BezpiecznaCiaza112023

Mamusie 2010

11 lata 11 miesiąc temu #605617 przez paulinkaaa2202
Alutka gratuluję dzidziusia :)

Monia trzymam mocno kciuki żeby tym razem się udało :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #605625 przez MoNiaaa
paulinko a co u was? Jak Judytka?chodzi do zlobka??

dziewczyny moze pokazcie wasze pociechy :)

Julka teraz tez bardzo duzo spiewa i tanczy :)
nie wiem czy slyszalyscie taka piosenke z mini mini "mucha w mucholocie" to jest teraz hicior July :P
a gada tyle ze czasem ciezko ja uciszyc potrafi bez przerwy cos nawijac wszyscy sie jej dziwia :side:

alutka wiesz mi sie wydaje ze nie powinnas sie martwic ze Maja sie cofnie jak urodzisz to juz 3 latka bedzie miala skonczone a takie dzieci naprawde sa bardzo madre :) ja sie balam ze jak Julce wezme smoczka to w zlobku bedzie brala innym dziecia a ona nic mowila tylko ze male dzieci maja a ona juz duza i nie musi

http

]

11 lata 11 miesiąc temu #605674 przez Katarzynka
sylwus136 napisał:

to chyba zależy od wychowania :D bo mój jest strasznie spokojny. Czasem się martwiłam że aż za bardzo. Teraz zrobił się na szczęście bardziej samodzielny :)

Raczej nie od wychowania Mateuszek chłopczyk bardziej spokojny i tulaśny :kiss: przyjdzie buźi da zrobi tulu tulu a Kinga to zosia samosia która w miejscu usiedzieć nie może i zawsze ma swoje zdanie a wychowani tak samo :blink: :silly: Tylko od tego jaki charakterek i osobowość dziecko ma to dużo wpływa na zachowanie.

Kinga była młodsza jak została starsza siostra, a chyba bardziej wydoroślała jak Mały się pojawił a nie cofneła więc chyba nie masz się czym martwic :lol:

11 lata 11 miesiąc temu #605694 przez MoNiaaa
dokladnier Katarzynka to chyba juz w genach zapisane jaki temperament ma dziecko :)
ja wspolczuje kiedys mezowi mojej Julki bedzie go po katach przestawiac jak sie patrzy :P z nami tez tego prubuje czasem jak ja upominam albo krzycze o cos to ona "ale ty mnie nie sluchasz!"

a Maja to madra dziewczynka jak bedzie widziala jak sie opiekujesz maluszkiem to bedzie cie nasladowala i pomagala :)
sa tez takie fajne ksiazeczki tematyczne"w oczekiwaniu na rodzenstwo"i fajnie opisuja jak mama jest w ciazy ze czeba czasem pomoc i jak jest dzidius moze poszukaj i czytaj Maji :)

http

]

11 lata 11 miesiąc temu #605787 przez alutka1011
Katarzynka moja też była taki wulkan energii-spokojniejsza stała się jakos na 2,5 roku(chyba po buncie dwulatka).Teraz potrafi cały dzień przesiedzieć i puzzle układać .A ostatnio jak miałam na cały dzień moja 1,5 roczna chrześnice to ona się nia dziewnie zajmowała przynosiła zabawki chciała ja karmić :D
Paulinka dziękuje :)

11 lata 11 miesiąc temu #606211 przez Katarzynka
Kinia 2.5 już ma i wcale nie zwalnia... Ona nawet bajek żadnych nie ogląda bo nie umie w miejscu usiedzieć...

11 lata 11 miesiąc temu #606226 przez alutka1011
Maja ma tak samo teraz na szczęście powoli się zaczyna interesować bajkami.Posiedzi z 5 min przy Bajce :)

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #606287 przez sylwus136
Mój 13.04 kończy 3 lata i lubi bardzo bajki. Już się na nich skupia i dużo z nich rozumie. Ogląda edukacyjne polsko-angielskie lub polskie z wyliczaniem, alfabetem i innymi :) Wiadomo że nie przesiaduje całego dnia oglądając ale jak ogląda to dziecka nie ma :) wszystko przeżywa i się wczuwa :D

11 lata 11 miesiąc temu #606331 przez Katarzynka
Ja znam takiego chłopca który urodził się w marcu 2010 i bajki ogląda już od ponad roku, a marzą Kinia w telewizji to tylko ogląda nasze wesele albo nagrania z jej udziałem :-)

11 lata 11 miesiąc temu #606383 przez sylwus136
Kacperek skupia się tak gdzieś już od pół roku ale naprawdę musi go coś bardzo interesować.

11 lata 11 miesiąc temu #606623 przez MoNiaaa
JUlka bajki uwielbia.oglada gowie na mini mini bo sa dla mlodszych dzieci ale staram sie jej ograniczac ajczesciej oglada przed zlobkiem zeby bylo ja latwiej ubrac :P ma swoje ulubione i jak leca o siedzi jak wryta spiewa piosenki poczatkowe itp ale jak za dlugo by lecialy to tez nie usiedzi tylko lata po dobmu i z doskoku oglada

http

]

11 lata 11 miesiąc temu #606711 przez alutka1011
Moja lubi takie edudacyjne bajki-alfabet,zwierzęta ,warzywa i owoce itp...I przez to umie cały alfabet i policzy do 10 :)

11 lata 11 miesiąc temu #606713 przez MoNiaaa
to alfabetu Julka nie potrafi ale liczyc do 10 tez potrafi :) a to sie nauczyla przy zabawie w chowaego :)

a jak u was wygladala nauka ukladania puzzli??jakie na poczatek kupilyscie?

http

]

11 lata 11 miesiąc temu #606724 przez alutka1011
Monia na poczatku kup najmniejsze np 30 elementów tylko w miarę twarde.Metody na nauke nie ma;) Maja na początku układała tak żeby weszło do dziurki( nie wiem jak to napisać) nie ważne czy dobrze czy źle dopiero po jakimś miesiącu zajarzyła o co chodzi.Moja też przy zabawie w chowanego się nauczyła :) Umie sama policzyć a z alfabetem ja jej piszę na tablicy a ona później wymienia wszystkie myli jej się tylko ź i ż :)

11 lata 11 miesiąc temu #606728 przez MoNiaaa
no to super madre dzieciaki mamy :)
a te puzzle sa normalnej wielkosci czy jakies wieksze??moze i my sprobujemy w koncu ukladac puzzle ale boje sie ze skonczy sie jak zawsze czyli na wywaleniu wszystkiego 10 min zajecia i zostawienie balaganu :P

ja w pracy siedze a za oknem snieg sypie na maxa!!!!mam dosc tej zimy i Julka tez juz fiksuje jak widzi snieg i jest zimno..codziennie mowi ze jutro juz bedzie lato i cieplo i pojdziemy do parku ale jakos sie nei zapowiada.. :(

http

]

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka