- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Chusty do noszenia dzieci
Chusty do noszenia dzieci
- bombel779
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jaś,nasz największy skarb!!
A czy ja w którymś z postów napisałam,że zamierzam nosić dziecko przy sobie 24h/dobę ???? Nie przypominam sobie..ale tezbez przesady z bliskoscia
Poza tym uważam to za indywidualną sprawę.Jeśli Ty masz dziecko,które jak to określiłaś "wyje"..i nie jesteś za tym,żeby je często nosić i przytulać to Twoja sprawa,nie rób tego.
Ja mam nieco inne zdanie na ten temat..i uważam że w pierwszych miesiącach swojego życia,dziecko powinno dostawać tyle miłości i CZUŁOŚCI ile chce i potrzebuje.
A jeśli kiedykolwiek będę miała z tego tytułu jakieś "problemy" to cóż...będą to MOJE problemy
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Aguśka
- Wylogowany
- gaworzenie
- jest już mały bzik ;)
widzę,że tu wrze od pytań i wątpliwości na temat chustowania. Ja jestem mamą 3 miesięcznego bąbelka i niedawno kupiłam właśnie taka chustę. Trochę podchodziłam z dystansem ale kiedy nauczyłam się wiązać i wypróbowałam... jestem zachwycona!!!! i nie żałuję zakupu.Jest wiele plusów chustowania. Przede wszystkim nie bolą plecy, maluszka masz przy sobie, on czuje ciebie i uczuje się bezpiecznie a co najważniejsze masz wolne ręce i możesz coś zrobić.Oczywiście nie można nosić malucha przez cały czas. Wszystko z umiarem
- bombel779
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jaś,nasz największy skarb!!
- Aguśka
- Wylogowany
- gaworzenie
- jest już mały bzik ;)
jest tam kilka wystawionych w zależności od zasobów pieniężnych można coś wybrać. Ja niestety nie jestem aż tak dziana i kupiłam za niecałą 100. Oczywiście jest różnica między tymi za 200, bo po pierwszym praniu zmechacił się materiał ale jeśli chodzi o wytrzymałość jest oki. Chusta ta jest tkana splotem ukośnym tzn. że materiał się nie rozciąga i jest mocny.
- martela89
- Gość
sara125 napisał:
A czy ja w którymś z postów napisałam,że zamierzam nosić dziecko przy sobie 24h/dobę ???? Nie przypominam sobie..ale tezbez przesady z bliskoscia
Poza tym uważam to za indywidualną sprawę.Jeśli Ty masz dziecko,które jak to określiłaś "wyje"..i nie jesteś za tym,żeby je często nosić i przytulać to Twoja sprawa,nie rób tego.
Ja mam nieco inne zdanie na ten temat..i uważam że w pierwszych miesiącach swojego życia,dziecko powinno dostawać tyle miłości i CZUŁOŚCI ile chce i potrzebuje.
A jeśli kiedykolwiek będę miała z tego tytułu jakieś "problemy" to cóż...będą to MOJE problemy
Ja też tak uważam,do tej pory moja mała dostaje tyle czułości ile tylko chce.
I jak była maleńka to dużo ją nosiliśmy i z czasem nauczyła się,że czasami trzeba poleżeć w łóżeczku
- _aga86_
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 16/10/2009- najszczesliwszy dzien w moim zyciu:)
- mysia-sia
- Wylogowany
- budujemy zdania
- codziennie uczymy się czegoś nowego:)
oczywiście, że nie noszę Kuby non stop w chuście, na początku był dużo częściej motany niż teraz, obecnie wystarczy mu się tylko na chwilkę przytulić i może się bawić dalej, ale ja nastawiam się na dłuższe chustowanie niż do roku... jak mówiła nam instruktorka, chusta bardzo dobrze sprawdza się również w sytuacji kiedy chodzące już dziecko na spacerze w pewnym momencie nie ma już siły przebierać nóżkami:)
ktoś jeszcze pytał o splot... najpopularniejszy jest chyba skośno-krzyżowy:)
- Aguśka
- Wylogowany
- gaworzenie
- jest już mały bzik ;)
- mysia-sia
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Aguśka
- Wylogowany
- gaworzenie
- jest już mały bzik ;)
Super są takie targi, bo jest mnóstwo firm, które proponują przyszłym i teraźniejszym mamuśkom swoje produkty. Jest też cały program wykładów na tematy związane z ciążą, porodem, pielęgnacją dziecka. Różne konkursy dla rodziców no i oczywiście można już coś kupić maluszkowi.
Firmy także rozdają próbki swoich produktów i to też jest fajne:)np. kosmetyki, bo po porodzie wypróbowujesz co dla Twojego maluszka jest najlepsze i nie musisz od razu kupować całego, pełnego produktu, potem jak coś nie odpowiada to tylko się marnuje
No i właśnie też można było kupić taką chustę ( niestety nie było próbek chust:( )i były babeczki, które uczyły wiązania chusty.
Jak będą w tym roku te targi we Wro to też chętnie się wybiorę. Moze znów jakieś fajne nowości wynajdę
- mysia-sia
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Aguśka
- Wylogowany
- gaworzenie
- jest już mały bzik ;)
- KlaruSia
- Gość
- Emme
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
- Martynka__89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥Mateuszek 6.10.2010 r ♥Daria 19.02.2016 r.
- Otrzymane podziękowania: 2