- Otrzymane podziękowania: 6
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Październikowe 2016
Mamusie Październikowe 2016
- nataliaa87
- Wylogowany
- gadatliwa
Mam wrażenie, że moje mdłości tez troszeczkę odpuściły. Zdarzają się, ale nie wykańczają juz mnie tak wymioty. Może organizm pogodził się już z nowym mieszkańcem i trochę wyluzowal
SYLWIA czas szybko zlecial. Dzisiaj juz wizyta. Czekamy na dobre wieści i zdjęcie maleństwa
ALEKSANDRA śliczna fasolka
Dobrze, że tu dużo doświadczonych mam. Będziesz miała większe wsparcie Pamietam, że przy pierwszej ciąży na moim sierpniowym wątku mamy z doświadczeniem często były zbawieniem
Skąd jesteś?
I na koniec ja chwalę się swoją kruszynką
Na górze pęcherzyk, a pod spodem maleństwo
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Martazytka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Karolek 25.07.2013r
- Otrzymane podziękowania: 1
Ja jestem przeszczęśliwa bo w końcu- jem z przyjemnością- nawet mam pierwsze zachcianki natychmiastowe, odrzuca mnie od kawy i słodyczy , a mięsko jest the best zmęczenie też już mi tak nie dokucza- jakieś dodatkowe pokłady energii we mnie wstąpiły. Dziecko moje lekko przeziębione ale w dobrym humorze Tylko czekamy do wiosny i słońca
Dzisiaj na obiad potrawka z kurczaka z porem i papryką- z dodatkiem curry chodzi za mną od wczoraj
- miri66
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 7
- aleksandrac19
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 1
I od razu jest pierwsze pytanie czy miewacie dolegliwości w postaci bólu miednicy. Mam czasem tak silne bóle że chodzić nie mogę . Dokładne miejsce to łączenie kości udowej z miednicą, okolice pośladka. czy to dolegliwości ciążowe ?
A ciśnienie na wizycie ostatniej miałam 95/60 (to był 7tydzień) i lekarz mi powiedział że jak na ten tydzień to książkowe .
- Skrapek
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
Na pierwszej wizycie miałam tak samo wysokie, jak Ty. Może wynikło to ze zdenerwowania samą wizytą.
Lekarz mówił, że przy tak lekko podwyższonym ciśnieniu nie stosuje się jeszcze żadnych leków.
W domu i na kolejnych wizytach było już książkowe 122/74
Dziewczyny,
jako że jest to moja pierwsza ciąża wcale nie radzę sobie z określeniem rodzaju bólów brzucha.
Nie umiem ich nazwać, nie wiem co jest naturalne a co powinno budzić nie pokój.
Podbrzusze przestało boleć, jak w poprzednich tygodniach. Teraz bóle są wyżej.
Czy moglybyście spróbować mi je opisać...?
Proszę
- Nikaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 4
Skrapek nie pomogę - mnie jedynie delikatnie pobolewały pachwiny - teraz mam spokój - ale każda inaczej to przechodzi ..
jeeeeeeeeeeeeeej zaraz 10 tydzień będzie
- nataliaa87
- Wylogowany
- gadatliwa
Aleksandra mnie w poprzedniej ciąży taki ból biodra i nogi złapał jakoś koło 20go tygodnia i towarzyszył mi do końca. Nie byłam w stanie nawet sama wstawać. Im dalszy miesiąc tym było gorzej. Teraz towarzyszy mi już od jakiegoś tygodnia :/ Zaczyna się dokładnie w tym miejscu, co opisałaś i promieniuje na całą nogę. Jedynym zaleceniem ortopedy było leżenie.. Teraz nie mam już jak się w ten sposób leczyć, więc żyję jakoś z tym bólem.
Skrapek te bóle sa naprawdę indywidualne, tak jak napisała Nika. Ja miewałam jakieś kłucia czasami przez parę dni. Kłucia i lekkie bóle sa normalne. MAcica się rozciąga wraz ze wzrostem dziecka. Zawsze możesz powiedzieć lekarzowi, że coś Cię niepokoi..
Nikaa ja na genetyczne usg jestem umówiona na 7go kwietnia. Ograniczę się raczej tylko do usg,Testu z krwi nie będę robić.
- Sylwia_i_Niki
- Wylogowany
- gaworzenie
u nas wszystko oki dzidziuś 10.6mm i serduszko 144/min - miałam samo usg (prywatnie ) za tydz wizyta zdjęcie wrzucę przy odrobinie czasu jeśli go znajdę ( trzeba odpalić kompa a z córką to a wykonalne, a potem jak juz mogę to nie mam nawet na to siły )
Co do boli brzucha to nie pomogę.. z córką miałam tylko w okolicach pierwszej niezjawionej miesiączki potem cisza, a teraz czasem boli podbrzusze, czasem kluje a czasem jakby prąd mnie przeszedł na wysokości pępka ( ten jest mega dziwny, nigdy wczssniej czegoś takiego nie czułam ). Ja to podejrzewam, że część to od blizny po cc także mną nie ma się co sugerować
- miri66
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- miri66
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Natalia ja zawsze miałam ciśnienie w normie 120 na 80 110 na 70 wręcz książkowe
Nie wiem czym to jest spowodowane ale mierzyla popołudniu i wieczorem tym nadgarstków i ok. Natomiast umówilam się w aptece ze będę przychodzi rano się mierzyć u nich. Mam na szczęście super aptekarke i nie robie problemu wręcz sama mierzy i zapisuje mi w książeczce która mi dala.
Co do boli jakoś jeszcze tydzień dwa temu że mnie ciało mocniej i jakby w jajnikach przewracalo. Teraz czasami tylko coś tam pobulczocze. W poprzedniej ciazy ciąglo mnie na poczatku 2 trymestr bardzo ze musiałam ratować się nospa. Wiec jak widać nie ma reguły.
- Sylwia_i_Niki
- Wylogowany
- gaworzenie
- miri66
- Wylogowany
- pierwsze słowa
parenting.pl/portal/8-tydzien-ciazy
zobacz tu
A u was jak rośnie fasolka chodzi mi o crl
- Skrapek
- Wylogowany
- gaworzenie
I nad swoim maleństwem
W 8t3d CRL 2,13 i lekarz mówił, że zapewne będzie większe ok 300g od przeciętnego noworodka
W 10t1d CRL 3,34 i stwierdził, że całkiem spore już moje to maleństwo
- nataliaa87
- Wylogowany
- gadatliwa
Skrapek ja byłam na wizycie w 8t2d czyli prawie w tym samym dniu, co Ty i moje miało 1,88 cm. Więc też jest już różnica dwóch milimetrów.
- Sylwia_i_Niki
- Wylogowany
- gaworzenie