BezpiecznaCiaza112023

Mamusie LUTY 2017

8 lata 6 miesiąc temu #1043551 przez Mulian
Mena piękny ten misiek!!! Jakbym taki spotkała to bym dla mojej małej dziewuszki kupiła :). No właśnie i tu kolejne pytanie czy kupić skafanderek czy takie coś futrzaste właśnie czy śpiworek....a może wszystko??? AAAAAAAAAA
Moja też jakaś mniej aktywna, a wczoraj strzeliłam focha na męża i mała chyba była solidarna ze mną bo też się wieczorem nie ruszała ;), przynajmniej nie czułam.
Witaminki biorę cały czas ten sam zestaw, pani doktor powiedziała, że teraz też są bardzo ważne zwłaszcza jeśli chodzi o rozwój układu nerwowego.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

8 lata 6 miesiąc temu #1043552 przez Joanna90
Honka bardzo ładne :)
Mulian ja chyba osobiście jestem za kombinezonem, ale co kupię to wyjdzie w praniu, zależy co się trafi :) bo planuję w pierwszej kolejności poszukać używanych ubranek, więc do końca nie wiadomo na co się napatoczę:)
A co do ruchów to mój maluch też niekiedy strajkuje, ale ja się tym nie martwię narazie, bo nie dostrzegam jeszcze żadnej regularności w ruchach. Raz czuję raz nie, ale mam łożysko na przedniej ścianie to może temu?

8 lata 6 miesiąc temu - 8 lata 6 miesiąc temu #1043553 przez zubi
Cześć mamuśki śliczne wyprawki już zbieracie.

Mulian ja używałam głownie body kr/dł rękaw i pajace, półśpiochy na początku od rozmiaru 62. Wiadomo na specjalne okazje jakaś sukienka bez guzików z tyłu i rajstopki grube. Tak ubierałam zimą bo Natka też z lutego. Ja mam dużo ubrań po małej więc nie szaleje z zakupami, tylko teraz Natce mogę kupić coś super bo wiem że dwie osoby z tego skorzystają. Dużo ubrań miałam od znajomych i się okazały nie praktyczne, trudne w założeniu a maluszkowi na początku przede wszystkim powinno być wygodnie ( takie jest moje zdanie ).
Co do grubszego ja mam misia na wyjście ze szpitala i się sprawdził, ale od koleżanki mam dostać śpiworek (z jej opowiadań bardzo praktyczny bo rozpinany na suwaki, z dziurami na pasy itd) - nie umiem go sobie zbytnio wyobrazić ale brzmi wygodnie - jak dostanę wstawię zdjęcie.

masuska
wszystko będzie zmałą dobrze- nie martw się inie dopuszczaj złych myśli :)

mena ja bym taki dziewczynce założyła,mi się podoba

8 lata 6 miesiąc temu - 8 lata 6 miesiąc temu #1043554 przez Mena
No to misio zostaje :lol:
Mulian ja W tamtym roku w H&M kupiłam(w tym roku chyba też widziałam :cheer: ) ale to jesienny, a na zimę jak się urodzi mam spiworek z rękawami, dla mnie dużo wygodniejszy niż zwykły kombinezon pewnie taki jak zubi pisze że od koleżanki dostała
zubi jeśli o takim samym mówimy to naprawdę mega wygodny :)

8 lata 6 miesiąc temu #1043556 przez mavi31
Moje drogie ja objechalam szpitale Pan doktor zadbał żebym nie czekała za długo po skierowanie inne panie prawie mnie zjadly hihi
Termin echo serduszka mam na28.10
Co do witamin biorę od trzech tygodni wcześniej tylko kwas foliowy
Co do tego że na usg dzidzia zdrowa potem coś nie tak słuchajcie lekarze to też ludzie zawsze mogą się pomylić ale musimy wierzyć że nasze bąbelki są w dobrych rękach bo zwarjujemy
Co do Misia prześliczny jak byś się rozmyslila hihi

8 lata 6 miesiąc temu #1043559 przez ika77
Dzięki dziewczyny, byłam w aptece i kupiłam ten acard.
Super pościel,
słodki misiaczek jak najbardziej dla dziewczynki może być
moim zdaniem jedyna rada w zakupach ubranek to unikać wszystkiego na początek co trzeba przełożyć prze główkę, jedynie body chyba musowo i moim zdaniem długi rękaw body bo to zima. Mam tez body z krótkim ale już większe.
Nareszcie piątek i pełne lenistwo, ja już pod kołderką resetuję się :-), moje dziewczyny też zajęły się sobą, małż w pracy, więc chwila tylko dla mnie :laugh: uwielbiammm

8 lata 6 miesiąc temu #1043563 przez mavi31
Jak najbardziej wszystko rozpinane przynajmniej na dwa pierwsze miesiące :) ja dużo rzeczy przy pierwszym synku poprostu nie użyłam
Dla najwygodniej bylo rozpinane od szyji do nóżek hihi

8 lata 6 miesiąc temu #1043564 przez mavi31
Piszę z telefonu i ciągle mi wcina posty:(
Więc przepraszam jak coś będzie bez sensu

8 lata 6 miesiąc temu #1043585 przez masuska
Mały się ruszył po Rafaello :) ale niestety ból powrócił i konsultowałam się z moim lekarzem. Jeszcze trafiłam że był w trakcie operacji i musiałam trochę poczekać. Ból okazał się być kolką jelitową. W razie jakby było ostro to na oddział, a tak to dietka i nospa, ale przestaje boleć w ciągu pół godziny więc nawet by nie zdążyła zadziałać. No a Aleks się rozszalał bo kopie aż mi cały brzuch faluje, raz z jednej, raz z drugiej strony:)

Joanna jak po USG?

Meg
i koniecznie foteczki proszę :) U mnie malowanko w przyszłym tygodniu.

Mena
mam też taki misiowy identyczny jak ten img.szafka.pl/ubrania/1/000688949/132653...iesek-kombinezon.jpg i za nic bym go nie oddała, nawet dziewczynkę bym ubierała :) A Twój jest bardziej uniwersalny :)

Honka
świetne dinusie.

Zubi
fajne są takie śpiworki, jak dorwę jakiś to wezmę, ale póki co mam kombinezon.

Ika
ja body kupowałam zapinane z przodu, można dostać i jak dla mnie super rozwiązanie, z Piotrem było o niebo wygodniej. Ale ciężko je dostać, mam już z 8 szt. rozm 56, z tym że 4 po Piotrku.

8 lata 6 miesiąc temu #1043588 przez masuska
Oj zapomniałam się pochwalić jakież to cudo do mnie dotarło. Dla Piotra nie miałam takiego organizera, a bardzo chciałam, więc teraz zamówiłam. Nie wiem na ile praktyczny będzie, ale jest taki śliczny że musiałam go kupić.

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

8 lata 6 miesiąc temu - 8 lata 6 miesiąc temu #1043589 przez Joanna90
Ja po USG, potwierdzony chłopak na 100%, żadnych problemów z identyfikacją bo się pięknie rozłożył:) Z dzidzia wszystko w najlepszym porządku, ma już 25 cm od głowy do stóp i waży 440 gram, lekarka mówiła, że rośnie jak na drożdżach i jest jakby o tydzień do przodu względem norm dla mojego tc :) pytałam o tą szyjke i brzuch, mówiła że chetnie by mi pomogła ale ona się na tym nie zna za bardzo, bo nie prowadzi ciąż, zajmuje się tylko robieniem badań prenatalnych i USG. Wizyte u mojego lekarza mam za 2 tyg, może do tego czasu mi się to już unormuje :)
Masuska cieszę się że maluszek się ruszył :) i współczuję kolki.

8 lata 6 miesiąc temu #1043590 przez masuska
Gratuluję synka :) Chłopaków nam przybywa :)

8 lata 6 miesiąc temu #1043597 przez Mulian
Joanna świetne wieści, gratuluję synka!
Masuska to tak jak z moim bólem było, też gin przypuszczała, że to od jelit. Podobno bardzo dużo ciężarnych trafia na izbę przyjęć z takimi bólami, a okazuje się, że pomaga pozycja kolankowo-łokciowa na przemian z przewracaniem się to na jeden to na drugi bok. U mnie same ciało mi to podpowiedziało bo ból zwalił mnie z nóg właśnie do czworaków i wtedy szybko przeszło. Nospę też mi zalecała, ale ona w moim przypadku też by nie zdążyła zadziałać. Także następnym razem nie będę od razu panikować tylko na łokcie i kolanka i czekamy aż się w jelitkach poukłada inaczej ;)
A organizer rzeczywiście myślę, że może być pomocny, może też sobie kupię bo nie mam za dużo miejsca w sypialni, a tu się chyba dużo rzeczy zmieści i będzie pod ręką.
Moja mała też się wczoraj na wieczór trochę rozruszała ;)

8 lata 6 miesiąc temu #1043598 przez honka_18
Joanna gratuluje synusia :cheer:

Organizer miałam używałam tylko dla Adama bo mieliśmy małą sypialnie, dla Artka nie używałam bo mi Adam pampersy i kremy podbierał :whistle: teraz zapakowałam go dla brata bo dwóch podbieraczy nie upilnuje :P

8 lata 6 miesiąc temu #1043600 przez Sander
Dzień dobry!!!
Mena super ten kombinezon z misiem!!! Też się zastanawiam jaki kupić , ale chyba ten typowy zimowy i tak będę musiała bo na pewno będzie zimno, a na spacerki wiadomo... ach sama nie wiem... tak czy inaczej jeśli chodzi o rzeczy to też wszystko co mięciutkie i wygodne. w 100 % popieram Zubi. Kiecka to ewentualnie mieką i góra na 1 h na jakaś uroczystość. Przy Izie miałam dużo różnych ciuszków ale też połowy nie założyłam bo byly nie praktyczne. Co z tego że coś jest ładne jak dziecku jest nie wygodnie. Przejrzałam ciuszki i dużo mi jeszcze brakuje. Kombinezon na pewno, body, śpiochy - pajace takie z miki , bo cienkich mam dużo.
Szczerze mówiąc do dziś ubieram Ize bardzo wygodnie, głównie getry, spodnie na gumce, dresy. Szczególnie do przedszkola ważna jest wygoda jak cały dzień się bawi, kula, lata na dworze :-)
Moja Malutka dużo częściej się rusza, i zauważyłam szczególnie wieczorem kolo 22-23... mam nadzieje że jej się zmieni.
ja jakoś za urządzanie się zabrać nie moge... nie mam weny jak na razie. Zastanawiam się co z Iziy pokojem... bo mamy dwa pokoje na piętrze , jeden jest bliżej schodów i chciałam tam przenieść Ize bo jest starsza i mądrzejsza. A do pokoju Izy dać Malutką. Myśle że na początku Mała będzie w mojej sypialni, ale jak się unormuje spanie to pewnie koło 6 miesięcy pójdzie na swoje. tylko że w tym wolnym pokoju jest teraz siłownia i też trzeba ja gdzieś przełożyć. Achhh , no i meble trzeba kupić dla obu dziewczyn.
Joanna super że wszystko dobrze!!! N i teraz można już planować jak jesteś pewna że chłopak :-)
Z tym organizerem to też fajna sprawa! Musze pomyśleć o czymś takim. To jest na łóżeczko czy na ścianę??

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka