BezpiecznaCiaza112023

Mamusie LUTY 2017

8 lata 6 miesiąc temu - 8 lata 6 miesiąc temu #1043747 przez honka_18
Kupiłam Britax B-smart 3 spacerówkę, a gondola mam od graco taka do spacerówki wkładania. Tym razem postawiliśmy na nowy bo używane kupowali smy dla chłopców wszystkie rozsypywaly się po kilku miesiącach :angry:
Ja dla M wczoraj wieczorem powiedziałam ze kupiłam i dzisiaj ma przyjść ;)

My zdjęcie możemy kupić na każdym usg za 4 funty ale babka zrobiła takie brzydkie ze nic na nich nie było widać więc se odpuscilismy

Zdjęcie super :cheer:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

8 lata 6 miesiąc temu #1043751 przez Mulian
U mnie zdjęcia takie sobie, macica i mój pępek podobno wchodzą w obraz. Za to mam nagranie :D
Załączniki:

8 lata 6 miesiąc temu #1043753 przez Megi
Muliangratuluje córeczki :kiss:

Właśnie wracam od lekarza,ale wizyta tylko kontrolna bez USG :(
Wszystko ok :)

Wieczorek coś skrobne bo uciekam do domku obiad robic

8 lata 6 miesiąc temu - 8 lata 6 miesiąc temu #1043768 przez masuska
Mavi jak tam teściowa. Wierzę że będzie dobrze. Moja mama jest po koronarografii, z tym że zawału nie miała.

Honka a pokarzesz ten wózek?

Mulian, a może podasz termin z OM, bo ten z USG będzie się co wizyta zmieniał.

W sumie to tylko Princess i Mavi nie wiedzą kogo pod sercem noszą, czy coś ominęłam?

A ja dziś latam jak głupia, a to w gościach, albo gość u mnie, echh... Zmęczyłam się tym tylko. Dziewczyny szukam szafki/"meblościanki" na rtv i nie wiem co wybrać. Możecie coś polecić? Kurczę podobają mi się takie tanie na allegro, ale boję się że to shit będzie, z drugiej strony fajne są w ikei, ale za szerokie. W ogóle to biały na wysoki połysk to jeszcze jest modny? głupieję powoli :P

Byłam dziś w Lidlu po bodziaki i same ogromne rozmiary zostały :P

8 lata 6 miesiąc temu #1043771 przez Inezka
Mavi, współczuję sytuacji z teściową. dużo nerwów i stresu.mam nadzieje, że zabieg się udał.

Dziewczyny fajne zdj z usg, ja takich 3d nie mam. Z NFZ te badania USG to takie na szybko i jakoś lekarze się nie starają :dry: ja tylko żałuję, że nie wzięłam swojej płyty do nagrania badania połówkowego, które miałam też z NFZ. Później mnie olśniło, że mogłam o to zapytać...

Honka, wózek bardzo fajny. Wrzuciłam w neta , żeby obejrzeć. Jaki Ty masz kolor?

Masuska, moja siostra kupowała jakiś czas temu takie tańsze białe meble na Allegro i nie były złe. Moim zadaniem jakoś nie odbiegały od tych dostępnych w sklepach np. w agacie. A czy są jeszcze modne białe to ja też nie wiem...? :whistle: trzeba trochę w necie pogrzebać.

8 lata 6 miesiąc temu #1043773 przez masuska
Dzięki Inezka. Cały wieczór szukam pomysłu. Mąż mówi wybierz, to nie protestuję i na szybko muszę coś znaleźć żeby się nie rozmyślił :) I tak już zapowiedziałam wycieczkę do Ikei, już mam tyle mebli wybranych + dodatki, że busa musowo trzeba brać :P

Też nie mam nagranego USG, ale zdjęć i owszem sporo więcej niż dostawałam na nfz w pierwszej ciąży.

8 lata 6 miesiąc temu - 8 lata 6 miesiąc temu #1043774 przez honka_18
Masuska zdjęcie wrzuce później ;)
A co do mebli ja zawsze kupuje drewniane bo takie mi się podobają, nie patrzę czy są modne czy nie, bo bym musiała co kilka lat wymieniać :P
Z Ikei mebli nie lubię bo są bardzo masywne, zajmują dużo miejsca a takie trochę lipne, w komodzie szuflady mi się zapadły

Inezka wózek mam czarny bo był o 100 funtów tańszy

Kurcze Artek zaczął gorączkować, mam w domu szpital :angry:

8 lata 6 miesiąc temu - 8 lata 6 miesiąc temu #1043775 przez Joanna90
Mulian piękna dzidzia :)
Megi cieszę się, że wszystko ok :)
Honka ładny wózek, a co najważniejsze- masz sprawdzony i będziesz zadowolona :) szpital w domu u Ciebie to dobre określenie, uwazaj na siebie i dużo zdrowia dla synków życzę.
Masuska co do mebli nie pomogę, bo ja przez całe życie jestem przyzwyczajona do mebli robionych na wymiar, mam tatę stolarza, więc nigdy nie kupowałam takich mebli w sklepach:) ale co do koloru, wg mnie ważne, żeby Tobie się podobały, bo będziesz na nie patrzeć codzienne :)

8 lata 6 miesiąc temu #1043788 przez honka_18
A to mój pojazd

Załącznik nie został znaleziony

Załącznik nie został znaleziony

8 lata 6 miesiąc temu #1043811 przez ika77
pada pada zimno i jakoś smutno.
Ja lubię Ikea i wszystkie pierdoły z ikea, fakt może są one mało wytrzymałe, ale od 3 lat mam stół i krzesła i stolik i nic złego się z nimi nie dzieje.
Ja też oglądam wózki na OLX i mam ochotę już kupować ale powstrzymuje się jeszcze ze może za wcześnie
Fajowskie zdjęcia dzidziusiów Waszych.
mavi mam nadieję ze z teściową już lepiej i zabieg się udał.
Jestem coraz większa :angry: i niedługo będę się toczyć :-)

8 lata 6 miesiąc temu - 8 lata 6 miesiąc temu #1043814 przez Kejt
Super zdjęcia dzieciaczków :)

masuska moi znajomi mają meblościanke na całą ścianę w kolorze białym z allegro za 900 zl i wygląda bosko :woohoo: ale czy to będzie wytrzymałe przy dzieciach to już nie wiem :dry:

Myślicie że melisę albo rumianek można pić w ciąży? w necie piszę ze można ale wolałabym wiarygodniejszego źródła zaczerpnąć ;)

Wiktoria 25 tc [*]

8 lata 6 miesiąc temu #1043815 przez honka_18
Kejt rumianek można, a z melisą ja bym nie próbowała bo ona źle wpływa na dzieci. Kiedyś lekarz kazał podawać ją Arturowi do picia ( ma nietolerancje laktozy i swego czasu bardzo przy tym wymiotował ) po pierwszej herbatce Artek wyglądał i zachowywał się jak by był upośledzony umysłowo i ruchowo, nigdy więcej nie dałam jemu melisy, a jego herbatki sama wypiłam,

A co tu tak pusto dzisiaj ? :whistle:

8 lata 6 miesiąc temu #1043816 przez Kejt
Dzięki Honka może lepiej wcale nie będę pić, daruje sobie :)

Ja mam armagedon, w sobotę ślub, latam załatwiam ostatnie sprawy, pakuje torby bo to w rodzinnej miejscowości będzie, w międzyczasie pakuje też torbę do szpitala , zaraz przychodzi mi zrobić opalanie natryskowe a później jeszcze na tańce lecimy... Uhhh ale bym chciała nie mieć nic na głowie ;)

Wiktoria 25 tc [*]

8 lata 6 miesiąc temu #1043817 przez honka_18
O dla takiej imprezki warto tak ganiać ;) w przyszłym tygodniu odpoczniesz no i na tańcach się odprężysz ;)

8 lata 6 miesiąc temu #1043819 przez Mulian
Ja nie mam nic na głowie. Za to mam dziś okropny ból głowy i słabo mi.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka