- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie sierpniowe 2011 cz.2
Mamusie sierpniowe 2011 cz.2
- motylek
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Mniej Więcej
12 lata 10 miesiąc temu #316918 przez motylek
Hej
od wczoraj w domu mam jakieś inne dziecko jak już wyszedł ten ząbek to moje dziecko zmieniło sie;cały czas uśmiecha się,gada,śmiesznie porusza buzią jak by chciała coś powiedzieć ale żadnego dzwięku nie udaje jej się wydobyć jest taka kochana,ach może jeszcze troszkie marudzi ale już nie tak jak wcześniej.
Dziękuję wszystkim za życzeniadla Kornelki
Nowe forum
Renata;zazdroszcze przespanej nocki,zdradz mi jak to robisz że Celinka tak ładnie ci śpi. Kornelka ma 2 pobudki ale jak już się budzi to taka głodna
KasiekDobrze że wszystko dobrze się skończyło,musiałas sie strachu 'najeść', tak naprawde to każdej może sie to przytrafić,
AgusiaTak jak Asik pisze poczekaj co powie neurolog.Każde dziecko rozwija się indywidualnie. Moja też nie pełza nie raczkuje i nawet nie 'podejmuje tematu' co prawda siedzi sama ale nie obraca sie na brzy=uszek ani na plecki tylko na boczki
od wczoraj w domu mam jakieś inne dziecko jak już wyszedł ten ząbek to moje dziecko zmieniło sie;cały czas uśmiecha się,gada,śmiesznie porusza buzią jak by chciała coś powiedzieć ale żadnego dzwięku nie udaje jej się wydobyć jest taka kochana,ach może jeszcze troszkie marudzi ale już nie tak jak wcześniej.
Dziękuję wszystkim za życzeniadla Kornelki
Nowe forum
Renata;zazdroszcze przespanej nocki,zdradz mi jak to robisz że Celinka tak ładnie ci śpi. Kornelka ma 2 pobudki ale jak już się budzi to taka głodna
KasiekDobrze że wszystko dobrze się skończyło,musiałas sie strachu 'najeść', tak naprawde to każdej może sie to przytrafić,
AgusiaTak jak Asik pisze poczekaj co powie neurolog.Każde dziecko rozwija się indywidualnie. Moja też nie pełza nie raczkuje i nawet nie 'podejmuje tematu' co prawda siedzi sama ale nie obraca sie na brzy=uszek ani na plecki tylko na boczki
Temat został zablokowany.
- beti
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka :**
Mniej Więcej
12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #316925 przez beti
Hej laseczki Fifi uspany...ufff...ale mi dziś w aucie koncert dał, mało nie wjechałam w samochód przed sobą tak próbowałam go jakoś zająć...ufffff....ewidentnie już mu ciasno w foteliku i się wścieka, zaraz idę prac tapicerkę z tego Coneco, może będzie mu wygodniej i będzie miał więcej cierpliwości
Happymama...hmmm...no niech Ci będzie
Miałam się właśnie pytać, po co posty nabijasz jak już następnej "gwiazdki" i tak nie ma bardziej mistrzynią słowa i tak nie będziesz
Happymama...hmmm...no niech Ci będzie
Miałam się właśnie pytać, po co posty nabijasz jak już następnej "gwiazdki" i tak nie ma bardziej mistrzynią słowa i tak nie będziesz
Ostatnio zmieniany: 12 lata 10 miesiąc temu przez beti.
