BezpiecznaCiaza112023

Majówki 2014

11 lata 6 miesiąc temu #761756 przez biedroneczka39
Z tego co wyczytałam to masz wizytę z położnikiem ginekologiem :laugh: Nie martw się kochana bo tak jak pisze Mmusia jakby było co nie tak to już by cię wzięli.
A ja mam pierwszą wizytę 23 października :lol:

<3 Oliwia i Alicja <3

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #761778 przez Paradise1982
No i tutaj mnie pocieszylyscie :) :) :) Jak zawsze moge na Was polegac :)

11 lata 6 miesiąc temu #761784 przez karla2102
Dziewczyny maja racje nie martw sie kochana. jakby bylo cos nie tak to nie pozwolili by ci tyle czekac. Na pewno wszystko jest w porzadku;) ja juz leze w lozku ale jeszcze do was zagladam a maz oczywiscie co: FIFA i tu juz nie wiadomo smiac sie czy plakac ech...

11 lata 6 miesiąc temu #761877 przez biedroneczka39
Dzień dobry. Jak mi się nie chce wstać o jeny :dry: Ja zauważyłam u siebie że zamiast porannych mdłości to ja mam poranne rozwolnienia :( Czy to dobrze ?

<3 Oliwia i Alicja <3

11 lata 6 miesiąc temu #761888 przez Gosia27
Morning!!!
uuu pusto to a rana, wszystkie jeszcze spią???? My już od 6 na nogach, Zocha własnie zalicza swoją pierwszą drzemkę a ja od rana prasuje :dry:
W nocy pobolewał mnie dosyć mocno brzuch, ech trzeba będzie na razie zwiesić przytulanki z mężem :lol:
Dobrego dnia kochane!!!

11 lata 6 miesiąc temu #761909 przez isia
dzień dobry

Paradise- ja nigdy nie dostałam listu bez wyjaśnienia po co ta wizyta, także niewiele ci pomogę. Powiem jedynie że co miasto to inne zwyczaje. u mnie w miescie wizyty są w przychodni, a już w mieście obok raz położna przychodzi do domu, a raz trzeba iść do położnej. wszystko będzie ok.

Co do opracowania planu z niemowlęciem to Gosia ma rację. Mi z kolei pomogła książka Tracy Hogg tak samo jak SYLWII ale "Język niemowląt". Ksiązka niesamowita. przeczytałam ją w ciąży i mimo że to było moje pierwsze dziecko, po tej książce wychowywanie przyszło mi z taką łatwością jakbym zaliczyła już conajmniej gromadkę :) wiedziałam kiedy mały płacze bo jest głodny, kiedy płacze bo mu się nudzi, a kiedy coś go boli. wiedziałam jak prawidłowo karmić piersią i nie wyskakiwać z cyckiem za każdym razem jak mały zapłakał. Polecam tę książkę z czystym sumieniem.

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #761947 przez Paradise1982
Siemanko dziewczyny :)wlasnie siedzę w pociągu do pracy.

Isia - masz racje, co miasto to obyczaj... Na pewno kupie sobie ta książkę Tracy Hogg :-D

Gosia - o matko, o tej porze prasujesz? Aaaaaa!!!!!!!

Biedroneczka - nie wiem, czy to dobrze, ale ja tez miałam okres rozwolnień, myślę, ze znowu trzeba winić hormony :)

Karla - dziękuję. Macie racje, jak by było coś masakrycznie nie tak, to przecież nie trzymali by mnie chorej do 16 tc. Może to dlatego, ze mam z lekka podwyższone BMI, albo, ze w rodzinie mam cukrzyków? Nie wiem, ale chyba nie z powodu złych badań krwi, bo jakby były złe, to by dzwonili. Mniejsza z tym, muszę się przestać stresować...

Życzę Wam miłego dnia dziewczyny! Zamykam do moich cyferek.

Buźka!

P.S. Coś mnie cycki mniej bolą, a Was? Nie wiem, co o tym myślec...

11 lata 6 miesiąc temu #761951 przez Gosia27
Paradise1982 napisał:

Siemanko dziewczyny :)wlasnie siedzę w pociągu do pracy.

Isia - masz racje, co miasto to obyczaj... Na pewno kupie sobie ta książkę Tracy Hogg :-D

Gosia - o matko, o tej porze prasujesz? Aaaaaa!!!!!!!

Biedroneczka - nie wiem, czy to dobrze, ale ja tez miałam okres rozwolnień, myślę, ze znowu trzeba winić hormony :)

Karla - dziękuję. Macie racje, jak by było coś masakrycznie nie tak, to przecież nie trzymali by mnie chorej do 16 tc. Może to dlatego, ze mam z lekka podwyższone BMI, albo, ze w rodzinie mam cukrzyków? Nie wiem, ale chyba nie z powodu złych badań krwi, bo jakby były złe, to by dzwonili. Mniejsza z tym, muszę się przestać stresować...

Życzę Wam miłego dnia dziewczyny! Zamykam do moich cyferek.

Buźka!

P.S. Coś mnie cycki mniej bolą, a Was? Nie wiem, co o tym myślec...

Mnie cysie raz bolą raz nie, ale w porównaniu do pierwszej ciąży to nie ma porównanie. Poprzednio myślałam że eksplodują :lol:

11 lata 6 miesiąc temu #761952 przez biedroneczka39
Paradise pociągiem do pracy ? Ho ho a to państwowy czy twój służbowy ? :lol: :lol: :lol:

<3 Oliwia i Alicja <3

11 lata 6 miesiąc temu #761972 przez Paradise1982
Hahaha państwowy niestety :( Z Worthing do Brighton i tak codziennie. Ech...

11 lata 6 miesiąc temu #761985 przez karla2102
Witajcie;)
Mnie piersi mniej bola tez ale ja z tego powodu bardzo sie ciesze hehe;) a jak tam wasze brzuszki rosna juz? Ja juz chodze w legginsach bo inne spodnie ciasnawe sie robia... u was jak tam to wyglada?

11 lata 6 miesiąc temu #762007 przez Gosia27
karla2102 napisał:

Witajcie;)
Mnie piersi mniej bola tez ale ja z tego powodu bardzo sie ciesze hehe;) a jak tam wasze brzuszki rosna juz? Ja juz chodze w legginsach bo inne spodnie ciasnawe sie robia... u was jak tam to wyglada?

zaraz się okaże bo na spacer ide :silly:

11 lata 6 miesiąc temu #762027 przez nati.olsztyn
Dzień dobry Mamusie! :)

Mnie też piersi bolą raz bardziej, raz mniej ale i tak nie są tak nabrzmiałe jak na początku.

Ja już nie dopinam się w spodnie sprzed ciązy i latam w leginsach i ciążowych spodniach dresowych:)

Miłego dnia!!!

11 lata 6 miesiąc temu #762071 przez anuuuusia
usia mój mąż na razie cierpliwie wszystko mi przynosi, co sobie zażyczę :laugh: Np. dziś rano kupił mi 2 rogaliki (wracał po nocy) i zostawił karteczkę na stole: Jeden rogalik dla żony, drugi dla Dzidzi. Smacznego :)

biedroneczka myślę, że to normalne. Ja całe życie miałam biegunki (zwłaszcza na tle nerwowym), a teraz co kilka dni muszę pić kawę (ale taką 3w1, gdzie kawy jest 1/4 kubka, a reszta to mleko), żeby zajrzeć do toalety :dry:

Paradise będzie dobrze, nie martw się :kiss:

Swoją drogą to chyba najdziwniejsza zależność w ciąży: cierpimy z powodu przeróżnych dolegliwości, ale jak tylko one na chwilę ustaną - martwimy się, że coś jest nie tak :P

Też zaraz wybieram się na spacer, bo pogoda jest przecudna :cheer:

11 lata 6 miesiąc temu #762077 przez mallgoonia
Witam. dziewczyny przyjmiecie jeszcze jedną majóweczkę?

Mam w domu już jednego bąbla. postanowiliśmy z mężem postarać się dla niej o rodzeństwo i udało się. Będziemy mieć dzieci z 2 letnią różnica, tak jak chcieliśmy.
Termin mam na 9 maja:)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka