BezpiecznaCiaza112023

WARSZAWA / Szpital Specjalistyczny św. Zofii /

14 lata 11 miesiąc temu #2283 przez Paula
Może zacytuje mój wpis ze strony Fumdacji Rodzić po Ludzku:

"Magiczne miejsce, pełne spokoju, radości i pomocnych rąk. Położne jak Anioły - pomocne, dbały o komfort. Sale do porodu przytulne, czułam się jak w domu. Zero strachu, wstydu. Po porodzie idealna pomoc, położne pokazują jak dbać o toaletkę maluszka, jak karmić. Bardzo często zaglądają do sal i pytają się czy pomóc. Lekarze, pielęgniarki, pediatrzy - wszyscy spokojnie i z uśmiechem podchodzą do pacjentek. Widać że Ci ludzie robią to co lubią. Czułam się jak bym rodziłam w prywatnym szpitalu (płaciłam tylko za sale do porodu i znieczulenie). Wspominając ten szpital ciągle na myśl przychodzą mi słowa: MAGICZNE MIEJSCE!!! "

POLECAM !!!
Na pytania też chętnie odpowiem :-)

www.szpitalzelazna.pl

Mama 17-miesięcznego maluszka, namiętnie połykająca kwas foliowy by synek miał siostrzyczkę lub braciszka :-) Tak było kiedyś - teraz już z dwójeczką pod pachą :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 11 miesiąc temu #4372 przez Moniq
ja również rodziłam na żelaznej. pierwsze wrażenie nie było dobre, gdyż przyszła po nas położna, która odnosiła się bardzo opryskliwie :( przyjechałam do szpitala bez skurczy, bo mi po drodze przeszło ale za to ponad 3 godziny po odejściu wód płodowych. nasłuchałam się wtedy że niby mi się zdawało\, że to wody, że pewnie wcale nie miałam skurczy itp. okazało się że to wody odpływają i wzięła mnie w końcu na porodówkę. namawiala nas usilnie na płatną salę mimo że na oddziale bylo wiele wolnych miejsc. na szczęście potem zmieniła się położna i od tej pory było wspaniale, same anioły, położne dbały o wszystko, przebieg porodu, moje samopoczucie. w końcu rodziłam na normalnej sali ale byłam tam tylko ja z mężem, bo trafił się nam luźniejszy dzień. opieka po porodzie też wspaniała, połozna pomogła mi doprowadzić się do ładu. później na oddziale położniczym położne pomagały przystawić malucha do piersi, co chwila sprawdzały czy wszystko w porządku, uczyly pielęgnacji malucha, o każdej porze dnia i nocy można było poprosić o pomoc, zawsze życzliwe. nawet personel pomocniczy, panie salowe przemiłe i chętne do pomocy, spędziłam tam 8 dni i wspominam to miejsce wspaniale. dodam że nie zapłaciłam za pobyt ani złotówki

14 lata 4 miesiąc temu #28692 przez mariosponge
Słyszałam o tym szpitalu najlepsze opinię. Podobno pomagają kobietom urodzić bez nacinania,nacinają tylko jeśli już muszą na 100%, a nie tak jak wszędzie, nacinają od razu. Moja znajoma urodziła 4,500 kg dziecko bez nacinania, mimo że jest bardzo szczupła i drobniutka. Gdybym miała ubezpieczenie lub dużo kasy, też bym tam rodziła...

[/url]

14 lata 4 miesiąc temu #28816 przez roxana
A ja słyszałam bardzo złe opinie. Opryskliwi lekarze, nigdy nie ma miejsc, jak nie dasz w łapę to Cię nie przyjmą.

14 lata 4 miesiąc temu #28818 przez Moniq
ja nie dałam w łapę i zostałam przyjęta; sporo moich znajomych tam rodziło i żadna nie dałą w łapę a podobnie jak ja zostały super "obsłużone"

14 lata 4 miesiąc temu #28839 przez roxana
To super - kilku moim znajomym się nie udało - odesłali je z kwitkiem.

13 lata 2 miesiąc temu #221630 przez susynia
Szpital św. Zofii mogę śmiało polecić.
Rodziłam tam 15.09.2011 nie płaciłam ani za położną, ani za prywatną sale. Sale miałam pojedyńczą, zresztą bardzo przytulną o słodkiej nazwie "morelowa".
Położne to najwspanialsze kobiety na świecie- miłe, konketne, bardzo pomocne!! Na lekarzy też nie mogę narzekać sympatyczni i profesjonalni :)
A i po porodzie w opiece nad maluszkiem są pomocne. Pomagają nie tylko w pierwszym karmieniu,i ogólnej pielęgnacji małego człowieka :)

12 lata 11 miesiąc temu #273583 przez muka
Porodówka fantastyczna, ale Izba przyjęć i sala poporodowa to zupełnie inny świat:) Szczególnie Izba przyjęć - koszmar:)

12 lata 1 miesiąc temu #468951 przez ranusia
dziewczyny mam pytanie odnośnie lekarzy na porodówce - więcej jest kobiet czy facetów odbierających porody? Wiem, że to dziwne pytanie, ale to dla mnie ważne...

11 lata 9 miesiąc temu #585266 przez tatarck
Witam, ja rodziłam 6.01.2013r. w tym Szpitalu. Spędziłam tam tydzień na patologii ciązy a później tydzień po urodzeniu córci i mogę go ŚMIAŁO POLECIĆ. Wspominam tam pobyt bardzo dobrze, atmosfera i personel naprawdę świetny. Odpowiadając na powyższe pytanie to u mnie akurat odbierała poród położna kobieta i z tego co widziałam to 90% było pań. I jeszcze jedno. Nie miałam wykupionej prywatnej położnaej ani żadnej usługi a zostałam przyjęta bez problemu. NAPRAWDĘ SZPITAL ŚWIETNY. POLECAM

11 lata 4 miesiąc temu #727598 przez Balumi_com_pl
roxana napisał:

A ja słyszałam bardzo złe opinie. Opryskliwi lekarze, nigdy nie ma miejsc, jak nie dasz w łapę to Cię nie przyjmą.

Dokładnie, ten szpital to nie szpital a taśma produkcyjna. Znieczulica i brak indywidualnego podejścia do pacjenta :(

11 lata 2 miesiąc temu #766265 przez majsun
Cześć dziewczyny,
jestem w 7 miesiącu ciąży i właśnie zaczęłam zastanawiać się nad wyborem szpitala. Mieszkam pomiędzy szpitalem na Inflanckiej a szpitalem Sw. Zofii na Żelaznej i to właśnie między tymi dwoma szpitalami chciałabym wybrać.
Zamierzam rodzić naturalnie, raczej bez znieczulenia, mam jednak cukrzycę ciążową.

Co byście mi doradzały?

btw. zastanawiam się także nad wykupieniem położnej na czas porodu - macie jakieś doświadczenia w tym temacie?

11 lata 2 miesiąc temu #775985 przez Iwona23
Podobno lepiej na Inflanckiej też mam cukrzycę ciążową ale ... sama własnie mam ten sam problem

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka