- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Beta HCG raz jeszcze- proszę o szczerą odpowiedz!!
Beta HCG raz jeszcze- proszę o szczerą odpowiedz!!
- Gosiakos85
- Autor
- Wylogowany
- gaworzenie
Mniej Więcej
13 lata 5 miesiąc temu #146735 przez Gosiakos85
Witam Wszystkich!
Proszę, nie krzyczcie na mnie, bo wiem, że o beta HCG było już multum wątków, ale nigdzie nie znalazłam odpowiedzi.
Odstawiłam ostatnio tabletki, teraz jest mój pierwszy cykl po tabletkach, dlatego nie wiem, jakiej długości mam cykle... (masło maślane, ale wiadomo o co chodzi ).
I teraz mam takie pytanie: czy, jeśli załóżmy doszło do zapłodnienia, mozliwe jest, że beta HCG robiona w 21 dniu cyklu jeszcze zupełnie nic nie pokazała, czyli wynik był dokładnie <0,1 ??
Domyślam się, że zrobiłam ją za wcześnie, ale czy jesli doszło do zapłodnienia np. w 14-15 dniu cyklu, to czy w 21 dniu nie powinna juz choć troszkę wzrosnąć?
Bardzo chcielibysmy mieć drugie dziecko...
Pozdrawiam i z góry bardzo dziękuję za odpowiedzi
Proszę, nie krzyczcie na mnie, bo wiem, że o beta HCG było już multum wątków, ale nigdzie nie znalazłam odpowiedzi.
Odstawiłam ostatnio tabletki, teraz jest mój pierwszy cykl po tabletkach, dlatego nie wiem, jakiej długości mam cykle... (masło maślane, ale wiadomo o co chodzi ).
I teraz mam takie pytanie: czy, jeśli załóżmy doszło do zapłodnienia, mozliwe jest, że beta HCG robiona w 21 dniu cyklu jeszcze zupełnie nic nie pokazała, czyli wynik był dokładnie <0,1 ??
Domyślam się, że zrobiłam ją za wcześnie, ale czy jesli doszło do zapłodnienia np. w 14-15 dniu cyklu, to czy w 21 dniu nie powinna juz choć troszkę wzrosnąć?
Bardzo chcielibysmy mieć drugie dziecko...
Pozdrawiam i z góry bardzo dziękuję za odpowiedzi
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- muka
- Wylogowany
- gaworzenie
Mniej Więcej
13 lata 1 miesiąc temu #224366 przez muka
na logię wydaje się, że coś już powinno pokazać aczkolwiek pierwsze badania lekarze zawsze zalecają najwcześniej w dniu spodziewanej miesiączki więc może jednak jest jakas szansa
- Patrycja_Z
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Mniej Więcej
13 lata 3 tygodni temu #250205 przez Patrycja_Z
Ja robiłam betę żeby sprawdzić czy nie jest to ciąża pozamaciczna bo nie było widać długo Dziecka na USG. W 42 dniu cyklu beta wyszła 713, w 44dc przeszło 1500. Nie wiem ile powinno być w 21dc ale wydaje mi się, że beta wzrasta od terminu spodziewanej @ skoro lekarze zalecają żeby dopiero wtedy robić te badania.