tyg przytyl ok 0,5 kg a ja 100 gram :laugh: usmiech prosze :)

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.

13 lata 4 miesiąc temu #180210 przez emilka1910
Heh!
Jestem w 38 tygodniu i przytyłam 13 kg! Czuje się jak Bunia z Gumisiów:)
Ale nie przejmuję się tym, to już nie długo potrwa:)

url=http://www.zapytajpolozna.pl] http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=27396 [/url]

13 lata 4 miesiąc temu #180227 przez krzymina
ja w 22 tyg przytyłam już ponad 15 ale się nie obwiniam o to bo prawie całą ciążę muszę leżeć

13 lata 3 miesiąc temu #184921 przez upsar
MagdaM miałaś rację że należy tylko trochę poczekać...
Już mi przybyło ze 2 kg i brzuszek robi sie coraz większy :)
Mały też raczej rośnie bo żołądek przesunąłmi się gdzieś pod biust co odczuwam przy większych posiłkach ;)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka