BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Maj 2015 :)

10 lata 2 miesiąc temu #931071 przez a!gusia
Tak Rozowa tyle ze trzeba sie oszczedzac :) ja wlasnie po powrocie do pracy zaczelam miec brazowy sluz.jak poleze odpoczne to jest bledszy a jak cos robie to ciemniejszy..

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 2 miesiąc temu #931099 przez GabrysiaSta
Witam poniedziałkowo!
kika25 super wiadomość! będzie wszystko dobrze!
a!gusia podobno brązowy śluz to nie jest niczym niepokojącym zwłaszcza w terminie przypadającej miesiączki, ale jakby doszły jeszcze skurcze to radziłabym się udać do gin.
Izydorek82 ja mam kłucia w pachwinach przeważnie przy szybkim wstawaniu ale przy każdej ciąży tak miałam więc to dobry znak! :)

Ja od kilku dni mam mega mdłości, nic nie mogę robić, jak nie zjem jest źle, coś podjem jeszcze gorzej... brrr :sick: A jeśli chodzi o brzuszek to mnie zawsze szybko wywalało, teraz też już mam spodnie opięte :)

10 lata 2 miesiąc temu #931108 przez dotik1991
Zapraszam serdecznie Panie w ciąży na badania prowadzone przeze mnie w ramach pracy magisterskiej.
Jestem studentką V roku psychologii na Uniwersytecie Warszawskim i zbieram dane dotyczące doświadczeń kobiet na temat swojego dziecka w czasie ciąży.
Badanie jest całkowicie dobrowolne i anonimowe. Odbywa się w całości przez internet. Polega na wypełnieniu dwóch wysłanych przeze mnie krótkich kwestionariuszy i odesłanie ich z powrotem na adres e-mail lub wysłanie na adres Wydziału.
Więcej informacji na ten temat pod adresem: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Drogą mailową będzie również możliwość udostępnienia chętnym osobom końcowych wyników ogólnych z mojego badania.
Opis i wszystkie informacje będą zawarte w mailu, które wyśle po zgłoszeniu.
Zainteresowane Panie proszę o zgłoszenie się na adres mailowy:
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
(w temacie wiadomości proszę wpisać zgłoszenie)

Z góry dziękuję za zgłoszenia i poświęcony mi czas.
Dorota Kowalczyk

10 lata 2 miesiąc temu #931140 przez goniag12
Jak byłam w pierwszej ciazy pracowalam fizycznie i miałam duże uplawy, raz były lekko brązowe. Teraz mam prace siedząca i nie mam takich uplawow. Mysle , ze faktycznie może to mieć związek z wysiłkiem fizycznym.

10 lata 2 miesiąc temu #931146 przez mni
Też mam brązowy śluz, jak się zbytnio przemęczę...
Ponadto rozważam wzięcie L4, bo w pracy mam strasznie zimno. Ręce mam skostniałe od chłodu i boję się, żeby się nie pochorować.
Co do spodni... to na dzień dobry przytyłam 3 kilogramy, także od samego początku spodnie noszę zapinając na gumkę :P

10 lata 2 miesiąc temu #931200 przez RozowaKokaina
Dzięki :) już się przestraszyłam.
ja nie mogę teraz iść na L4 ( dopiero pod koniec roku) wiec postaram się bardziej oszczędzać.

10 lata 2 miesiąc temu #931206 przez a!gusia
Ja teraz jestem na L4 ale za tydzien wracam do pracy.mam prace siedzaca ale stresujaca...

10 lata 2 miesiąc temu #931208 przez kika25
Hej dziewczyny dzisiaj dzwoniłam do Bydgoszczy umówiłam się na badania prenatalne na 6 listopada bedzie trzeba wcześnie wstac bo wizyta na 9 a musze dojechać 100 km ale ciesze sie bo zobacze dzidzusia w 3D i dostane za darmo zdjecia też w 3D a co najważniejsze bede wiedziała czy dziecko nie bedzie miało jakiejś choroby genetycznej ale po wyniki bede musiała jechać po 3 tyg i oczywiscie bedą to długie 3 tyg strachu

10 lata 2 miesiąc temu #931230 przez natkach
kika25 też planuje umówić się na te badania prenatalne ;-) chce mieć pewność że z dzidziusiem będzie wszystko dobrze. W czwartek jadę do ginka i znowu zobaczę maleństwo i przy okazji zapytam o te prenatalne. Orientowałam się juz troszke gdzie mozna je wykonać i bardzo podoba mi się opcja nagrania płyty z badania USG. Kika w którym tygodniu będziesz jak pojedziesz na to badanie??

10 lata 2 miesiąc temu #931292 przez kika25
to bedzie 12 tydz

10 lata 2 miesiąc temu #931295 przez a!gusia
Ja niestety teraz nie pojde,dopiero w 19 tygodniu bede w Polsce a tutaj sie takiego usg nie robi..ale z Jerzykiem tez tak bylo i dalismy rade :)

10 lata 2 miesiąc temu - 10 lata 2 miesiąc temu #931301 przez Izydorek82

Bylam u lekarza bo nie dawaly mi spokoju te bole jajnikow i ten mój torbiel. Na szczescie wszystko jest ok torbiel zmniejszyl sie z 4 cm na 2 :cheer: lekarz powiedział ze to wlasnie te wiazadelka czy jakos tak sie rozciągają i stad ten ból. Poza tym dzidzia rośnie ma juz 2,5 cm a na 3 listopada mam usg genetyczne.
Załączniki:

10 lata 2 miesiąc temu #931399 przez goniag12
Juz pojawiaja sie mamusie czerwcowe. Wlasnie sie dowiedzialam ze moja kochana szwagierka tez jest w ciazy. :)

10 lata 2 miesiąc temu #931412 przez Ella
Gonia, ale fajnie - będziecie razem brzuchatkami ;-)

Izydorek, widać maleństwo!!! AAA!! :-))) Super! Na następnej wizycie po torbielu nie będzie śladu, zobaczysz :-)

Dziś byłam na pierwszych badaniach krwi, ginka skierowała mnie chyba na wszystko, co jest możliwe (HIV, kiła, toksoplazmoza i inne, których nie pamiętam) - Wy też miałyście tyle tych badań?

Spodnie zaczynają być ciasnawe w brzuchu... masakra ;-)

Miłego dnia!!!!

10 lata 2 miesiąc temu #931429 przez a!gusia
O rany czerwcowe!!!zawsze marzylam zeby urodzic w czerwcu(ja jestem z czerwca)ale wiecie co?ciesze sie ze juz mam te 12 tyg prawie za soba..juz bym nie chciala zaczynac od poczatku :D
Co do szwagierki to ja tak mialam z Jerzykiem,moja bratowa byla w ciazy ze mna 3 mies pozniej,fajnie bylo.a teraz mamy w rodzinie dwoje trzylatkow jak jestem w Polsce i wierzcie mi jest mnostwo smiechu z nimi :)
Ja teraz bede miec tak maz z maja dzidzia z maja ja z czerwca a Jerzyk z lipca-lato pelne urodzin :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka