BezpiecznaCiaza112023

Mamusie LUTY 2017

8 lata 6 miesiąc temu - 8 lata 6 miesiąc temu #1043916 przez Mena
Dzień dobry :lol: w ta pochmurna sobotę :blink: , 2 dni były słoneczne a teraz znowu się słonko schowalo :dry:
Kejt ślicznie zdj malutkiej :cheer: szczęścia, wytrwałości, zrozumienia i cierpliwości do siebie :silly:
dodi Mam nadzieję że serducho przestanie szaleć
Megi Ja na bezsenności nie cierpię. A wręcz ciężko mi się obudzić rano :woohoo:
Wczoraj miałam przez cały dzień brzuch tak napięty i twardy ze szok, dopiero wieczorem jak się położyłam to się rozluznil :huh:
Tam pewnie Kejt się już szykuje do swojego dnia :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

8 lata 6 miesiąc temu #1043918 przez Kejt
Jestem, melduje się gotowa to dzisiejszego dnia :) już mam wszystko gotowe tylko fryzura i makijaż i nie ma teraz co robić, mogłaby być juz 17 :cheer:

Dziękuję za życzenia trzymajcie kciuki żebym nie płakała w kościele :)

Buźka :kiss:

Wiktoria 25 tc [*]

8 lata 6 miesiąc temu #1043919 przez Sander
Kejt ciesze się każda minuta tego wyjątkowego dnia!!!!
Wszystkiego najlepszego, dużo miłości, cierpliwości do siebie nawzajem, szacunku, zrozumienia i umiejętności pójścia na kompromis. Oby wszystko było dziś tak jak sobie wymarzylas!!!!
Ja bym bardzo chętnie dłużej po spała, ale moja córcia 5.10 się obudziła, dostała mleko i jeszcze do 7 ja przyciągnęłam. Trzeba się cieszyć takim spaniem bo potem będzie gorzej...
Nie wiem jak wy ale ja tyje, mam gigantyczny apetyt od dwóch tygodni!!! Dziś nawet zrobiłam śniadanie na talerzu obiadowym bo się nie mieściło na sniadaniowym....
Miłego dnia!!!

8 lata 6 miesiąc temu - 8 lata 6 miesiąc temu #1043921 przez Joanna90
Kejt wszystkiego najlepszego z okazji ślubu!!!! :) Sander ja też mam mega apetyt, ale głównie rano, tak więc jem mega śniadanie, żeby sobie w miarę pojesc, a potem już normalnie :) nie licząc zup, bo te pochłaniam w ciągu dnia 2-3 talerze, taka mam ochote na zupy, ale to nie naraz tylko tak w ciągu ok 3 godzin:)
Mena też taki mam jak chodzę albo dużo siedzę, ale pije magnez asmag i z dnia na dzień jest coraz lepiej. Jak leże to już w ogóle nie mam tych dolegliwości na szczęście.
Megi cierpiałam na bezsenność jakiś miesiąc temu i raz miałam kilka dni temu tak, że obudziłam się o 4 i nie mogłam spać, a poza tym jednym przypadkiem teraz śpię jak niemowlak po 12 godzin, wstaje tylko 3-4, czasem 5 razy w nocy do toalety, ale na szczęście po powrocie od razu zasypiam. Jak się rano budzę to jest godzina 10 i jeszcze byl spała, dobrze że to pierwsza ciąża i jestem w domu, bo w następnej już nie pośpię :)
Ale wiem, co czujesz, bezsenność jest straszna. Pierwszy raz dotknęła mnie w ciąży, bo nigdy nie miałam problemów ze snem, nie dosc że nie spałam od około 2 do 4.30 w nocy, to o 5 musiałam wstawać do pracy, a potem byłam wrakiem człowieka.
Dodi zdrowia dla Twojego serducha!

8 lata 6 miesiąc temu #1043922 przez honka_18
Kejt Abyście przeszli przez życie razem,z uśmiechem na ustach,z szacunkiem, zrozumieniem i miłością

Sander też tak mam, ciągle bym jadła, wczoraj siostry zadbały o mnie i naniosły mi łakoci

Megi często budzę się o 2 i do 5/6 rano nie śpię

Dodi mam nadzieję że serducho się uspokoi

Ja spędzę kolejny dzień na sofie :evil: wczoraj trochę w domu porobiłam znowuż miałam brzuch twardy, boli mnie kość łonowa i kłuje coś tam w dole. Przez to wszystko zrobiłam się marudna :blink:

8 lata 6 miesiąc temu - 8 lata 6 miesiąc temu #1043923 przez Inezka
Kejt, i ja dołączam do życzeń. Szczęścia,milosci, wyrozumiałości dla siebie i żebyście razem patrzyli zawsze w tą samą z stronę!! PS. trzymam kciuki co byś mocno nie płakała, ale parę łez szczęścia nie zaszkodzi ;) Powodzenia!

Masuska, Megi ja wcześniej miałam takie bezsenności nad ranem, właśnie 3-5 rano, ale jak wróciłam do pracy to lepiej śpię; wiadomo wcześniejsze wstawanie...

Honka, dbaj o siebie. Widać, musisz zwolnić tempo,ale wiem z dziećmi to mało realne.

Teraz zabieram się za ogarnianie mieszkania.

8 lata 6 miesiąc temu #1043924 przez mavi31
Hej dziewczyny :)
U mnie też bardzo pochmurno niestety :(
Ja już Ogarnęłam dom wszystko już czysciutkie :) teraz tylko obiadek i mam już z głowy :)
Ja się często budzę w nocy niestety potem ciężko usnac brzuch czasem mi się spina ale nie ma tragedii chyba :)
Pozdrawiam wszystkich

8 lata 6 miesiąc temu #1043925 przez Mulian
Hej dziewczyny!
Kejt dołączam się do życzeń dziewczyn, które już tutaj wszystko pięknie wypisały. Duuużo miłości, cierpliwości, pomysłowości, zrozumienia, żeby Wam się nigdy nie przestało chcieć walczyć o tą miłość, o siebie. I dołączam się do Sander ->cieszcie się każdą chwilą tego dnia, pięknego dnia. Też się bałam że się popłaczę w kościele, ale potem uczucia są takie, wcale nie płakałam, przyszła radość, euforia wręcz.

Dziewczyny ja też mam często problem ze snem, ostatnie dni trochę później chodzę spać i staram się zmęczyć :silly: w dzień to potem mi się udaje przespać do 6.

8 lata 6 miesiąc temu #1043928 przez Joanna90
Dziewczyny znacie może jakiś sprawdzony domowy sposób na zajady? Bo dziś rano mi się zrobiły w kącikach ust i mam strasznie suche i popękane te kąciki, nie chce stosować żadnych maści, bo nie wiem co jest bezpieczne dla dziecka, póki co smaruje zwykłym kremem. Nie wiem czy maść ochronną z witaminą A można stosować w ciąży? Jeśli któraś z Was miała taki problem i sobie z nim poradziła, będę wdzięczna za rady :)

8 lata 6 miesiąc temu #1043929 przez sonia3
Kejt radosci, milosci i samych slonecznych wspolnych dni :kiss:

8 lata 6 miesiąc temu #1043930 przez sonia3
Honka odpoczywaj ile mozesz ja tez tak robie, niestety bajki u mnie od rana :(
Joanna ja na zajady stosowalam wazeline, pomogla i chyba nie szkodzi maluszkowi

8 lata 6 miesiąc temu - 8 lata 6 miesiąc temu #1043931 przez masuska
Joanna mogę Ci polecić coś takiego: www.alinarose.pl/2014/08/must-have-3-z-tyle-dobroci-masc-z.html
Ja jej używam do wszystkiego, a pierwsze zetknięcie z nią miałam w szpitalu jak synka urodziłam i mi położna poleciła. Jest na prawdę fajna i ma dobry skład, a kosztuje coś koło 3 zł w aptece.

Inezka, ja i tak codziennie wstaję o 7mej, tak już przywykłam mimo że nie pracuję, a dziś miałam takie nieciekawe sny, później wydawało mi się że ktoś chodzi po podwórku i całkiem się rozbudziłam :(

8 lata 6 miesiąc temu #1043933 przez Joanna90
Dzięki dziewczyny :) Masuska mam dokładnie ta maść w mojej domowej apteczce, nieraz jej używałam jak miałam jakies problemy zwiazane z suchą skórą itp, ale właśnie nie wiedziałam czy w ciąży można, bo na ulotce jest napisane, że nalezy skonsultować się z lekarzem przed zastosowaniem leku. Skoro Tobie poleciła położna, to znaczy że jest bezpieczna, to sobie posmaruję :)

8 lata 6 miesiąc temu #1043939 przez olcia1989a
Kejt Wszystkiego dobrego dla Was :) fajnie sie po paru latach wspomina ten dzien :)
Co do apetytu to ja od jakiegos tygodnia moglabym jesc caly dzien :( tak jak pilnowalam sie ze slodkim teraz nie daje rady :blink: to jest silniejsze ode mnie :blink: na wage to sie boje wejsc :whistle:
Dzisiaj popoludniu wpadaja do nas znajomi z 10 miesieczna dziewczynka.Piotrus juz sie doczekac nie moze :)

8 lata 6 miesiąc temu #1043952 przez Megi
Kejt
Musicie być silni miłością,
która wszystko znosi,
wszytkiemu wierzy,
wszystko przetrzyma,
tą miłością,
która nigdy nie zawiedzie"
Jan Paweł II

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka