BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne 2

8 lata 1 miesiąc temu #1055729 przez nati.olsztyn
honkaJak u Was? Dajesz radę z całą gromadka? :-) Pokaż nam Kubusia:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

8 lata 1 miesiąc temu #1055730 przez nati.olsztyn
Up

8 lata 1 miesiąc temu #1055732 przez Zmienna
Nie wiem czy dobrze robię. Miałam zacząć brać luteinę 15dc czyli dziś. Czytałam i czytałam ze bierze sie ja w drugiej fazie cyklu. U mnie nie było jeszcze owulacji. No i tak zdecydowałam ze poczekam. Owu teoretycznie powinna być za tydzień, w piątek mam wizytę prywatnie. Może ten lekarz powie coś konkretniejszego niż "jak pani chce to może pani pobrać luteinę. Nie zaszkodzi"

8 lata 1 miesiąc temu #1055733 przez Anabelle

nati.olsztyn napisał: anabelle U nas od niecałych dwoch tygodni ( od przeprowadzki dzieci mają swoje "duże" łóżeczka( Dawid ma 4,5, Maria prawie 3 lata) i powiem Ci że Maria juz w zasadzie przesypia całe noce w swoim łóżku, za to Dawid może z dwie noce przespał i nie bardzo chce korzystać ze swojego łóżeczka. Także to na pewno zależy od dziecka.

to prawda, byle nic na siłę. w końcu dzieci szybko rosną, kiedyś będziemy tęskniły za tym wspólnym spaniem :)

NIETOPEREK
ciężarne maja inne wszystko ;) sennik na pewno ich nie dotyczy ;) nie martw się kochana ;)

Ja też myślę, że pierwszy trymestr jest szczególny i tutaj bym się wstrzymała , ale jak wszystko jest dobrze na badaniu prenatalnym to czemu nie ;)

Zmienna, kurcze nie wiem co Ci powie lekarz, różni są. Jedni bagatelizują, inni nie. Ale warto na spokojnie skonsultować z lekarzem. Ja brałam luteinę od pozytywnych testów ciażowych.
Podziękowania: Zmienna

8 lata 1 miesiąc temu #1055737 przez ziaa
Zmienna ja biorę dupka (to też progesteron) w II fazie cyklu, ale zawsze zaczynam dwa dni po potwierdzonej owulacji. Wzięta w złym momencie może zablokować owu, więc ja bym jej nie brała "na oko".
Swoją drogą jeśli masz tak późno owu, to może trzeba Ci wydłużyć 2 fazę cyklu, bo za szybko @ przychodzi i zarodek nie zdąży się zagniezdzic? Ilu dniowe masz cykle?

Brown, ilość dupka w blistrze mówi, że beta dopiero za kilka dni ;)
Podziękowania: Zmienna

8 lata 1 miesiąc temu #1055754 przez Zmienna
ziaa no właśnie o to mi chodzi. Więc raczej dobrze że tego nie wzięłam. Ja tam nie lubię kwestionować cudzych kompetencji ale wydaje mi się że ginekolog się nie popisała. Moje cykle to wcześniejszy 28 dni, miniony 34 dni. i w tym ostatnim teoretycznie (na podstawie testów LH) owu była około 20 dnia.
Ile powinna trwać 2 faza cyklu w takim razie?

8 lata 1 miesiąc temu #1055765 przez Miluniaa
Wiem, ze musze zwolnic probuje cały czas ale jak mam to zrobic jak całe dnie siedze z Zu sama...
honka u mnie to najgorszy scenariusz, bo boje sie panstwowek :( musze narzekac ale sie jeszcze trzymac do conajmniej 37 i 1

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

8 lata 1 miesiąc temu - 8 lata 1 miesiąc temu #1055770 przez magmus88
heheh hej :) Milunia, dzis chyba taki dzień :D
Bartek też chciał się schować ale mu nie wyszło tak dobrze jak ZU :D

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:
Podziękowania: Miluniaa

8 lata 1 miesiąc temu #1055773 przez stOkrOtka91
Ale słodziak :)

Gonia gdzie Ty się podziewasz tyle czasu?!

Na zawsze w mym sercu
Karolinka +25.05.2016

[url=http://www.] [img]http://www./components/com_widgets/view.php?sid=74276 [/url]

8 lata 1 miesiąc temu #1055775 przez Miluniaa
Hehehe masz racje chyba pogoda nie pasuje naszym dzieciaczkom ale juz od wczoraj moja Zu nakrecona jakas chodzi ...
A Bartuś jaki już duży ! Jeju jak ten czas szybko leci

8 lata 1 miesiąc temu #1055784 przez martyna_z
Miluniaa Magmus jakie słodziaki pomysłowe :-) Zu to tylko rączkę widać :-)

Ja już od wczoraj w domu. Jutro zdjęcie szwów zostanie tylko jeden rozpuszczalny. Długo się takie rozpuszczają?
Za 3-4 tygodnie wyniki badań histopatologicznych i wtedy będzie pewność że to nie było nic złego.

8 lata 1 miesiąc temu #1055790 przez nati.olsztyn
martyna Wracaj szybciutko do formy! :-)

magmus, milunia Cudowności! Jak ten czas szybko mija...;)

8 lata 1 miesiąc temu #1055824 przez Nowa...
Nati- Pogadaj z nimi, że chcesz mieć spokój i prywatność i tak nie może być. Jeżeli nie będziesz rozmawiać to taka sytuacja może trwać i trwać. Przede wszystkim weź to na spokojnie:)

8 lata 1 miesiąc temu #1055839 przez nati.olsztyn

8 lata 1 miesiąc temu #1055854 przez honka_18
Pisze tego posta juz chyba po raz setny :angry: za każdym razem jak chce dodać to mnie z forum wylogowywuje :angry: ( na lutowkach dodaje bez problemu )

Nati dziękuję ze pytasz :cheer: radzę sobie dobrze, mam czas na wszystko :silly: nawet ciasta z Adamem pieczemy. Na szczęście M ma wolne w pn, wt i śr akurat jak chłopcy chodzą do przedszkola bo mogła bym mieć problem z ich zaprowadzeniem bo Kubuś często je po 8 jak trzeba z domu wyjść :whistle: juz próbuję go przestawić żeby jadł wcześniej i coraz częściej nam to wychodzi :cheer:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka