BezpiecznaCiaza112023

Skaza?

12 lata 11 miesiąc temu #328750 przez aanaa
Czesc kobietki.
Chcialam sie poradzi bo ktoras mam nadzieje ze to przeszla juz.. Moja corcia ma ma niby skaze bialkowa.. Testy z krwi wyszly elegancko. Alergolog stwierdzil ze nie bedzie alergikiem. Podaje jej bebilon pepti, smaruje lipobase, i kapie w oilatum wedlug zalecen alergologa.. Z tym ze na raczkach i nozkach od czasu do czasu pojawiaja sie jeszcze te plamki.. A na buzi ma strasznie. Jest juz na tym mleku pare miesiecy a ta twarz wyglada jak wygladala albo i jeszcze gorzej bo drapie to strasznie.. Jadla kaszki ryzowe robione na jej mleku o smaku banana wiec pomyslalam moze to to, ale niestety.. Je rowniez zupki z bobovita. Do tej pory jadla dwa smaki jarzynkowa i z indyczkiem..
Moze macie pojeciec co ja moze tak uczulac? Bo ja juz sie zalamuje zgadujac a szkoda mi jej bo widze jak to swedzi ;(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #338619 przez ewelciaM.
musisz obserwować po czym te plamki się pojawiają, odstawiłaś jej te kaszki i zupki ? a może to ten oilatum ?? wszystko może uczulać, moja córcia też ma skaze białkową, ale u nas to zupełnie inaczej było, jak miała 3 miesiące z powody braku pokarmu z cycka przeszła na zwykły bebilon dostała, kolki ciemieniuche no i lekarz przepisał bebilon pepti, i zalecił produkty bezmleczne i wszystko minęło :) myje ją normalnym żelem dla dzieci i smaruje oliwką. Ostatnio dostała czerwone policzki (nawet o tym wątek założyłam) i musze odstawiać po kolei produkty żeby zobaczyć od czego to, ale madzia ostatnio dostawała dużo nowych soczków deserków to pewnie coś z tego :( a może to proszek do prania ??

nie poznał głębi strachu ten kto nie ma dzieci

12 lata 10 miesiąc temu #338642 przez natmur11
aanaa testy z krwi u maluszka do 3-4 roku zycia sa malo wiarygodne.

12 lata 10 miesiąc temu #338647 przez aanaa
Watpie by to byl proszek.. Bo ma od urodzenia ten sam i nic nigdy po nim nie miala.. Nie zmieniam jej kosmetykow. Juz przed kapielami z Oilatum miala to. Zmienilam jej zupki na te malo uczulajace bo ma tylko indyczka i dynie, kaszke bananowa usunelam i niby sie po niej poprawialo ale nadal drapie.. Caly czas obserwuje i staram sie zminiac co jakis czas jedzonko na dluzszy okres by zobaczyc czy lepiej. A moze zna ktoras z was lepszy krem niz lipobase? On tak jakby nic nie dzialal.. Nozki ma czyste na raczce czasem mala plamka wyjdzie i znika tylko ta twarz.. :(

Dziekuje o wiadomosc o tych badaniach z krwi ja nie mialam niestety o tym pojecia. ;)

I chyba zmienie lekarza bo trzyma caly czas na tym samym a prosilam o inna masc.

12 lata 10 miesiąc temu #339105 przez sylka
A czytałaś dokładnie skład gotowych obiadków z bobovity często dodawane do nich są soki owocowe np. z winogron, jabłek a niektóre dzieci są na nie uczulone. Wprowadzałaś już gluten?

12 lata 10 miesiąc temu #339287 przez aanaa
Tera kupuje z Hipp sama dynie i indyczka poniewaz nawet lekarka mi mowila ze to malo uczulajace. I nie ma dodatku sokow. Glutenu nie nie wprowadzam.

12 lata 10 miesiąc temu #339413 przez ewelciaM.
a myślałaś o mleku ?? pepti niby nie powinno uczulać bo jest hipoalergiczne, ale jest jeszcze bebilon nutramigen i ponoć jest dla tych dzieci które mają wysoką skazę i pepti nie pomaga... tak słyszałam, nie wiem czy to prawda, ale może spytaj lekarza o to

nie poznał głębi strachu ten kto nie ma dzieci

12 lata 10 miesiąc temu #339420 przez aanaa
Dobry pomysl bo na mleko jakos uwagi nie zwrocilam choc z raczek i nozek po pepti zeszlo.. Zapytam na bank przy nastepnej wizycie ;)

12 lata 10 miesiąc temu #347601 przez moniś111
aanaa czy testy z krwi były pobierane z paluszka, pytam bo w przyszłym tygodniu my sie wybieramy;-(

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka