- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie sierpniowe 2011 cz.3
Mamusie sierpniowe 2011 cz.3
- avika
- Wylogowany
- pierwsze słowa
dziekuje za info sprawie czapeczek i owockow troche mi sie wyklarowalo i juz nie ma mtakich dylematow
milego dnia, ide troche posprzatac
my uzywamy galenco do kapieli i balsam a do pupci bepanthen masc, sudocrem tylko moze ze 2razy sie przydal jak pupcia byl odparzona a tak to bepanthen bardz odobrze sie u nas sprawdza
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Monka193
- Wylogowany
- gaworzenie
Domis dziś przebudził się o 4.35 zjadł i spał do 7.30 :)pierwszy raz od nie wiem ilu bo za zwyczaj budził się o 2.00 a pobutka o 5.30 lub 6.00
My mamy do ciałka maść robioną na receptę a do pupki używamy również sudocrem a do kompania nivea
powiem wam że mój Domiś to taki mały leń (po Tatusiu) wy piszecie że wasze pocieszki raczkują robią kupcie do nocnika i stawiają pierwsze kroki a mój Domiś nic sam się podnosi jak siedzi przy np. łóżku czy pufi ale zaraz się giba i muszę go łapać by się nie rozbił a raczkować w ogóle jak już jest w takiej pozycji to podnosi głowę i zaczyna się drzeć a jak próbujemy chodzić na nogach to staje na palcach a nie na całych stopach
- adee84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- domii
- Wylogowany
- rozmowna
Happymamma co do moich płytek to dobrze ze mi spadaja bo jak rosna to zagraza to mojemu zyciu
Adee wez przestan ,rozumiem ze Cie pewne slowa zabolaly i masz prawo sie z tym zle czuc ale jest cala reszta dzieczyn ktora nie twierdzi ze zdominowalas forum i nie uwaza ze klamalas wiec pisz normalnie
Monka nie przejmuj sie chlopcy sa wiekszymi leniuszkami od dziewczyn,poza tym jak bylam na tej wizycie u neurologa to mi powiedziala ze najwazniejsze zeby dziecko robilo postepy nie wazne czy one przychodza szybko czy malymi kroczkami ,ale jak widac ze sa to napewno jest wszystko dobrze
My uzywamy mleczka i zelu z hippa kremu do pupy robionego na recepte na slonce ziajke
Angelika ja mam ten fotelik o ktorym pisala Agusia 9-18kg i jestem bardzo zadowolona
Kasiek Blazej rano spi 1h a popoludniu od 1-1,5h ale jezeli Iga ci nie marudzi-a piszesz ze nie to widocznie tyle jej wystarcza spania,a w nocy jak Ci teraz spi? Blazej idzie spac kolo 20 i sie przewaznie raz budzi czasem o 23 a czasem o 5 rano i spimy tak do 7-7.30.Mojej kolezance spi coreczka 1,5 h do poludnia i idzie spac po 19
- Monka193
- Wylogowany
- gaworzenie
- Hania
- Wylogowany
- rozmowna
- Szczęśliwa mama;d
spóźnione 100 lat dla wczorajszych solenizantów;)
domii, w pracy nudy dzięki
monka, leniuszek po tacie... ja też uważam, że fifi fizycznie rozwija się po tacie tj. z grubsza po tyłach:silly:
mykam ale jeszcze do was zajrzę
- Hania
- Wylogowany
- rozmowna
- Szczęśliwa mama;d
asik, madziu, tęsknię
- a!gusia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jerzyk i Karinka-nasze Skarby! :)
- Otrzymane podziękowania: 3
Kasiek maxi cosi jest super,mi sie marzyla m.c axiss on jest obrotowy i latwiej dziecko wyciagnac ale kosztuje prawie 1000zl B-)
my do cialka uzywamy oilatum kremu do pupki nivea przeciw odparzeniom i na slonce vichy z filtrem 50 bo moj maly Irlandczyk by sie poparzyl..
my dzis znow na spacer wybywamy..
aaaa co do spania to w Irlandii Jerzyk sypial 2razy w ciagu dnia a tu nawet i 4 bo w nocy nie spi a jak jest tak goraco i mial katar to byl zmeczony..ale to tak krotko spi a czesciej..jednak ja sie trzymam tego co w Irlandii czyli spi 2 razy a na noc idzie spac o 19.30.. Mam nadzieje ze jak wrocimy to znow tak bedzie!!!!
- Onka
- Wylogowany
- gaworzenie
Dzisiaj się wyspałam bo dzieciaki wstały ok. 9 Zapowiada się fajny dzień pomimo chłodnego wiatru. Co do ubierania czapeczek to ja jedynie zakładam jak jest poniżej 10stopni chyba że wieje mocno no i w dużym słońcu ale jak mam parasolkę to wolę parasolkę rozłożyć i zdjąć czapkę bo jednak to dodatkowa warstwa na głowie i jej też jest ciepło.
Lecę Was poczytać
Mam nadzieję, że mogę bardziej regularnie zaglądać do Was? Teraz mniejszy ruch więc łatwiej będzie mi to wszystko ogarnąć i odpisywać.
- Onka
- Wylogowany
- gaworzenie
Fotelik pewnie kupimy dla Lilianki maxi-cosi tobi lub cybex pallas. Jeszcze pojeździmy ze dwa lub trzy miesiące w tym 0-13.
- Edyta
- Wylogowany
- gadatliwa
- flower188
- Wylogowany
- gaworzenie
Jestem mamą sierpniowej Karolinki (09.08) korzystałam z forum babyboom ale nasza grupa zaczęła "wygasać" stąd moje pytanie - czy można do Was dołączyć?
- Hania
- Wylogowany
- rozmowna
- Szczęśliwa mama;d
- Monka193
- Wylogowany
- gaworzenie
Flower Witamy
Dziewczyny mam pytanie czy wasze Dzieciaczki też jak uczycie je chodzić stają na paluszkach a nie na całych stopkach??
- flower188
- Wylogowany
- gaworzenie
więc tak Karolinka jest moją pierwszą ukochana córunią (mam 26 lat) z ciąży z komplikacjami (cholestaza, zagrożenie przedwczesnym porodem itd) urodzona SN bez znieczuleń (wg usg miała być malutka max 3 kg) ważyła 3840 i miała 58cm, 10 pkt Apgar ale niestety kilka godzin później zaczęły się problemy (w skrócie: obustronne zap płuc, ciężka sepsa wywołana e.coli, zap opon - 3 tygodnie spędziła na intensywnej terapii przewieziona karetką do szpitala dziecięcego). Chyba to cud ale wyszła z tego bez żadnych śladów (oprócz ciągłych wizyt kontrolnych) i teraz jest bardzo ruchliwym i pogodnym dzieciątkiem, trochę niejadkiem (choć odkąd miesiąc temu pzrestałam ją karmić piersią jest lepiej...). Ząbków nie mamy i chodzimy do żłobka od połowy lutego najpierw prywatny, pozniej była przerwa na szpital bo niestety znowu zap pluc a pozniej rotawirus mimo szczepienia(nawet w programie TV występowałyśmy) a teraz od 2 tyg dostalismy się do państwowego - ja w pracy.
Myślę że to tak na początek (choć w sumie i tak sporo info mi wyszło w pzrekazie ;P)