BezpiecznaCiaza112023

Trądzik różowaty jakie kosmetyki

1 miesiąc 2 tygodni temu #1502760 przez Meliska
Zbliżają się urodziny mojej mamy. Ma trądzik różowaty, bardzo wrażliwą cerę, skłonną również do alergii. Chciałabym kupić jej jakiś podstawowy zestaw do pielęgnacji przy trądziku różowatym, ale kompletnie nie wiem jak taka pielęgnacja powinna wyglądać, z czego powinna się składać, a czego lepiej unikać. Macie jakieś sprawdzone produkty/porady?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

3 tygodni 6 dni temu #1542122 przez Meri
Kup mamie delikatne myjadło, fajny krem nawilżający, koniecznie filtr i jakąś fajną wit C. Ze swojej strony mogę polecić np. emulsję Cerave lub nową emulsję Basiclabu, płyn oczyszczający Acnerose filtr np. Avene B protect, dziewczyny chwalą też SVR. Krem na dzień i na noc również z Acnerose Może też mama wypróbować retinol z sesdermy, to serum, bo jest bardzo delikatny i przyjemny.

3 tygodni 2 dni temu #1543673 przez Anetas
Sama posiadam trądzik różowaty, a na dodatek cerę wrażliwą i skłonną do alergii. Na codzień stosuje żel Pharmaceris A Physiopuric-Gel, czasem sięgam po serie R, albo wybieram opcje w piance.
Używam jeszcze hydrolat z oczaru wirginijskiego. Jeśli chodzi o peeling to sięgam po enzymatyczny w piance z Bielenda Professional, choć czasem wracam do enzymatycznego tołpa. Obecnie stosuje kremy na dzień i na noc od Acnerose acnerose.pl/sklep/ Jest to seria dedykowana do pielęgnacji skóry konkretnie z trądzikiem rożowatym i od dobrych kilku lat nie znalazłam dla nich zamienników.
Pozdrawiam i wszystkiego najlepszego dla mamy

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka