- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- dziwne sny
dziwne sny
- Kocica
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Mam podobnie albo nie moge zasnac albo budze sie w nocy bo snia mi sie jakies masakryczne koszmary zwiazane z porodem albo z dzieckiem..
ech to chyba uroki

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Myszata
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Miłości nigdy za wiele
- Otrzymane podziękowania: 41
- srenka_918
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Ciało jedno, serca dwa :-)
Nie oszukujmy się macierzyństwo stawia nasz świat do góry nogami i mamy prawo się tego obawiać!
W zeszłej ciąży też miałam takie sny, a właściwie koszmary, ale najczęstszym snem było, że trzymam w ramionach moje nienarodzone dziecko, które jest jeszcze w brzuchu (w sensie że jest pod moją skórą, mam taką naciągniętą, że mogę unieść dziecko nad głowę) I dopóki nie spojrzę na to dziecko tylko je tulę w ramionach to wydaje mi się że jest już po porodzie.
Teraz wiem co to macierzyństwo i sny o nim nie nawiedzają mnie za to bezsenność w nocy... Potrafię godzinami leżeć i patrzeć się w ciemny sufit i myśleć... O głupotach, bo np czy muszę iść siku teraz, czy wytrzymam do rana, czy jak coś poczytam szybciej zasnę, jeśli dojdę do wniosku że tak, to zastanawiam się godzinami co mam przeczytać... A rano budzę się niewyspana i zmęczona... I jak tak sobie myślę, to te sny były lepsze, bo przynajmniej spałam

- Justyszka
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Mam nadzieję, że to tlyko przy pierwszym dziecku są takie obawy, które rzutują też na sny...
- Myszata
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Miłości nigdy za wiele
- Justyszka
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

- Myszata
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Miłości nigdy za wiele
- Kinga2424
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Teraz trzy serca biją we mnie...
- Otrzymane podziękowania: 50
Ach te sny...
- malvi
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- 12.09.2014 - Szczęście :*
- Otrzymane podziękowania: 149
- Urodziłam i nie miałam dla dziecka żadnych rzeczy, wzięłam je na ręce i pobiegłam na piechotę do supermarketu po podstawowe ubranka, proszek do prania, kocyk itd. Nikt nie chciał mi pomóc.
- Urodziłam w 17 tc i nikogo to nie zdziwiło, tylko mnie. Dziecko było takich rozmiarów, jakby urodziło się normalnie w terminie, nie było wiadomo jakiej jest płci, zaczęło od razu mówić i rozmawiać z nami.
- Urodziłam i nie umiałam się zająć dzieckiem. Ciągle je gdzieś zostawiałam i nie mogłam znaleźć, nie słyszałam w ogóle jego płaczu....
Pewnie było tego więcej na początku ciąży, ale nie zapamiętałam dokładnie. Teraz te sny się troszkę uspokoiły, zobaczymy jak będzie bliżej porodu

- kaikai
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Mój skarbek :)06.04.2013
np.ze dziecka nie karmilam caly dzien a ono nagle robilo sie takie malutkie .
- Inna607
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 5
Mi na początku ciąży ciagle sie snily np to ze poronilam lub urodzilam martwe dziecko

Później byly sny ze juz urodzilam ale to jakby nie moje dziecko makabra
Dlugi czas po tym nie moglam spac
A teraz gdy zostaly dwa miesiące do porodu sni mi sie przedwczesny porod albo to ze urodzi sie a ja nie mam wszystkich potrzebnych rzeczy do pielęgnacji ehh
Jeszcze dwa miesiace i skoncza sie te makabryczne sny

- nenupher
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- jusia
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Karolincia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 21
1. Zaczelam rodzic a torba nie byla spakowana z potrzebnymi rzeczami. Pojechalam z moim Narzeczonym do szpitala w poczekalni mnie zostawil i pojechal po rzeczy do domu. Ja juz urodzilam sama czekajac na niego
Zero reakcji wsrod ludzi. Nikt mi nie pomogl przyszla pielegniarka odciela pepowine i mowi ze to dziecko dostalo 6 pkt w skali Apgar gdy jest niedotlenione

2. Bylam na pierwszym usg gdzie pani ginekolog podczas badania stwierdzila ze dziecka tam nie ma zadnego zarodka pecherzyka ciazoweg:( Wysmiala mnie

Przypomnial mi sie trzeci sen tzb fragment:
We snie bylam w wc robie siusiu podcieram sie papierem a tam krew!!!!! Zaczela ze mnie buchac krew!! Koszmarny sen

- my_baby
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Potem dziwne sny, których wcześniej nie miałam (dziwne): zombie, jakieś dziwne wycieczki

Ha, jak dobrze, że piszecie, nie jestem z tym sama - szczególnie te nieprzespane noce, już tak często, że przestałam się o to martwić i dosypiałam po południu. Teraz mi już trocę przeszlo i przesypiam noce. Faktem jest, że to niedosypianie pokrywało się z przemyśleniami w dzień i wyszukiwaniem informacji w internecie na temat porodu ;P
11 lutego 2015 o 10:30 urodziła się Ola