- Otrzymane podziękowania: 60
- /
- /
- /
- /
- Testy owulacyjne - stosujecie?
Testy owulacyjne - stosujecie?
- aklim88
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Ziaa - nie jestem w ogóle w temacie. Trzymam jednak kciuki zeby było wszystko po Twojej myśli
Aggi - moze Maksiu tak ze zmęczenia dawał do wiwatu i jak odespi, to bedzie lepiej. Zauważyłam, ze jak Ala wróci ze szkoły i przyjdzie godzina 18.30 to juz zaczyna byc nieznośna. Nie słucha, wszystko na nie, nie potrafi usiedzieć bez ruchu, a to wszystko ze zmęczenia.
Tak, to angielska szkoła. W dodatku katolicka. Wszystko po angielsku, nauczyciele to Anglicy. Program angielski.
Ona ich rozumie. Jak przyniosła nam książeczkę i pytaliśmy co pani kazała zrobić, to powiedziała. Oni maja troche gorzej ze zrozumieniem jej, ale mam nadzieje, ze sie wyrobi.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- aggi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 354

- weronia89
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 4

- Pumcia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 131

Aggi - no przecież nie możesz mieć idealnego dziecka bo byłoby za nudno

NatB- a jak u Ciebie ? dajesz radę w pracy ?

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Miluniaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 174
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Gratulacje zafasolkowanym i czekamy w tym tygodniu na pozytywne tesciory !

- Emilia92
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 3
dzisiaj ide do inneg lekarza
- brown24
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- :)))
- Otrzymane podziękowania: 132
Aaa dostałam @ także konkurencja po bociana mniejsza, trzymam kciuki:*. Nigdy nie sądziłam ze tak trudno zajść w ciążę...
- ziaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 137

Emila to uważaj i daj znać po wizycie u drugiego gina

Pumcia

Ej no tyle razy wydawało mi się, że tu o Clo wspominałyście a teraz jednak żadna?

- Nefri
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 71
Aggi myślę, ze Maksiu jest jeszcze za mały, żeby go uczyć posłuszeństwa. To jest taki czas, kiedy dziecko próbuje wszystkie nie ze złośliwości, nie po to, żeby zrobić Ci na złość, tylko z ciekawości świata. I będize tak jeszcze tysiąc razy zaglądał do szuflady z przyprawami, będzie rzucał zabawkami, nawet tymi bardzo ciężkimi, gdzie popadnie, aż w końcu z tego wyrośnie i żadne krzyki go od tego nie odwiodą, wiec po prostu postaraj się być przy nim, pokazywać mu te przyprawy w szklanych pojemnikach i po prostu uzbroić się w cierpliwość. Jeszcze przyjedzie czas na nauki, teraz on musi poznawać świat właśnie w taki sposób i trzeba mu na to pozwolić. My na komodzie mamy ustawione różne, cenne dla nas pamiątki z podróży i mały też bardzo się nimi kiedyś interesował. Bałam się, że je zbije, połamie albo coś, ale pozwalałam mu ich dotykać, sama mu je podawałam i pilnowałam, żeby nic im nie zrobił, mówiłam mu co to jest i potem razem odstawialismy na miejsce. Powtarzało się to kilka razy, aż w końcu przestał sie tym interesować. teraz cokolwiek bierze z półki, to zawsze odkłada na miejsce, bo jest już starszy i po prostu wyrósł z pewnych zachowań. Tak samo jak np. jeszcze do niedawna, rzucał zabawkami tak, że bałam się, że np zbije telewizor, albo zniszczy mi meble, podłogę itp, szlag mnie trafiał, ale nie krzyczałam, zbierałam to po nim, albo brałam za rękę i razem zbieraliśmy potem te zabawki a to zachowanie jak przyszło tak i sobie przeszło i teraz jest spokój a mały jest bardzo, bardzo grzecznym dzieckiem, pomimo, że nigdy na niego nie krzyczałam. dasz radę
- weronia89
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 4

- aggi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

pumcia Maks ma rogi po takich?dwóch ciotkach z forum chyba

milunia a ja was czasem podczytuje na wątku mamusiowym

emilia trzymamy kciuki by się ciąża prawidłowo rozwinęła

brown przytulam :*
Clo to chyba milunia??? Dobrze gadam czy pokrecilam???
nefri ufff podnioslas mnie na duchu i dalas wiarę w lepsze jutro.. serio. Dzięki:-)
- aggi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- ziaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 137

Aggi nawet tych objawów ma @ Ci zazdroszczę, ale zaraz dobie wyhoduję swoja ;p Drina, to strzelę bez dwóch zdań, okazji w tym tygodniu mam sporo ;p Ale pani doktor to mi jednak hormon o nazwie divina zapisała ;p
A tego małego zbója co Ci ostatnio tak nerwy psuje to już w ogóle Ci zazdroszczę, ucałuj go od cioci i podziękuj, że ćwiczy mamuśkę, niech czuje, ze żyje, a co!

- aklim88
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 60
U nas nigdzie w pobliżu nie ma polskiej szkoły. Poza tym nie chciałabym jej jeszcze dodatkowo w sobotę prowadzić, bo wszystkim należy sie odpoczynek w weekend i wspólnie spędzony czas.
Mam nadzieje, ze bede ja w stanie sama nauczyć, ale na pewno jeszcze nie teraz
Pumcia - to pojechali ostro u Ciebie w pracy. Oczekują od załogi nieludzkiej pracy, ale etat zredukują bo kasy szkoda... Masakra. Tabelki są najgorsze...
- niagara
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
- Otrzymane podziękowania: 74

Nefri mądrze piszesz, daj jeszcze przepis na te pokłady spokoju, bo moje zapasy zazwyczaj szybko się kończą

pumcia w jakiej branży pracujesz?
Ja rodziłam bez znieczulenia, bo jak o nie błagałam to było już za późno. Teraz bez znieczulenia, nawet progu porodówki nie przekroczę

Przy parciach ból już był znośny, bo skupiałam się tylko na tym, żeby jak najszybciej to wszystko się skończyło. Nacięli mnie, ale prawie nie czułam. Szycie źle wspominam, ale najgorzej to chyba czas po porodzie.
A tak serio, krzyczałyście przy porodzie?