- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- test negatywny, brak okresu czy to może być ciąża?
test negatywny, brak okresu czy to może być ciąża?
- paulina_bubacz
- Autor
- Wylogowany
- gaworzenie
Mniej Więcej
10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #827889 przez paulina_bubacz
Witam
Mam pytanie czy któraś z Was miała taki przypadek. Współżyję z mężem bardzo intensywnie, mamy jedno dziecko. Synek ma dwa latka od momentu urodzenia nie stosuję tabletek antykoncepcyjnych a przy stosunkach nie używamy żadnego zabezpieczenia ale końcówka jest na zewnątrz:) Miałam okres 9.12.2013 czyli dziś jest już 17 dzień spóźnienia okresu(cykle mam 30/31) raczej nie ma spóźnień, czasami +-2dni. Zrobiłam Test ciążowy 5 dni po spóźnieniu i był negatywny, gdy okresu nie było dalej zrobiłam 10 dni po spóźnieniu i dalej test był negatywny( obydwa testy, tej samej firmy) nie czuję "żeby zbierało mi się na okres" ale też nie zauważam żadnych oznak ciąży. czy jest możliwe że jestem w ciąży mimo negatywnego testu? czy jest to realne ze 5 czy 10 dni po spóźnieniu okresu test nie wykrywa ciąży?
Może któraś to przechodziła i mi coś doradzi:) Oczywiście jeśli okaże się że jestem w ciąży to tylko na plus bo synek będzie miał rodzeństwo.
Pozdrawiam
Mam pytanie czy któraś z Was miała taki przypadek. Współżyję z mężem bardzo intensywnie, mamy jedno dziecko. Synek ma dwa latka od momentu urodzenia nie stosuję tabletek antykoncepcyjnych a przy stosunkach nie używamy żadnego zabezpieczenia ale końcówka jest na zewnątrz:) Miałam okres 9.12.2013 czyli dziś jest już 17 dzień spóźnienia okresu(cykle mam 30/31) raczej nie ma spóźnień, czasami +-2dni. Zrobiłam Test ciążowy 5 dni po spóźnieniu i był negatywny, gdy okresu nie było dalej zrobiłam 10 dni po spóźnieniu i dalej test był negatywny( obydwa testy, tej samej firmy) nie czuję "żeby zbierało mi się na okres" ale też nie zauważam żadnych oznak ciąży. czy jest możliwe że jestem w ciąży mimo negatywnego testu? czy jest to realne ze 5 czy 10 dni po spóźnieniu okresu test nie wykrywa ciąży?
Może któraś to przechodziła i mi coś doradzi:) Oczywiście jeśli okaże się że jestem w ciąży to tylko na plus bo synek będzie miał rodzeństwo.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniany: 10 lata 11 miesiąc temu przez paulina_bubacz.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- OlgosAmigos
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 4
10 lata 11 miesiąc temu #827899 przez OlgosAmigos
w trzecim tygodniu ciąży miałam wynik negatywny i ginekolog też nic "nie znalazł", potem nie robiłam testów tylko poszłam na usg tv, okazało się ze już 7 tydzień był jak chcesz mieć pewność to zostaje beta hcg z krwi powodzenia
- Mirella
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Klaudia - najcudniejsze dziecię na świecie
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 72
10 lata 11 miesiąc temu #827900 przez Mirella
Najprościej byłoby zrobić badanie beta HCG, ciężko wyrokować może to ciąża, a może jakieś zaburzenia? Oczywiście życzę tego pierwszego
- paulina_bubacz
- Autor
- Wylogowany
- gaworzenie
Mniej Więcej
10 lata 11 miesiąc temu #828450 przez paulina_bubacz
wyprowadziłam się na takie "piździejewie" że w pobliskiej Państwowej przychodni nie mogę zrobić Bety. to jakaś masakra! do gina prywatnie mam za 2tygodnie dopiero:( a od rana zauważyłam bardzo wzmożony śluz mam uczucie mokrej bielizny i czuje jak co jakiś czas mi wypływa aż chodzę w wkładkach. śluz jest białawy dość lepki i gęsty i jest go bardzo duża ilość ale jest bezzapachowy. nic mnie nie swędzi i nie drapie czy to może być objaw ciąży ja w pierwszej ciąży nie pamiętam takiego śluzu?
- gosiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Życie cudem jest...
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 202
10 lata 11 miesiąc temu #828475 przez gosiak
Oj ciąża to taka jedna wielka zagadka, jedne mają śluzy drugie suchości, jeszcze inne w jednej ciąży mają takie objawy w drugiej zupełnie inne, nikt tu Ci nie powie czy to ciąża bo wiadomo śluz biały może oznaczać ciąże, ale równie dobrze może oznaczać infekcje, czy też zaburzenia jakieś takieś No przy takim "poślizgu" jednak warto by się wybrac na bete i będziesz wiedziała na czym stoisz
- brzuszkowata
- Wylogowany
- gaworzenie
Mniej Więcej
10 lata 11 miesiąc temu #833531 przez brzuszkowata
Zgadzam się z przedmówczyniami - objawów ciąży jest tak dużo, że praktycznie zawsze, trochę naciągając, można by stwierdzić, że właśnie spodziewamy się dziecka ;P A tak serio to nie ma co sugerować się tym, co mówiły koleżanki albo tym, co się działo przy pierwszej ciąży - każda ciąża jest inna i rządzi się własnymi prawami, więc wszelkie porównywania i tak odpadają. Radziłabym, w oczekiwaniu na wizytę u lekarza, kupić jeszcze dwa różne testy i sprawdzić jeszcze raz. A prowadzisz może obserwacje śluzu i temperatury? Bo jeżeli tak, to więcej niż 16 dni wysokiej temperatury po owulacji to już dość poważne podejrzenie ciąży