- Pippin
- Wylogowany
- rozmowna
Mniej Więcej
- beti
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- adee84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- domii
- Wylogowany
- rozmowna
Mniej Więcej
12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #316944 przez domii
Heloo
Pippin gdzies ty bylas
Adee juz ci komp dziala?super
Motylek ale zazdroszcze ząbka moj wprawdzie ogolnie jest bardzo grzeczny ale mam nadzieje ze jak wyjdzie zabek to bedzie grzeczniejszy i sie na dluzej zajmie soba ale czy ja sie kiedys doczekam
Beti to masz juz ten fotelik?jaki kolor kupilas? no i pisz jak go zamontujesz w aucie-wrazenia i tym podobne.ja czytalam ze fajny ale malo dziecko ma miesca po bokach bo wlasnie to jest taki kokon
No wkoncu cos zrobili i nie musze antywirusa wylaczac
Happymamma a ty czym taka zajeta jak Ali nie ma? Jasiu grzeczny to pewnie mezem
Kasiek No je ale nie zawsze ,jak ma dzien dobry tak jak dzisiaj to zjadl rano kaszke jablkowa 150ml,obiadek 190ml,jabluszko 125ml i kaszka malinowa na wieczor 180ml -wszystko lyzeczka nie z butli a w miedzyczasie cyc i woda mineralna z niekapka-
Pippin gdzies ty bylas
Adee juz ci komp dziala?super
Motylek ale zazdroszcze ząbka moj wprawdzie ogolnie jest bardzo grzeczny ale mam nadzieje ze jak wyjdzie zabek to bedzie grzeczniejszy i sie na dluzej zajmie soba ale czy ja sie kiedys doczekam
Beti to masz juz ten fotelik?jaki kolor kupilas? no i pisz jak go zamontujesz w aucie-wrazenia i tym podobne.ja czytalam ze fajny ale malo dziecko ma miesca po bokach bo wlasnie to jest taki kokon
No wkoncu cos zrobili i nie musze antywirusa wylaczac
Happymamma a ty czym taka zajeta jak Ali nie ma? Jasiu grzeczny to pewnie mezem
Kasiek No je ale nie zawsze ,jak ma dzien dobry tak jak dzisiaj to zjadl rano kaszke jablkowa 150ml,obiadek 190ml,jabluszko 125ml i kaszka malinowa na wieczor 180ml -wszystko lyzeczka nie z butli a w miedzyczasie cyc i woda mineralna z niekapka-
Ostatnio zmieniany: 12 lata 10 miesiąc temu przez domii.
- beti
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
12 lata 10 miesiąc temu #316953 przez beti
Domii, już przyszedł, ja kupiłam używany, więc wyboru z kolorem nie miałam mam ten zielono niebieski ale i tak podobał mi się właśnie ten kolor lub ten niebieski jak się uda to w weekend będzie zamontowany faktycznie po bokach jakoś szalenie dużo miejsca nie ma ale lepszy od nosidła
- Renata Anna
- Wylogowany
- rozmowna
Mniej Więcej
12 lata 10 miesiąc temu #316954 przez Renata Anna
motylek napisał:
Kochana staram się być systematyczna w karmieniu, zabawie i kąpaniu Celiny. O 19:00 zjada 220 ml mleka (tzn. 6 płaskich miarek MM + 3 płaskie miarki kaszki bananowej). To jej wystarcza do rana... a powiem nawet, że rano się nie dopomina mleka i nawet do 13 godzin bez jedzenia raz mi wytrzymała...
Nie wiem czy to faktycznie przez to, że się tak wyuczyła, czy po prostu jest śpiochem
Adee Ja tęskniłam. Miałam wczoraj caaaaały wolny wieczór. Myślałam, że pogadamy, a tu po pierwsze Tobie zes*ał się laptop, a część dziewczyn nie mogła wejść na forum w ogóle...
Agusia ja też poczekałabym na wizytę u neurologa. Każde dziecko ma swój tok rozwojowy...
Zuza cieszę się, że Twój M ma jakieś zajęcie i nie ciągnie go do złego...
Pippin NO NARESZCIE..... WITAJ
Kochana staram się być systematyczna w karmieniu, zabawie i kąpaniu Celiny. O 19:00 zjada 220 ml mleka (tzn. 6 płaskich miarek MM + 3 płaskie miarki kaszki bananowej). To jej wystarcza do rana... a powiem nawet, że rano się nie dopomina mleka i nawet do 13 godzin bez jedzenia raz mi wytrzymała...
Nie wiem czy to faktycznie przez to, że się tak wyuczyła, czy po prostu jest śpiochem
Adee Ja tęskniłam. Miałam wczoraj caaaaały wolny wieczór. Myślałam, że pogadamy, a tu po pierwsze Tobie zes*ał się laptop, a część dziewczyn nie mogła wejść na forum w ogóle...
Agusia ja też poczekałabym na wizytę u neurologa. Każde dziecko ma swój tok rozwojowy...
Zuza cieszę się, że Twój M ma jakieś zajęcie i nie ciągnie go do złego...
Pippin NO NARESZCIE..... WITAJ
- Pippin
- Wylogowany
- rozmowna
Mniej Więcej
12 lata 10 miesiąc temu #316955 przez Pippin
motylko gratulujemy córci ząbka
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Renatka hhahhahahaha to miałaś niezły zbiór z panieńskiego i super że Celina już rozumie!!! ja jak wołam Antka pełzającego po łóżku to idzie w przeciwną stronę....tzn pełza
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Renatka hhahhahahaha to miałaś niezły zbiór z panieńskiego i super że Celina już rozumie!!! ja jak wołam Antka pełzającego po łóżku to idzie w przeciwną stronę....tzn pełza
- a!gusia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jerzyk i Karinka-nasze Skarby! :)
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 3
12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #316959 przez a!gusia
Domii Blazejek jest bardzo grzeczny ale chcesz zeby byl jeszcze grzeczniejszy?bez przesady,podzielilabys sie ta grzecznoscia a nie zabierala wszystkiego dla siebie
Jerzyk padl juz ale od 14 nie spal!ok 17 mial kryzys ale nawet husianie go nie uspalo wiec nie pozwolilam mu juz spac
Domii skad Ty wiesz ile dajesz obisdku Blazejkowi?
u nas jest tak: rano cycx3 ok 13 obiadek,potem cyc x1 potem jabluszko potem cyc,kaszka wieczorem 150 ml lyzeczka a na noc cyc..i w nocy 3x cyc..duzo tego!
Pippin dzieki! nie wiem czy nie chce karmic..?poprostu wydaje mi sie ze Jerzyk nie jest glodny tylko cyca potrzebuje zeby znowu zasnac jak sie obudzi...a tak to ja musze ciagle wstawac a jak on sie budzi to co noc ma w spaniu przerwe 2-3 godzinna i noc do d...!a ja juz mam dosc naprawde,nie wytrzymuje tego i to nie fizycznie ale psychicznie...
Jerzyk padl juz ale od 14 nie spal!ok 17 mial kryzys ale nawet husianie go nie uspalo wiec nie pozwolilam mu juz spac
Domii skad Ty wiesz ile dajesz obisdku Blazejkowi?
u nas jest tak: rano cycx3 ok 13 obiadek,potem cyc x1 potem jabluszko potem cyc,kaszka wieczorem 150 ml lyzeczka a na noc cyc..i w nocy 3x cyc..duzo tego!
Pippin dzieki! nie wiem czy nie chce karmic..?poprostu wydaje mi sie ze Jerzyk nie jest glodny tylko cyca potrzebuje zeby znowu zasnac jak sie obudzi...a tak to ja musze ciagle wstawac a jak on sie budzi to co noc ma w spaniu przerwe 2-3 godzinna i noc do d...!a ja juz mam dosc naprawde,nie wytrzymuje tego i to nie fizycznie ale psychicznie...
Ostatnio zmieniany: 12 lata 10 miesiąc temu przez a!gusia.
- Renata Anna
- Wylogowany
- rozmowna
Mniej Więcej
12 lata 10 miesiąc temu #316962 przez Renata Anna
Pippin ja to w ogóle jestem tak podniecona ostatnio, bo ona skubana rozumie co się do nie mówi... Np. Jak ją pytam. Celinko gdzie jest piesek???
To ona spogląda w miejsce gdzie on zazwyczaj leży. Jak się poruszy to śmieje się w niebogłosy. Albo np. ma na ścianie w pokoju naklejkę z postaciami z "Kubusia Puchatka" i jak ją zapytam gdzie jest Tygrysek, to ona wyciąga do niego rączkę... No i tatę też zawsze znajdzie
A tak w ogóle to pisałam Wam, że ta mała moja mordeczka to już w chodaczku popierdziela. Jeszcze nie świadomie, ale przemieszcza się... Oj biedny będzie ten nasz pies...
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ] [ Kliknij, aby ukryć ]
Tzn. ten chuj sierściuchowaty dziad jeden... zakała
To ona spogląda w miejsce gdzie on zazwyczaj leży. Jak się poruszy to śmieje się w niebogłosy. Albo np. ma na ścianie w pokoju naklejkę z postaciami z "Kubusia Puchatka" i jak ją zapytam gdzie jest Tygrysek, to ona wyciąga do niego rączkę... No i tatę też zawsze znajdzie
A tak w ogóle to pisałam Wam, że ta mała moja mordeczka to już w chodaczku popierdziela. Jeszcze nie świadomie, ale przemieszcza się... Oj biedny będzie ten nasz pies...
- beti
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
12 lata 10 miesiąc temu #316963 przez beti
Agusia, nie martw się, będzie dobrze, ja jako "stara wyjadaczka rehabilitacji" Ci to mówię zobacz jak szybko Fifiemu wszystko przeszło a przecież był wtedy wg neurologa w stanie bardzo ciężkim wśród rehabilitowanych dzieci będzie dobrze
- motylek
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Mniej Więcej
- a!gusia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jerzyk i Karinka-nasze Skarby! :)
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 3
12 lata 10 miesiąc temu #316970 przez a!gusia
Renatko stanowczo Celinka jest spiochem
Beti dzieki. nie martwie sie az tak bardzo,wrecz ciesze sie ze ktos oprocz mnie to zauwazyl i ze cos z tym zrobimy teraz a nie jak juz bedzie za pozno...
poprostu mi sie wydaje ze u nas wszystko jest nie tak jak byc powinno...zasypianie,spanie(przesypianie nocy,b.krotkie drzemki)poruszanie-tzn nie obraca sie,do tego jeszcze my-zagubieni,poplatani...ehhh naprawde mam zly czas....
Beti dzieki. nie martwie sie az tak bardzo,wrecz ciesze sie ze ktos oprocz mnie to zauwazyl i ze cos z tym zrobimy teraz a nie jak juz bedzie za pozno...
poprostu mi sie wydaje ze u nas wszystko jest nie tak jak byc powinno...zasypianie,spanie(przesypianie nocy,b.krotkie drzemki)poruszanie-tzn nie obraca sie,do tego jeszcze my-zagubieni,poplatani...ehhh naprawde mam zly czas....
- Renata Anna
- Wylogowany
- rozmowna
Mniej Więcej
12 lata 10 miesiąc temu #316976 przez Renata Anna
motylek napisał:
No właśnie jak dzieciaczki są na cycusiu to częściej się dopominają. Może nie samego mleka, ale tej bliskości, do której są przyzwyczajone. Postaraj się może jeść coś bardziej wartościowego niż do tej pory. Może wtedy mleczko będzie lepsze i bardziej ją zasyci
Renata my na cycu...a na MM jest uczulona a nawet jak bym odciągneła i dała z kaszką to i tak mi nie zje z niczego bo nie potrafi pić z butli ani z niekapka.
No właśnie jak dzieciaczki są na cycusiu to częściej się dopominają. Może nie samego mleka, ale tej bliskości, do której są przyzwyczajone. Postaraj się może jeść coś bardziej wartościowego niż do tej pory. Może wtedy mleczko będzie lepsze i bardziej ją zasyci
Moderatorzy: ilona