BezpiecznaCiaza112023

bezrobocie

14 lata 7 miesiąc temu #15181 przez jedynaczka
nie wiedziałam gdzie 'usadowić' to pytanie.. więc zdecydowałam się na trudne tematy...
mam takie pytanie, może któraś z Was coś wie na ten temat...
jeżeli obydowoje rodzice są bezrobotni, a otrzymuje się tylko marne rodzinne to czy ma się w tedy jakiekolwiek prawo do jakiegoś innego zasiłku lub chociażby jednorazowej pomocy??

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 7 miesiąc temu #15182 przez Mirella
Jedynaczka, wydaje mi się że o jednorazową pomoc zawsze można wystąpić do miejscowego Ośrodka Pomocy Społecznej, tam poinformują o wszystkim konkretnie, bo pewnie w różnych miejscowościach to różnie wygląda w zależności od finansów gminy.

14 lata 7 miesiąc temu #15184 przez basia12
W każdym urzędzie niezależnie od finansów gminy udzielana jest pomoc finansowa jednym więcej innym mniej.Możesz starać się o zasiłek okresowy (zazwyczaj przyznawany na okres 3 miesięcy),lub zasiłek jednorazowy na daną rzecz typu opał,odzież dla dziecka

14 lata 7 miesiąc temu #15189 przez jedynaczka
Basia dziękuje za odpowiedź.

13 lata 11 miesiąc temu #49966 przez dormag22
Ja tez sie tak zastanawiam. Obecnie jestem w 34 tygodniu ciazy od ponad roku jestem zarejstrowana w Powiatowym Urzędzie Pracy na zwolnieniu L4 ponieważ nie mogłam podjąć jakiej kolwiek pracy ze względu na zagrozenie poronieniem (zbyt krótka szyjka) i czy po urodzeniu dziecka bedą przysługiwały mi jakieś świadczenia. Piszcie prosze jak coś wiecie bo w moim urzędzie pracy to jak sie samej cos nie załatwi to oni nie podpowiedzą, poprostu informacje dla wtajemniczonych masakra!!!!!!! :side:

13 lata 11 miesiąc temu #50042 przez MoNiaaa
ja tez jestem na bezrobociu i nie wiem czy mi sie nie udalo nic dowiedziec czy rzeczywiscie nie ma zadnej pomocy dla mlodej mamy ;/ ;(

po urodzeniu jestes tylko na "macierzynskim" oczywiscie nie platnym!! masakra ;/

http

]

13 lata 11 miesiąc temu #50044 przez alutka1011
Niestety ale nie ma żadnej pomocy ze strony bezrobocia moja przyszła bratowa pracuje w UP i się jej kiedyś o to pytałam jedynie zostaje becikowe e. socjalne i marne rodzinne aha i w niektórych miastach jest jeszcze od burmistrza...

13 lata 11 miesiąc temu #50045 przez MoNiaaa
u nas niestety nie ma :(

ja dostalam to podstawowe becikowe i dodatek do rodzinnego.i moj maz jest dodatkowo ubezpieczony w pracy to tez dostal ponad 1000zl. ale tak zeby jakas systematyczna pomoc byla to niestety nic nie ma :( niestety w naszymkraju nie dba sie o matki z dziecmi :(

http

]

13 lata 11 miesiąc temu #50077 przez paulinkaaa2202
rodzinne śmieszne pieniądze aż 68zł co pampersy i tyle...
ja byłam na macierzyńskim ale za kilka dni mi się kończy i co dalej.

Dostałam jedno becikowe i drugie becikowe samorządowe i razem z mężem dostaliśmy pieniążki z dodatkowego ubezpieczenia które sobie opłacamy ... ale pieniądze szybko się rozpłynęły a co dalej :huh:

Na pracę jeszcze za wcześnie a z dostaniem żłobka też wielki kłopot ja np. mieszkam 2km od Wrocławia i mi żłobek we Wrocławiu się nie należy bo nie jestem tak zameldowana i nie mam pojęcia co dalej robić

Ten nasz kraj !!!!!!!!!!!!!!

13 lata 11 miesiąc temu #50132 przez wiola
Własnie tak o nas dbają,ja nie mam co dać dziecią jesć w opiece też nie mają pieniędzy,a co zrobić z dzieckiem ,w żłobkach nie ma miejsc nawet nie ma szans,ja chętnie poszła bym do pracy żeby nie patrzeć na dzieci które cierpią,choć są nic nie winne,takie mamy czasy ,prezydenci mają o 9 tysięcy a ty co masz gówno u dupy,nic,i jescze z nikąd pomocy ,każdy ma w dupie i każdy umywa rece,dopiero jak cos sie :( :( stanie ,bo można tego psychicznie nie wytrzymac ,to jest wtedy wielkie halo,ale za takie halo po fakcie to ja dziękuję ,kladę się bo się wscieklam na naszych urzędników,dobranoc.

9 lata 4 miesiąc temu #995083 przez jagodaxx
Najgorzej jest gdy rodziny borykają się nie tylko z bezrobociem, ale i z alkoholizmem jednego z rodziców!
Czasami nawet taki odwyk medox.org.pl nie przynosi pożądanych efektów i co wtedy?

7 lata 9 miesiąc temu #1057300 przez junonka
Jeśli chcecie to na www.kredyty-gotowkowe.net znajdziecie opinie o pożyczkach oraz porady specjalistów. Przed wyborem kredytu moim zdaniem naprawdę warto zajrzeć sobie na tego typu portal.

7 lata 9 miesiąc temu #1057932 przez wyjur
Kredyt to ostateczność. Zresztą kredyt bez pracy to samobójstwo. Potrzeba pracy dla mam, które wychowują dzieci tak, by mogły dorabiać.

_____
http://uslugi.biznespolska.biz

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka