BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

11 lata 4 miesiąc temu #720631 przez aggi
Hej dziewczyny :)

Moje wczorajsze kreski to były jednak maliny chyba. Całą noc + dzisiaj do południa bolał mnie prawy jajnik (dokładnie tak jak w zeszłym cyklu) + dzisiaj zaczęły mnie boleć sutki wieczorem straszliwie (tak samo jak w zeszłym cyklu). Poza tym dziś już drugiej kreski brak. Więc zapisuję jako pozytywny. I czekam na @ :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #720705 przez mloda

11 lata 4 miesiąc temu #720711 przez gosia28
mloda życie uczy pokory.
Ja też mogła bym się na wiele spraw w życiu poskarżyć ale co to da? Co to zmieni?
Niestety nie pozostaje Ci nic innego tylko wziąć się z życiem za bary i robić to co możesz, a na co nie masz wpływu zostawić w spokoju. Można sobie pobiadolić od czasu do czasu, ale na dłużą metę jeżeli w odpowiednim momencie się nie ogarniesz, zniszczysz się.
Nikt też nie powiedział, że życie jest sprawiedliwe. Pozostaje nam tylko szukać pozytywnych stron jego stron :)

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

11 lata 4 miesiąc temu #720719 przez Kaś_O
Młoda kazdy organizm jest inny wiec nie ma co sie porownywac a i czasem fakt ze ktos ma dzieci nie znaczy ze za pierwszym razem zaskoczył.. Moja mama ma 3 rok po roku pozniej 10lat przerwy i mnie.. super moje siosrty maja dzieciaki tylko jedna mie moze i to juz dlugo.. i co ma powiedziec? moglaby stwoerdzic tak jak Ty.. Ja rozumiem ze jestes zła i wcale sie nie dziwie bo mozna oszalec.. Uh takie pytania trzeba ukręcic i tyle.. Bo ludzie dopytujacy sie
Nawet ze wszystko w swoim czasie dopiero sie pobralismy.. Bo takie nakręcanie niestety nie daje rezultatów.. Co Ci moge poradzic to zbierz sie w garść i idź do lekarza.. I ak bedziesz musiała do niego isc zeby prowadził ciaze.. Ja bym poszła sprawdziła cytologie i ogolnie..
I naprawde spróbuj troche spuścić ciśnienie bo szkoda Twoich nerwów kasy na testy.. Ciezko sie słucha rad wyluzuj wiem bo ciezko mi było takich słuchać jak mówiły mi kolezanki.. Dopiero urodziłas, organizm musi sie unormowac.. I inne pierdoly.. Odprowadzalo mnie to do szału.. Ale co zrobic z perspektywy mieli racje.. Organizm doszedł do siebie, przestałam karmić i było ok.. Nie ma innej opcji jak tylko uzbroić sie w sile i cierpliwość..

Nie wiem moim zdaniem powinnas sobie sprawdzic tarczyce, prolaktyne i inne rzeczy.. Nawet wlasnie cytologie i w ogole przegląd podwozia bo nigdy noc nie wiadomo.. Życzę Ci zebys była zdrowa jak ryba i po prostu zaraz zaszła ale roznie bywa czasem nawet mała infekcja sprawia ze cos jest nie tak..

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=64867http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=54914

11 lata 4 miesiąc temu #720722 przez ann-sunshine
Bry,

Iss nie wiem jak to jest z tym jeżdżeniem w brzuchu w 12 tygodniu, ja tam dość długo poza nudnościami nic nie czułam.

Że Mucha znów w ciąży? A ja kiedy?

Oj Gosia, i co z tym kolanem? Wadliwe są te nasze kolana, łatwo uszkodzić.

Porto uspokoisz się jak serduszko zobaczysz. Czyli w sumie ginka nie wyjaśniła ci powodu czemu tak cię ten brzuch bolał.

Iss to rozgrzeszona za tenis i kajaki jesteś. Widzisz przed nami nic się nie ukryje.

Goś doczytałam o tych twoich kolanach, kurczę to niedobrze :-(

Się zapieram że testować nie będę, ale pewnie będę, żeby móc bez oporów na weselu pić. No chyba że małpa mnie niemile zaskoczy przed.

"Młoda Kaś" :blink: szafeczka dodała Ci skrzydeł, co?

Moof gratulacje córeńka będzie :-) Moof bo dziewczynki wstydliwe są, nie tak jak Maks Kasiowy wystawił co trzeba na światło usg ;-p

Domiś czyli 18 dc miałaś skok hormonu owu :-) wykorzystana sytuacja?

Iss
śliczna fotka, a do terminów nie przywiązuj tak bardzo wagi, bo dzidzia i tak przyjdzie na świat kiedy będzie chciała. Ciąża donoszona jest już od 38 tygodnia i wtedy wszystko może się już wydarzyć. Idealne dziecko, fajnie tak usłyszeć.

Dag ty miałaś tyle nadrabiania po jednym dniu, a co ja mam po dwóch powiedzieć?

Wara od testów!!! Moje pierwsze maliny, moje pierwsze testowanie, musicie poczekać :P ;-p :P :P

Asia ale smakowicie ta kawa wygląda

Agni uśmiałam się z twojego opisu skierowania z ptaszkiem w budce. Dał ci to skierowanie żebyś się odczepiła?

Dag tak przyszła sukienka, tylko czasu mi brak na zrobienie foty, tu macie link:http://allegro.pl/sukienka-dekolt-v-kwiaty-bialo-czarne-turkus-38-m-i3406723527.html.

Oj Dag, w piątek połówkowe, a ja relację przeczytam pewnie dopiero w poniedziałek.

Młoda im więcej myślisz o ciąży i im więcej się nakręcasz tym trudniej w tę ciążę zajść. I tak jak radzi Kaś znajdź sobie już teraz zaufanego lekarza, przebadaj się, rozwiejesz wątpliwości, a przy okazji zapoznasz się z lekarzem, który poprowadzi twoją ciążę ( a w ciąży do lekarza biega się co 3 tygodnie az do znudzenia).

11 lata 4 miesiąc temu #720727 przez gosia28
ann jak to w poniedziałek dopiero wracasz? Wpadasz w sobotę z II kreskami :lol:

mloda, Kaś dobrze gada o badaniach? Robiłaś takowe? Ile cykli się starasz bo jakoś mi umknęło?

Lecem dzieochy jeszcze wziąć prysznic, spakować ostatnie rzeczy i do soboty :kiss:

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

11 lata 4 miesiąc temu #720731 przez Domiśśś
Dzień Dobry ;)

Dzisiaj ja króluje wszystkich Was ubiegłam ;))

Ann-Sunshine no mam nadzieję, ze dobrze wykorzystana i owocnie ;)

Młoda wiem jak to jest z tymi pytaniami ale trzeba krótko odpowiadać, jak będziesz to wszystkich poinformujesz... jak to moja siostra po 2 latach staraniach powiedziała, że jak będzie to da afisz w ogłoszeniu ;) Wiec spoko... A tak serio to każda z nas by już chciała... Ja nawet bardzo... bardzo...

A powiem Wam, że jestem taka wkur...
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 4 miesiąc temu #720732 przez Domiśśś
Kurczę a jednak Gosiaczek mnie wyprzedził ;)

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #720735 przez Asia K
Goś - :kiss: baw się dobrze i wracaj z dobrymi wieściami :D

Agni - dzisiaj pewnie juz ci lepiej , ale i tak możesz wleciec na dobrą kawusię :D

Ann - mam zamiar czekać do poniedziałku za tobą z testami , ale nie wiem czy dam rade :silly:

Młoda - przeciez wy jestescie jakies 2 miesiace dopiero po ślubie, młoda jesteś, a jeszcze pamietam ze zaczelas sie starac jakos jeden cykl przed slubem więc daj se luz. Masz jeszcze czas. Co z tego że inni mają dzieci? Jesteś młoda - jeszcze będziesz miała gromadke, a my (nie obraźcie się dziewczyny) nam już zegar biologiczny strasznie bije więc : " do not worry be happy" :D

Dag - ale to zleciało - bedziesz miała połówkowe i płeć pewnie poznasz. Ale obiecaj , że nie zrobisz nam takiego psikusa jak Moof :blink: , że najpierw nam kazała czekać , a potem stresowała spoilerami :P

Która to miała niedawno maliny :unsure: ;) teraz jakies 14 dni i TESTOWANIE :D

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Domiss - co mi w parade wskakujesz ? Ja wszystkich z rana witam :lol: :lol: :lol: :p:P:P:P:P:P

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #720780 przez Asia K
p.s. dzisiaj mnie strasznie bolą plecy (bardzo często mnie bolą tak więc bez insynuacji :P )
ale może któraś ma ochote wpaść i mi masaż zrobić :blink:
Nie no ale serio tak mnie nawalają że nie wiem jak siedziec :(
Idę się przyjść moze choc na chwilę przejdzie :dry:

11 lata 4 miesiąc temu #720804 przez moofka
dzień dobry :kiss:

no Ann w końcu się pokazałaś! nie zobaczyłam tej kiecy bo mi jakiś błąd wyskoczył....

Asia fotkę chcemy a nie nam piszesz gdzie masz koszyczek :P

11 lata 4 miesiąc temu #720813 przez Asia K
o tak tak Ann - ja tez mam jakis bład do linka :(

11 lata 4 miesiąc temu #720815 przez Agnilla
dzień dobry :) melduję się i ja.
Goś, baw się dobrze i szalej. Uważaj na kolana, moje niestety też są pogruchotane, muszę się znowu wybrac do lekarza. miałam kiedyś skierowanie na zabiegi, ale musiałam jechac na studia i przepadło. potem było git, a teraz znowu się kruszę :P
Asia, mnie też plecy bolą, prawa strona i prawa nera, nie wiem czy mnie w nocy nie przewiało jak spałam z tyłkiem na wierzchu.
Młoda, czy Ty w ogóle poszłaś do lekarza?? zrobiłas postawowe badania? ja pierdole, nawet ja nie mogę powiedziec, że się długo staram, bo to zaledwie pól roku. tak jak Asia mowi, ledwo ślub wzięliście. poczytaj sobie, że nawet jeśli oboje partnerów jest 100% zdrowych to mają zaledwie 20% szans na zajście.co dopiero ktoś, kto się leczy. przestań narzekać, mięc pretensje d całego świata tylko idź w końcu do lekarza. zrób podstawowe badania. i weź się w garść

11 lata 4 miesiąc temu #720823 przez aggi
Jestem i ja :) Witam dziewczyny :)

Mloda jeju jak Cię czytam to mam ochotę jechać do Ciebie i Ci nakopać ;) :dry: Dziewczyny dobrze radzą, a zdanie mam takie jak Agni tzn "przestań narzekać, mięc pretensje d całego świata tylko idź w końcu do lekarza. zrób podstawowe badania. i weź się w garść"..

Ann pokazuj sukienkę :D
a Ty Asia rower :D Aż zazdroszczę :)

U mnie dziś 22dc, jeszcze tak 10 dni i @ :blush: i nowy cykl :side: nie mogę się doczekać !

Miłego dnia :)

11 lata 4 miesiąc temu #720825 przez Agnilla
o właśnie, roweeeer! chcemy rower zobaczyć! :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka