- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Jak wybrać dobry wózek?
Jak wybrać dobry wózek?
- pulpecja
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- od 19.03.2011 r. jesteśmy w Trójkę :)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- anakonda124
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Im dłużej zwlekam tym ciężej mi wybrać,maxi cosi mura 4 jest fajny ale boje się że bedzie cięko do bagażnika wpakować a dużo jeżdże.Natomiast qeeny leciutki ale dla dzidzi chyba niezbyt wygodny.Natomiast x-lander nie jest zbyt piękny ale podobno solidny no i niestety ciężki.Pomóżcie
- pulpecja
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- od 19.03.2011 r. jesteśmy w Trójkę :)
- MagdaM
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
www.junior.biz.pl/index.php?13,pl_verso-f-12
www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.

- gold_butterfly
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- olka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- ...ale dziś jesteś mały jak okruszek...
Ja też jestem na etapie kupna wózka. Powiedzcie mi, co sądzicie o chicco trio enjoy?
www.abcdziecko.pl/products/257/p/743
Wizualnie piękny, ale czy praktyczny??

- martela89
-
- Gość
-
A ten wózek to jedynie podoba mi się w wersji spacerowej

- roxana
-
- Gość
-
Jestem z niego bardzo zadowolona, duże koła sprawdzają się nawet na śniegu w zaspach. generalnie jakość wykonania i tkanin w chicco na najwyższym poziomie, oglądałam nawet emaliunga i nie byłam zadowolona. Opcja z pokrętłem pod gondolą super, nie trzeba budzić śpioszka a można podnieść opuścić posłanie - super.
spacerówka naprawdę duża - jeszcze nie wypróbowana bo dzidzia za mała.
wszystko się wypina na jeden guzik.
Gondola lekka - co jest niesamowitą zaletą jak trzeba gdzieś przenieść.
najważniejsze że wózek lekki i nie trzeba sie z nim męczyć mówię z doświadczenia bo wychodzimy na spacerek w 3 mamy i mój wózek jest najlżejszy więc mam porównanie.

Ja polecam chiocco
- Moniq
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- olka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- ...ale dziś jesteś mały jak okruszek...

- Emme
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1
Ja mam chicco tylko wersję s4 n dużych kołach, bez możliwości przełożenia rączki co dla mnie nie jest żadnym problemem i spacerówki twarzą do mamy. Ale gondola i fotelik samochodowy ten sam, tyle że z bazą - dużo lepiej się go użytkuje, zapinanie błyskawiczne.
Jestem z niego bardzo zadowolona, duże koła sprawdzają się nawet na śniegu w zaspach. generalnie jakość wykonania i tkanin w chicco na najwyższym poziomie, oglądałam nawet emaliunga i nie byłam zadowolona. Opcja z pokrętłem pod gondolą super, nie trzeba budzić śpioszka a można podnieść opuścić posłanie - super.
spacerówka naprawdę duża - jeszcze nie wypróbowana bo dzidzia za mała.
wszystko się wypina na jeden guzik.
Gondola lekka - co jest niesamowitą zaletą jak trzeba gdzieś przenieść.
najważniejsze że wózek lekki i nie trzeba sie z nim męczyć mówię z doświadczenia bo wychodzimy na spacerek w 3 mamy i mój wózek jest najlżejszy więc mam porównanie.
Ja polecam chiocco
je też mam chicco, ale s3 i jestem też bardzo zadowolona. Koła są ogromne i mimo, że to 3kołowiec to jeździ się nim super. jest bardzo funkcjonalny (np wspomniane pokrętło). Spacerówka też jest ogromna (jak i gondola i nosidełko), spokojnie zmieści się w niej nawet 4 latek. Minusem jest tylko to, że przy większych wertepach trochę piszczy, ale wystarczy nasmarować.
- Katrinka
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Jeździmy tym wózkiem juz 12 miesięcy. Wózeczek jest wg mnie super. Teraz uzywamy spacerówki, a przez ponad 6 miesięcy uzywaliśmy gondoli. Gondola jest super, duża i bardzo zgrabna. regulowana wysokość rączki, bardzo pojemy kosz na zakupy. Świetna sprawą jest możliwośc montowania spacerówk i w obu kierunkach jazdy. Opcja ta prawdza sie zwłaszcza przy małych dzieciach. Spacerówka ma też zamontowaną na stałe folię przeciedeszczową w podnóżku, przez co nie ma obaw ze dziecko zmoknie podczas deszczu. Oj, nie raz mieliśmy takie sytuacje w starym wózku, gdzie folia zostawała w domu a my bylismy na spacerze i zazcynał padac deszcz. Stelaz wózka składa sie do niewielkich rozmiarów przez co mieści się nawet w niewielkich samochodach, Skrętne przednie koła doskonale sprawdzaja sie na miejskich drogach. Co prawda wózek swoje wazy, ale dzieki temu jest bardzo stabilny. Schody w bloku pokonujemy poprzez toczenie wózka na tylnych kołach. Dziecko nawet tego nie odczuwa. Super sprawa.
W tym roku zmieniła się kolorystyka, wg mnie jest duuuzo ładniejsza od tej co mamy, chociaż nasza tez była niczego sobie.
Cenowo wózeczek wydaje się bardzo atrakcyjny. Mozna go kupić juz za 1000 zł, jak na ta klasę wózka wydaje mi się że nie jest to duzo.
Denerwują mnie tylko pasy w spacerówce, trochę tego nie dopracowali, bo za bardzo "latają", ale można sobie z tym poradzić.
- Katrinka
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- olka1730
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Pozdrawiam Was serdecznie i może coś Mi doradzicie w związku z moim typem.
Olka 1730

- Emme
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Witam.Dziewczyny a co myślicie o Peg perego pliko 3? Gondolkę można dokupić osobno - jak kto chce i w zależności w jakiej porze roku rodzi:)lub sam miękki wkład ala gondola dla niemowlaka na np.porę letnia..podczytywałam na temat tego wózka i tak się zastanawiam,czy warto zainwestować.Kółka co prawda małe i podwójne.Mam jeszcze troszkę czasu rodzę w lipcu,ale podpytać nie zaszkodzi już doświadczone mamy:)
Pozdrawiam Was serdecznie i może coś Mi doradzicie w związku z moim typem.
Olka 1730
dla mnie koła zdecydowanie dyskwalifikują ten wózek. zakopiesz się czy to w piasku czy śniegu. i rączki też by mi nie odpowiadały. na takie pierwszy wózek jak dla mnie to się nie nadaje. na spacerówkę, kiedy się jej nie będzie używało non stop mógłby być.