- Otrzymane podziękowania: 0
Częstochowa
- kamila1001
- Autor
- Wylogowany
- gaworzenie
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kamila1001
- Autor
- Wylogowany
- gaworzenie
- dormag22
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- kasia347
- Gość
- kasia347
- Gość
- pbmarys
- Wylogowany
- gaworzenie
- Marys
Ja rodziłam w Częstochowie na Parkitce w 2009 r. Miałam zlecone CC a urodzilam SN bo nie zdązyli przygotowac sali a corka juz chciala witac swiat.
Od siebie polecam ten szpital - przed porodem lezalam na Patologi okolo 2 miesiace. Wiec opieke tam mialam super O wszystkim wiedzialam itp. A nie tak jak u mnie w miescie = Lubliniec... :/
Porod w Czestochowie mi przyjmowal lek. Zdzisław Dubnicki choc bardzo bardzo nie chcialam na Niego trafic / sasiadem mojej babci jest. No ale mam zdrową sliczna i prawie 2 letnią corcie
Synka natomiast rodzilam w Lublincu.. Opieka, pomoc pielegniarek itp. Nie wypowiadam sie.
pbmarys
oddaj głosik
- dormag22
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Dziewczyny,jestem z Częstochowy i nie polecam żadnych szpitali...traktują rodzące kobiety jak śmieci...ogólnie żaden szpital i ginekolog z częstochowy nie jest godny polecenia
a ja wrecz przeciwnie, rodzilam poraz pierwszy na Mickiewicza i jestem bardzo zadowolona, super połozne na porodówce, a i opieka tez nie moge narzekac
- skoreczka
- Wylogowany
- gaworzenie
- Rączki malutkie a chwyca cię za serce:)
W 2009 r rodziłam na Parkitce. Teraz chciałabym jechac do szpitala na Mickiewicza. Nie wiem czy to dobry wybór? Proszę o radę bądź opis jak rodzi się w tym szpitalu.
- dormag22
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Witam.
W 2009 r rodziłam na Parkitce. Teraz chciałabym jechac do szpitala na Mickiewicza. Nie wiem czy to dobry wybór? Proszę o radę bądź opis jak rodzi się w tym szpitalu.
Ja tak jak napisalam jestem zadowolona????
Skad masz lekarza????
A co konkretniechcialabys wiedziec????
- skoreczka
- Wylogowany
- gaworzenie
skoreczka napisał:
Witam.
Skad masz lekarza????
Mam lekarza ze szpitala na Mickiewicza. Ostatnio z nim rozmawiałam i to zależy w którym tygodniu ciaży rozpocznie sie porod, wtedy zadecyduję do ktorego szpitala pojadę. Jeśli dotrwam do 39-40 to pojadę na Mickiewicza. Jeśli wczesniej to na Parkitke ze wzg na dysponowaniem przez ten szpital oddziałami dla dzieciaczków.
- dormag22
- Wylogowany
- pierwsze słowa
dormag22 napisał:
skoreczka napisał:
Witam.
Skad masz lekarza????
Mam lekarza ze szpitala na Mickiewicza. Ostatnio z nim rozmawiałam i to zależy w którym tygodniu ciaży rozpocznie sie porod, wtedy zadecyduję do ktorego szpitala pojadę. Jeśli dotrwam do 39-40 to pojadę na Mickiewicza. Jeśli wczesniej to na Parkitke ze wzg na dysponowaniem przez ten szpital oddziałami dla dzieciaczków.
To kochana trzymam za ciebie kciuki zeby porod zaczął sie jak najwczesniej, bo pewnie jak my wszystkie chcialabys w tym momencie miec swojego lekarza przy sobie, ja mialam to szczescie i naprawde komfort psychiczny jest bardzo duzy- zaufanie.
A jesli moge zapytac, kto prowadzi twoją ciąze!!!
- skoreczka
- Wylogowany
- gaworzenie
- Majorka
- Wylogowany
- gaworzenie
- skoreczka
- Wylogowany
- gaworzenie
Kiedy weszłam na blok przedporodowy położna kazała zostawić mi dla dzidziusia wyprawkę na łózku. Zostawiłam :
becik, kaftanik, skarpetki, śpioszki, czapeczkę, kilka tetrówek, oliwkę, chusteczki nawilżone, pampersy.
Póżniej potrzebne mi jeszcze były:
pieluszki flanelowe 2szt., smoczek, sudocream ( lub inny kremik ), i wiecej ubranek: kaftaniki, śpioszki, skarpeteczki, kocyk, kupiłam też spirytus do pępuszka ale w tym szpitalu dawali każdej mamie preparat Oscenisept.
Ja potrzebowałam większą ilośc ubranek bo byliśmy w szpitalu 7 dni, jeśli ktoś wychodzi wcześniej to na pewno jest ich potrzebne mniej.
A na wyjście: kombinezon, cieplejszy pajacyk, grubsza czapeczka, fotelik
samochodowy.
Rzeczy dla mnie: koszula 2szt., staniki do karmienia, recznik, szlafrok, kapcie badz japonki, mydełko Bambino lub Biały Jeleń ( ze wzg na dzidziusia ), wkłady poporodowe, podkłady poporodowe na łóżko ( 5 szt.), wkładki laktacyjne, laktator ( moze byc potrzebny lub nie), majtki poporodowe ( zdejmuje sie je na obchodzie), papier toaletowy. No i rzeczy osobiste :szczoteczka do zebów, telefon - to co potrzebujesz na co dzień.
Z dokumentów: karta ciąży, wszystkie badania, dowód osobisty. Czasami chcą tez zaswiadczenie o ubezpieczeniu.
W trakcie pobytu w szpitalu trzeba dostarczyć tez akt małżeństwa.
Jeśli coś mi sie przypomni dopisze:)
Pozdrawiam:)
- sylvv_92
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 11