BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwcowe

11 lata 1 miesiąc temu #792173 przez jakasse
Moj nie był, ale teraz 25tego idzie ze mną, bo mamy badanie genetyczne i chce by był przy mnie, a poza tym to juz 12 sty tydzien mysle ze serducho mu mocniej zabije jak zobacz ruszajacego sie szkraba i uslyszy serduszko :)))

Smaruje brzuch, uda, posladki i piersi codziennie oliwką z ZIAJKI dla dzieci.
chyba po 12 tygodniu też zainwestuje w coś aptecznego

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #792182 przez katasza
.

11 lata 1 miesiąc temu #792184 przez Kocica
Jakasse podziwiam Cię z tym smarowaniem :laugh:
Ja jestem czasem tak padnięta a właściwie bez energii ze ledwo pod prysznic wchodzę..choć staram się smarować zwłaszcza brzuch :laugh: chyba sobie w kalendarz wpiszę może bedzie łatwiej :lol: :woohoo:

11 lata 1 miesiąc temu #792195 przez katasza
a któraś stosuje balsam tolpa?
ten nawilzajacy z naklejką ze w kazdym etapie ciazy mozna? (niektore maja oznaczenia ze od 4mca).

11 lata 1 miesiąc temu #792207 przez Kocica
Kosmetyki Tołpy sa bezpieczne bo naturalne (przynajmniej tak bylo kiedys) więc mysle ze śmialo można..zresztą ja wychodzę z założenia że jak nie napisali że nie wolno to jest ok :laugh:
A z tym 4 mc trochę dziwne ale może chodzi o lepsze efekty :lol:

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #792376 przez katasza
raczej nie.
przeciez tak samo nie mozna stosowac wit a w pierwszych 3 mcach. moze tam jest, albo inny szkodzacy skladnik

11 lata 1 miesiąc temu #792427 przez Kocica
Tak ale to bardziej chodzi o to że witaminy i leki są w większości przyjmowanie doustnie dostaja się do krwioobiegu i mogą przenikać barierę łożyskową mogąc zaszkodzić dziecku..
a czy w balsamami tak jest nie sądzę aczkolwiek chyba lepiej nie ryzykować :)

11 lata 1 miesiąc temu #792489 przez Mira_84
Halo dziewczyny, witam po kilkudniowej przerwie ;)

muszę Was ponadrabiać. Widze że temat smarowania na tapecie ;)

ja w ciąży z Zosią smarowałam się kremami z rossmana babydream i oliwką bambino, oraz tym czym popadnie ( czyli co tam kupiłam akurat) i ani jednego rozstępu nie miałam. Żadnych drogich kremów nie kupowalam, większość z nich to niestety ściema i tyle.

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #792494 przez katasza
ja tam swoim tyłkiem czy brzuchem nie zamierzam ryzykować ;)

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #792518 przez anoda89
Ja używałam Perfcta mama a na początku oliwki w żelu :) Moja koleżanka 2 razy dziennie wklepywała w siebie kremy i tak jej wyskoczyły krechy na koniec więc chyba to raczej od genów zależy a nie od kremów chociaż nie zaszkodzi się trochę ponawilżać i sama będę używała jakiś wynalazków ;)

Mira jak się czujesz?? Dawno Cię nie było :) Pochwal się crócią :lol:

Coś mnie brzuch pobolewa i nie wiem czy to nie pęcherz :dry:

Oglądacie Porodówkę na TLC?? Właśnie się zaczęła :)

11 lata 1 miesiąc temu #792530 przez madziarah3
Hej:)

Mój P. raczej nie będzie ze mną na żadnym z USG bo pracuje od rana do późnego wieczora a żeby wziął dzień wolnego to raczej nie możliwe.
Gdy byłam z Julą w ciąży to był na prawie wszystkich badaniach USG.

W temacie smarowania się nie wypowiadam, bo ja tego nie robię. Co ma być to będzie. Rozstępów mam masę więc co mi zaszkodzi kilka więcej heh :lol:

Tak mnie kark boli że przydał by się jakiś masaż. Do tego Julia mi się przeziębiła :angry:
i nie mam sił na nic.

A dziewczyny powiedzcie czy Wy też jesteście takie nerwowe na swoich facetów- jak np. zrobią coś nie tak jak my byśmy tego chciały?

Bo ja to chyba bym nawet zabić potrafiła z tych nerwów. A za jakieś 10 min. się śmieje z tego. Eh, te hormony :S

Mama Aniołka 24.11.2013[*]

11 lata 1 miesiąc temu #792594 przez jakasse
Oooo tak też sie dre bez przyczyny a potem sie z tego smieje, tylko mojemu już nie tak do śmiechu hehehe.

Ja smaruje sie oliwką ZIAJKA

11 lata 1 miesiąc temu #792599 przez jakasse
jakasse napisał:

Oooo tak też sie dre bez przyczyny a potem sie z tego smieje, tylko mojemu już nie tak do śmiechu hehehe.

Ja smaruje sie oliwką ZIAJKA

coś mi urwało wypowiedź....

z tą ziajką to dlatego ze nienawidze zapachu bambino, smierdzi chemią do tego jest bardzo gęsta i tłusta a tego nienawidze jak sie kleje cała. Ziajka pachnie jak niemowlak, bardzo ladnie to tego szybko sie wchłania i nie zostawia sladow.

mam nadzieje ze faktycznie idzie to w genach bo moja mama twierdzi ze nie miala rozstepow a urodzila mnie i brata :D

Ja staram sie codziennie smarować odkad zobaczylam pewna dziewczyne ktora na brzuchu miala wielkie czerwone podlozne krechy.... nie chce tak skonczyc :(

11 lata 1 miesiąc temu #792627 przez Kocica
Wiecie co mi sie wydaje ze najważniejsza jest systematycznosc niż (często) cena preparatu :)
Byłam dziś pochodzić po sklepach z ciuszkami inajgorsze jest to ze są dość jedniznaczne co do płci..albo baaardzo dziewczęce albo chlopiece..no chyba ze szczęścia nie mialam :)

Madziarah ja czasem do tego stopnia ze aż sama siebie nie poznaje :laugh: wiem ze to wina hormonów ale czasem nie mogę wytrzymać :laugh: I awantura gotowa :lol: oby to minęło :)

11 lata 1 miesiąc temu #792634 przez jakasse
dziewczyny a powiem wam ze ja dzis pierwszy raz od kilku dni naprawde zle sie czuje,
mam wielkie wzdecie, czuje sie jakbym nie wypróżniała się od **** dni i miała zagazowany caly brzuch !!!! wygladam jakbym byla z 6 mies ciąży do tego kuje mnie coś po lewej stronie pod żebrami. Pobolewa podbrzusze.... :(((

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka