BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

10 lata 1 tydzień temu #975475 przez aggi
Pati podobno od 2016 ;) tak czytałam. powodzenia z pakowaniem i rozpakowywaniem roboty tyle że szok napewno :evil:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 1 tydzień temu #975480 przez Nefri
natkka nie wiem ile masz lat, ale wydaje mi się, że to raczej nie ma znaczenia i że powinnaś skonsultować wynik z ginekologiem a raczej nawet endokrynologiem. wg mnie masz bardzo wysokie TSH. Ja ostatnio robiłam i miałam 1,5, moja ginekolog powiedziała, że to piękny wynik na starania się o dziecko, że do 2 jest ok, i niestety to nie pierwszy lekarz, który mi to mówił, więc nie przytaczam tu wiedzy z dr google... Na pewno lekami można szybko to zbić

A te 1000zł to nie było już wcześniej jako becikowe? Ja się co prawda nie załapałam, bo jest granica dochodów, powyżej której nie przyznają, ale moje znajome, które rodziły w 2013 i 2014 dostały chyba te 1000zł na dziecko, ale może się mylę.

10 lata 1 tydzień temu #975486 przez Anabelle
Aggi bezpośrednio na porodówce?
W sensie w sali porodowej? Bo w niej byłam 1,5h przed porodem i 3h po porodzie

10 lata 1 tydzień temu #975488 przez aggi
Nefri tak becikowe jednorazowe 1000zł jest ale od przyszłego roku mają wprowadzić 1000zł miesięcznie przez rok :)

Bella w sensie ile skurcze na porodówce te normalne I faza a ile parte :-) ile ci wpisali czas porodu??

10 lata 1 tydzień temu #975494 przez zancik
Witam się :)
Anabell czyli poród nie był taki ciężki? :)

Ann zdrówka dla Martusi :kiss: :kiss: Czuję sie dobrze ale z dnia na dzień jest mi coraz ciężej :( Najgorsze są noce nie mogę wygodnie się ułożyć :( Do tego ból pleców i od dwóch dni kłucie w klatce piersiowej czasami :( Pocieszam się tym,że już bliżej niż dalej końca ;)

Chudzinka super,że coraz lepiej się czujesz :) Właśńie poka nam tu brzucha ;)

Martyna nie ma to jak sprzeczka z teściowa ;) Dobrze pamiętasz miałam dokładnie taką sytuację ;)

Betka wiem o czym piszesz mam tak samo :( :( :(

Natkka ja niestety nie pomogę :(

Aggi też jestem nie wyspana i pogoda do bani,ale mam nadzieję,że od jutra będzie lepiej ;) To czekamy na malinki ;) słyszałam o tym 1000zł podobno ma być od stycznia 2016r.dla matek bezrobotnych i na umowę zlecenie lub o dzieło i nie będą brane pod uwagę chyba zarobki.Jak dobrze kojarzę to ten tysiąc mają wypłacać tez kobieta które urodzą w 2015r..No już nie długo będzie stódniówka :laugh: ;)

Pati to kciuki zaciśnięte i powodzenia w przeprowadzce :)

10 lata 1 tydzień temu #975495 przez zancik
popycham :evil:

10 lata 1 tydzień temu #975556 przez Miluniaa
Juz odpowiadam Wam dziewczynki :)
Ja mialam stymulowanie owulacji teraz tak jak pisalam musialam 2 podejscie przerwac bo torbiel mi sie zrobila.
Ale juz lekarz powiedzial do mnie zebym powolutku zaczynala sie orientowac w tym temacie, bo to roznie moze byc takze zaczynam sie dowiadywac zeby przyjsc i nie byc laikiem :)
Ale caly czas mam nadzieje, ze mniedzy czasie gdzies zaskoczy i obedzie sie bez ...

10 lata 1 tydzień temu #975564 przez gosiak
Witam ;)

Milunia jeśli mogę poradzić, to żebyś szybko zaczęła się dowiadywać gdzie są jeszcze wolne miejsca do refundowanego ivf...u mnie w klinice swego czasu nie było kolejek, a po nowym roku tak się porobiło że tych których wstępnie zakwalifikowali musieli odmówić bo kasa zaczęła się kończyć, także jeśli gdzieś są miejsca to mało, więc nie zwlekaj, zawsze można się zakwalifikować i w między czasie może uda się naturals czego Ci życzę;)

Chudzinko mam sentyment do Twojej ciąży wiesz czemu :kiss: już drugi trymestr, kiedy to zleciało? :) cieszę się że lepiej się czujesz, no i poka brzuszka, bo ja to wiesz musze się teraz zarażać :P

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf
Podziękowania: Miluniaa

10 lata 1 tydzień temu #975577 przez mesy
B)

10 lata 1 tydzień temu #975587 przez natkka
Dzięki dziewczyny :) Oczywiście, że wybieram się do lekarza z tymi wynikami. Chciałam się dowiedzieć jak to wyglądało u was. Na wynikach w mojej przychodni podają wyniki ogólne bez podziału na wiek.
Mam nadzieję, że faktycznie lekami można to szybko wyprostować.

10 lata 1 tydzień temu #975590 przez natB
Dopadłam laptopa :)... normalnie byle do piątku :S :S ledwo co się tydz. zaczął, a ja już mam dość :P

Patikierc cholernie wolno leci, a tam i tak nie wierzę w cuda... ale edit :D widziałam dziś bociany :D w nie akurat wierzę :D

aggi co do pobudek Maksa, u nas też tak kiedyś było... jery potrafił się wybudzać co pół h, ale nie znalazłam przyczyny...samo przeszło... no ja w ogóle do roku miałam manie dietetyczną Włada, bo miał tą cholerną alergię... teraz jemy zdrowo i kupowanych ciastek nie dostaje, chyba że to są herbatniki... takie zwykłe i najtańsze... od czasu do czasu wszamie... czekoladę? eeee nie daję i nie dam do 3 roku życia :P... ma czas :)... ale ciągnie go do wszystkiego, co jedzą dzieci w koło XD czyli żelki :/ chipsy, czekolady... i zawsze jakoś albo muszę maluchom pow. żeby gdzieś poszły z tymi zakazanymi rzeczami, albo Włada uwagę odwracam i daję mu winogrona :P... to jest jego ulubiony owoc i zawsze działa heh :)...ostatnio pije wodę mineralną, w końcu wywalczyłam.. w sumie sama go nauczyłam pić soki i tak pił, a woda była ble, a widzę, że im cieplej jest tym chętniej popija wodę uufff :)...

martyna oooo ciekawą masz pracę :D... ja minęłam się z powołaniem... powinnam być nauczycielką, jak moja Mama.. a wylądowałam na stanowisku urzędniczym ble... i dziś tak mnie wzięło, że jak w przeciągu 2 lat nie doczekam się dziecka to rozkręcam swój biznes! :) mam dość pracowania dla kogoś XD...

natka kurczę u mnie tsh zazwyczaj ok 1,5 także nie wiem, co to może być.. a w internecie niczego nie znalazłaś?.. najlepiej to skonsultować z gin, albo z endokrynologiem :)

o tym 1000 zł czytałam :D to dla tych, co na śmieciowych umowach, studentek itp... faajnie :) a jak masz zwykłą umowę to masz zwykły zasiłek... nam się oprócz mojego zasiłku macierzyńskiego żadne becikowe nie należało... w sumie chore przepisy...
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

A Wład już śpi, ja dumam co mu jutro na obiad zrobić...wybredny jest ostatnio i nawet dzisiaj nie zjadł sosu pomidorowego z cukinią i mięskiem mielonym+makaron XD czyli coś nudzą mu się moje dania :P... a na deser nawet nie mam pomysłu, co mam mu dać.. chyba jabłko... jak mnie męcyz to codzienne, wieczorne przygotowywanie posiłków :P... u mnie dziś
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 1 tydzień temu #975630 przez Asiaa
Nattka, tak jak dziewczyny pisały, skonsultuj to z lekarzem i on podejmie decyzję czy coś z tym zrobić czy nie. Też nie raz słyszałam, że najlepszy poziom tsh to między 1-2. Swego czasu sama zrobiłam to badanie i miałam 2,740 pokazałam wynik gince do której teraz chodzę, ale nic nie dała na ew zbicie, więc chyba co lekarz to opinia

Aggi myślałam, że przed świętami uda mi się tu zajrzeć by złożyć wszystkim życzenia ale się nie udało. mnie nie było dłużej, bo 20 stron postów było, ale wiedziałam, że nie nadrobię :P

10 lata 1 tydzień temu - 10 lata 1 tydzień temu #975638 przez aggi
dzień dobry
beznadziejna nocka za nami :D zastanówcie się czy chcecie dziecko. hahha :P :evil:
Ale jest nadzieja wypił mleko o 6:50 i odłożyłam go jeszcze i /chyba/ śpi :silly: No i słońce widzę
zza okna, będzie chyba dobry dzień ! Spacer może w końcu się uda, bo czuję że się zapuściłam i znów
przytyłam :sick:

zancik no fajnie z tymi pieniędzmi, niech dawają skoro i tak biorą od ludzi krocie.

Milunia
wiadomo że zawsze lepiej się zaznajomić ze wszystkimi opcjami, ja zaciskam kciuki by udało się naturalnie w trakcie kombinowania co dalej :)

natka daj znać co lekarz powiedział , trzymam kciuki !!

nat
trzymam kciuki by jednak u Was zaskoczyło w tym 7dc mimo że wydaje mi się to być baaardzo wcześnie :) a co do jedzenia chętnie bym dawała próbować Maksowi różne rzeczy co my jemy itd ale wydaje mi się to takie niezdrowe i tuczące i w ogóle śmieciowe :S i wolę mu gotować wszystko oddzielnie... pewnie kiedyś skapituluję, albo w przedszkolu zmienią się mu nawyki bo też inaczej tam gotują...

u mnie wczoraj 19dc i bladzina na teście, no obstawiam dzisiaj maliny, wychodzi na to że mam 33dniowe cykle jednak a nie 32...

10 lata 1 tydzień temu #975659 przez zancik
bryy.....
No piękna dziś pogoda cieplutko,słoneczko świeci ach kocham taką pogodę :) :) :)

Aggi pewnie niech dają a nie tylko zdzierają z ludzi.Ciekawa tylko jestem jak to będzie z tymi mami co urodzą w 2015r pewnie te z grudnia tylko ja to się pewnie nie załape :( Jak tam Maksiu? :kiss: No to maliniaki tuz tuż ;)

Nat B Ja jak ujrzałam maliny na owu to cieszyłam się jak bym na teście ciążowym zobaczyła :laugh: :laugh:

Milunia zaciskam mocno kciuki :)

Natkka to daj nam znać co lekarz powiedział :)

10 lata 1 tydzień temu - 10 lata 1 tydzień temu #975706 przez Chudzinka
To załączam chatynkę mojego Bąbla. Z rana, bez śniadania, żeby nie było, że to efekt przejedzenia ;)
Gosiak - szczególnie Tobie przesyłam fluidy zarażające, dobrze kojarzę, że to już w maju? Trzymam kciuki cały czas :kiss:

Załączniki:
Podziękowania: gosiak

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka