- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Zaczyna się zawsze od marzeń...
Zaczyna się zawsze od marzeń...
- eash
- Autor
- Wylogowany
- rozmowna
W życiu tak to już dziwnie się układa, że wiele par nie planujących powiększenia swojej rodziny, dowiaduje sie nagle, że Maluszek jest juz w drodze. I nie każda z tych par jest z tego powodu zadowolona. Są i takie, które - nie mogąc zaakceptować myśli o nowym Życiu, które właśnie powstaje - decydują się na aborcję. Albo rozważają oddanie Maluszka zaraz po porodzie. Potem wiele jest takich malutkich Istnień, samotnych i niekochanych, zdawać by się mogło - nikomu niepotrzebnych...
Życie, w swojej przewrotności, pisze też często scenariusze odwrotne. Oto pary, które się kochają, które od lat przygotowują się na spotkanie ze zrodzonym z tej miłości Maleństwem, które swoje własne życie pod Jego kątem latami układają, z jakichś dziwnych i niezrozumiałych powodów nigdy nie zaznają rodzicielstwa.
Narazie należymy do tych nieszczęśliwców, którzy pragną, którzy marzą i którym wciąż się nie udaje. Narazie - bo przecież jest nadzieja...
Dziś zrobiłam test ciążowy. Wynik negatywny. Ale do planowanej miesiączki zostało jeszcze kilka dni. Poczekam. Może kolejny test wykaże ciążę?
W przyszłym, tygodniu wybieram sie do lekarza rodzinnego - umówiliśmy się na ogólne badania lekarskie pod kątem planowanej ciąży. Przede mną też odbiór wyników badania cytologicznego i kolejna wizyta u ginekologa. No i wciąż łykam folik. Mam nadzieję, że to tylko kwestia czasu, że za chwilę będę mogła się Wam pochwalić: jest, już jest, już rośnie, rozwija się we mnie!
Tymczasem uczę sie na pamięć nazw sklepów internetowych z ubrankami i akcesoriami dla Maluszka, już w myslach kompletuję wyprawkę, wypatruję też ubrań ciążowych dla siebie...
Trochę to szalone, może nawet śmieszne - przecież jeszcze nie jestem w ciąży
A Wy?
Nie ma wśród Was osób, które są na etapie planów i marzeń...?
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Katarzyna
- Wylogowany
- Położna
Czasami lekarstwem jest po prostu urlop z partnerem. Bo czasami wszystko się komplikuje jeżeli dochodzi do tego stres z pracy i tego typu sprawy.
Myślę, że jest tutaj kilka jak nie kilkanaście użytkowniczek, które podobnie jak Ty czekają na pozytywny wynik testu ciążowego. Mam nadzieję, że podzielą się również swoimi przeżyciami dotyczącymi planowania dziecka.
Polecam: Blog o ciąży, porodzie i macierzyństwie , Dzienniczki dla mam , Organizer Mamy , nowość: Dzienniczek Ciąży
- poli
- Wylogowany
- budujemy zdania
- ... dar wzrastania jest pięknem samym w sobie ...
Głowa do góry - Tobie też się uda
- butterfly82
- Wylogowany
- gaworzenie
- emi0804
- Wylogowany
- gaworzenie
ja starałam się o drugiego dzidziusia pół roku.Co miesiąc wyczekiwałam czy to już teraz nadeszła ta radość. Lecz właśnie kiedy przestałam o tym myśleć to właśnie wtedy mój dzidziuś zrobił mi niespodziankę.
Pierwszego dnia kiedy nie dostałam miesiączki to już wiedziałam że jestem w ciąży.
Do tego doszły lekkie zawroty głowy i wszystko było jasne.Z uśmiechem na twarzy pojechałam do pracy,kupiłam szybko test ciążowy żeby się utwierdzić w moim przekonaniu i żeby podzielić się tą wspaniałą nowiną z moim mężem.To były cudowne chwile:)
- eash
- Autor
- Wylogowany
- rozmowna
- kasiora
- Wylogowany
- Moderator
www.doz.pl/czytelnia/a1287-Problemy_z_za...em_w_ciaze-przyczyny
- aniaw
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mam cudownych trzech facetów:)
Wszystkie będziemy trzymać kciuki i będziemy czekać na Twoje wpisy jak test wyjdzie wreszcie dodatni
Trzymaj się cieplutko i nie stersuj za bardzo, bo to tylko utrudnia sprawę.
- iza
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- zawsze trzeba mieć nadzieje
Moim marzeniem jak każdej z nas jest miec swoją kruszynke na swiecie.
marzenie aby ja przytulic,nakarmic,wychowac...ah chciałabym byc juz w ciazy...
Nie wpisuje sie jeszcze na liste staraczek poniewaz musimy jeszcze z meżem odczekac do stycznia ale poniej z pewnością dołącze.
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
poli, ja wyprawkę też już szykuję, mam pierwsze śpioszki, kaftaniki, czapeczki, skarpetki, mam rożek i nawet pierwsze spodnie ciążowe dla siebie... mój mąz się śmieje, że to trochę chore, bo w ciąży nie jestem i że "zapeszam" i może przez to nam się nie udaje... nie jestem przesądna, ale może...? sama już nie wiem. chcę tego dziecka. właśnie teraz czuję, że chcę, że jestem gotowa jak nigdy przedtem, oboje jesteśmy, że to ten czas, że do pełni szczęścia brakuje nam właśnie tylko Maluszka... pociesza mnie myśl, że Wam, dziewczyny, sie udało. po wielu staraniach, wielu próbach, ale jednak - UDAŁO SIĘ! i nam się uda. musi.
i Tobie się uda na pewno!! Trzymam za Ciebie kciuki i mocno Tobie..oj Wam kibicuję :)Czasami po prostu musi przyjść ten właściwy czas,ta chwila!!!
- eash
- Autor
- Wylogowany
- rozmowna
- iza
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- zawsze trzeba mieć nadzieje