- /
- /
- /
- /
- Objawy ciazy po zaplodnieniu..
Objawy ciazy po zaplodnieniu..
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05
... a teraz bez problemu zaszłam w kolejną ciążę...dokładnie po 5 miesiącach od poprzedniej i dziś jestem w 20 tygodniu ciąży i jak na razie maleństwo dobrze się rozwija
...dodam tylko , że to też m.in. zasługa dobrze wykonanego zabiegu bo nic mi nie naruszyli i dobrze wszystko wyczyścili (zabieg miałam robiony pod narkozą ...tyle tylko że w niemczech bo tutaj też przebywam).
A jeśli chodzi o objawy...to ani w pierwszej ani w drugiej ciąży nie miałam żadnych. Jedynie co to w drugiej pobolewało mnie trochę podbrzusze i czasem zakuło mnie w podbrzuszu (wynik rozciągających się więzadeł)... i to tyle .... żadnych wymiotów, żadnych zawrotów, żadnych zachcianek kompletnie nic aż mnie to czasem martwiło ... ale gdy po wizytach okazywało się, że wszystko jest okej to się uspokajałam
Obecnie jestem w 20 tygodniu i jedyne co mam to wrażliwość sutków i czuję jakby naciągał mi się brzuch... coś w stylu naciągnięty mięsień po treningu (takie uczucie) ;p hihi
Także nie martwcie się gdy nie macie objawów tylko cieszcie
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- gajosik
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
Nie wiem co jest okresu nie ma, jajnik prawy mnie kuje, brzuch mam nabrzmiały czuje się jakby jakaś piłka tam była... a żołądek sie normalnie... rozciąga. Mam czasami uczucie jakby miał okres by. A może urojona, ale czy przy urojonej zanika okres... ale ja nie uroiałam sobie nic i dlaczego test 3 szt. wyszły negatywnie. Moja jedna kumpela powiedziała, że test zrobiła po miesiącu spóźniania i było ok a druga powiedziała ze wiele testów zrobiła które były na nie a potem sie okazało, że jest.... wiecie dziwnie się czuje .. muszę iść do lekarza , ale moja praca.... jak powiem o wolnym to aż mnie skreca... i
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Przy cyście i torbielach okres też zanika...więc nie zwlekaj i idź do lekarza !
- KAMI
- Wylogowany
- gadatliwa
proszę Was jak tylko coś poczujecie dziwnego idźcie do lekarza! U mnie akurat nie było problemów ale koleżanka zlekceważyła delikatny ból i jak dżwignęła torbę z zakupami (nawet nie ciężką) to dostała krwotoku i niestety dzieciątka nie ma (13 tydzień), lekarz jej powiedział, że jakby poszła do lekarza (a delikatne bóle miała przez 3 dni) to została by w szpitalu i spokojnie urodziła. Nie wiem dokładnie co to było ale na pewno do odratowania
- Kowalska
- Wylogowany
- gaworzenie
mogę sobie tylko wyobrazić jak czułaś się po tym zabiegu, nosiłaś już maleństwo 10 tyg, ale najważnieejsze jest to że teraz jest wszystko ok z tą dzidzią!!! trzymam kciuki ...
jeżeli chodzi o moje sprawy to dostałam miesiączki...
ponowiliśmy więc starania i teraz czuję ... czuję, że dostanę miesiączki... i to lada chwila
w między czasie byłam u dobrego specjalisty, zbadał mnie zalecił badania...
odebrałam wyniki i ciężko mi się wypowiadać bo myślę że powinien to zrobić specjalista... aczkolwiek nie podoba mi się wynik jednego z zaleconych badań a dokładnie LH...
z tego co widzę(podane są normy w różnych fazach) mam go za dużo..
z kolei za duża jego ilość może powodować niewydolność jajników...tak wyczytałam w necie
ale nie chce o tym myśleć póki tego nie zobaczy ginekolog, bo to on zna się najlepiej.. a nie internet... i staram się nie myśleć o najgorszym ...
kurczę jak to jest że jak się jest młodym to człowiek uważa żeby nie zajść w ciąże w za młodym wieku, a jak już podejmie decyzje i się stara to ... krzaki ( ehhh
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
No tak to już jest że jak się bardzo chce to nie wychodzi. Nic na siłę, a będzie okej.
Najgorsze jest tylko to, że jak normalni ludzie chcą mieć dzidzię to są jakieś przeszkody, a tzw. z marginesu społecznego mają dzieci na potęgę i albo oddają do okna życia ( w najlepszym razie) albo wyrzucają na śmietnik
Zobaczysz wszystko będzie okej...jeszcze będziesz mamą
- Kasiulka
- Wylogowany
- gadatliwa
tak sobie poczytałam Wasz wątek i stwierdziłam że napiszę coś od siebie Wszelkie dolegliwości warto skonsultować z lekarzem, to pewne. NIe można zwlekać, bo może właśnie owa dolegliwość uniemożliwia Wam zajście w ciąże? Często są to bardzo błahe przeszkody i z pomocą lekarza ciąża jest raz dwa Nie zniechęcajcie się, będziecie miały swoje upragnione bobaski Życzę Wam powodzenia
- eunika100
- Wylogowany
- gaworzenie
- kaikai
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mój skarbek :)06.04.2013
- eunika100
- Wylogowany
- gaworzenie
- kaikai
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mój skarbek :)06.04.2013
- eunika100
- Wylogowany
- gaworzenie
- Grucha
- Wylogowany
- gaworzenie
Jestem tu nowa Zastanawiam się co jest grane. Zazwyczaj mam regularny cykl liczący 28 dni. Planowo miałam dostać okres 12.01.. ale nie dostałam. Wydawało mi się, że spóźnia się bo sporo ostatnio ćwiczyłam. 14.01 były przytulanki - stwierdziłam, że okres nadejdzie lada moment, to co sobie żałować ;P Sęk w tym, że już dzień później moje piersi dosłownie oszalały, myślałam że mi po prostu odpadną, dotknąć ich nie mogę i momentami czuje taki tępy ból w dole brzucha, trochę jak przed @. Ale miesiączki dalej brak. Wczoraj zrobiłam test i wyszedł negatywny. Sama już nie wiem co mam myśleć ;/ Niby owulacja mogła mi się przesunąć i mogło dojść do zapłodnienia 14.01, ale to objawy nie wystąpiłyby raczej tak szybko, z drugiej strony wcześniej też raczej nic nie powstało skoro test wyszedł negatywny ehhh
Pozdrawiam!
- eunika100
- Wylogowany
- gaworzenie
- Grucha
- Wylogowany
- gaworzenie