- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Chce urodzic za granica
Chce urodzic za granica
- Mamusia040415
- Autor
- Wylogowany
- gaworzenie
Mniej Więcej
9 lata 11 miesiąc temu #958416 przez Mamusia040415
Witam dziewczyny... Mam problem... Bardzo chce urodzić w Niemczech. Boje się porodu w Polsce bo praktycznie się wychowałam w Niemczech u znajomych wiec lekarz, dentysta itp wszystko w Niemczech. Wiadomo jak to u nas z tymi szpitalami. Leżałam teraz 2 tyg w szpitalu i przeżyłam szok.
Jestem już w 29 Tc i zostało niewiele czasu. Co mogę zrobić aby uniknąć kosztów i jakichkolwiek nieprzyjemności a urodzić w Niemczech. Nie jestem ubezpieczona ani zameldowana i nie pracowałam nigdy w Niemczech Chłopak pracuje w Niemczech ma umowę na stale i jest ubezpieczony ale ślubu na razie nie chcemy. Próbowałam nawet z ta Europejska Karta Ubezpieczenia Zdrowotnego (EKUZ) ale ona porodu za granica nie obejmuje.
Błagam o zrozumienie i proszę o pomoc
POZDRAWIAM!!!!!!!!!
Jestem już w 29 Tc i zostało niewiele czasu. Co mogę zrobić aby uniknąć kosztów i jakichkolwiek nieprzyjemności a urodzić w Niemczech. Nie jestem ubezpieczona ani zameldowana i nie pracowałam nigdy w Niemczech Chłopak pracuje w Niemczech ma umowę na stale i jest ubezpieczony ale ślubu na razie nie chcemy. Próbowałam nawet z ta Europejska Karta Ubezpieczenia Zdrowotnego (EKUZ) ale ona porodu za granica nie obejmuje.
Błagam o zrozumienie i proszę o pomoc
POZDRAWIAM!!!!!!!!!
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- magdaW
- Wylogowany
- gaworzenie
Mniej Więcej
9 lata 9 miesiąc temu #970128 przez magdaW
mw
Wiem, ze w krajach poza Europa po prostu jedziesz i zalatwiasz darmowe ubezpieczenie i porod... mysle, ze to, iz twoj chlopak pracuje legalnie w niemczech jest dla was dodatkowym atutem! bo zawsze mozecie powolac sie na to, ze jestes na jego utrzymaniu i jest on ojcem twojego dziecka. Teoretycznie to powinno ulatwic zalatwienie wszelkich formalnosci. Ja przebywam teraz w USA (na wizie turystycznej) zglosilam sie do ginekologa prywatnie, on stwierdzil ciaze i pokierowal mnie do przychodni gdzie zalozono mi bezplatne ubezpieczenie i moge rodzic za darmo w USA jesli chce. Dziecko bedzie mialo obywatelstwo amerykanskie (moze miec tez oba- polskie i amerykanskie) i ubezpieczenie do momentu uzyskania pelnoletnosci. Nie wierze, ze jest to az takie trudne do zalatwienia w Niemczech, jednak bedac w polsce nikt Ci tutaj nie pomoze i niczego sie nie dowiesz od naszych urzedasow, bo nie lezy to w ich interesie, aby polki rodzily w innych krajach. Moze zatrzymaj sie u chlopaka i sprobuj zalatwic to poprzez spotkanie z lekarzem prywatnym w niemczech?
mw
- katenga
- Wylogowany
- gaworzenie
Mniej Więcej
9 lata 9 miesiąc temu #971132 przez katenga
Zapraszam do zapoznania się z ofertą
przyjaznelatanie.pl