BezpiecznaCiaza112023

Wrzesień 2011 cz. 2

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #425272 przez slowiczek
pati-m napisał:

slowiczek - w każdej dziedzinie jest zarówno wielu przeciwników jak i zwolenników. Tak samo jest przy szczepieniach. Jedni krzyczą, że 5w1 czy 6w1 to szkodliwe, a inni że te refundowane są złe bo już starszej generacji. Ile ludzi tyle opinii, a my i tak same musimy podjąć decyzję co do naszych maluchów.
Ja wiem tylko tyle co wyczytam, więc wypytałam pediatrę i ona mi doradzała :) Czasami to lepiej nie czytać co "naukowcy twierdzą" bo aż się włos na głowie jeży i wkońcu wyjdzie na to, że lepiej wcale nie szczepić, bo są i tacy rodzice.

ja wiem, ale mówię o tym tylko w aspekcie szczepionki przeciw odrze, różyczce i świńce bo myślałam, że w ogóle nie ma możliwości szczepienia osobno i jakiegokolwiek wyboru, atu Gosia mówi że u niej jest wybór :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #425274 przez pati-m
To wkońcu jest, czy nie ma? Pytam z ciekawości :)
Kurde, trudny temat te szczepienia :S I przyznam, że orientuję się tylko co i kiedy Kacpero ma dostać a dalej się nie wgłębiam :blush:

Jak tak dalej pójdzie, to jeszcze się nie zdziwię jak za jakieś 10-15 lat wymyślą jakś super szczepionkę w jednej dawce na wszystko ;)

12 lata 4 miesiąc temu #425277 przez slowiczek
ja na 99,9 % jestem pewna, że nie ma wyboru i że tylko skojarzoną się szczepi w związku z czym jest bezpłatna
dostałam z przychodni kalendarz szczepień ze wszystkimi możliwymi opcjami, informacją o ilości wkłuć itd i tam tak jest napisane

12 lata 4 miesiąc temu #425285 przez pati-m
slowiczek napisał:

ja na 99,9 % jestem pewna, że nie ma wyboru i że tylko skojarzoną się szczepi w związku z czym jest bezpłatna
dostałam z przychodni kalendarz szczepień ze wszystkimi możliwymi opcjami, informacją o ilości wkłuć itd i tam tak jest napisane

No to pewnie masz rację :)
Ja już się boję jak to będzie przy tym szczepieniu. Teraz Kacper jest duży i tak łatwo nie będzie. On płacze i się wyrywa jak fridę widzi, a co dopiero jak go ukłują ;)

12 lata 4 miesiąc temu #425296 przez Pyśkaaaa
pati-m napisał:

slowiczek napisał:

No to pewnie masz rację :)
Ja już się boję jak to będzie przy tym szczepieniu. Teraz Kacper jest duży i tak łatwo nie będzie. On płacze i się wyrywa jak fridę widzi, a co dopiero jak go ukłują ;)

Pati u Nas to samo frida to ryk taki że sasiedzi to sie pewnie zastanawiają czy my Go ze skóry nie obdzieramy :P
ale jak pobieramy krew nie płacze :P

12 lata 4 miesiąc temu #425300 przez pati-m
Jak miał pobieraną to płakał :) Ale nei wrzeszczał tak jak przy fridzie. No zobaczymy jak to będzie...
Zresztą teraz przy tym katarze to mu się nie dziwię, że płacze bo już ma po prostu dość.

12 lata 4 miesiąc temu #425304 przez pati-m
Obiad gotowy :)
Zrobiłam nawet porządki w szafkach z ciuchami - taki przesiew na jesień :)
I cała reklamówka ciuchów się uzbierała, których wieeeki nie nosiłam i pewnie już nie założę więc się z nimi żegnam :)

12 lata 4 miesiąc temu #425310 przez megi2501
Znowu Was zaniedbuje, ale teraz poczęstowała prababcia Jule katarem i cały dom chory :angry:

Jula chodzi już ładnie od 4-ch dni :laugh:

Trochę w pracy mi się wali
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Muszę trochę nadrobić :) Widziałam Kacperka u fryzjera- szał. Szok, że się nie bał :)
Cudną Natalkę urodzinową :kiss: :kiss: :kiss:
A resztę muszę nadrobić :)

12 lata 4 miesiąc temu #425315 przez pati-m
megi2501 napisał:

Znowu Was zaniedbuje, ale teraz poczęstowała prababcia Jule katarem i cały dom chory :angry:

Jula chodzi już ładnie od 4-ch dni :laugh:

Trochę w pracy mi się wali
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Muszę trochę nadrobić :) Widziałam Kacperka u fryzjera- szał. Szok, że się nie bał :)
Cudną Natalkę urodzinową :kiss: :kiss: :kiss:
A resztę muszę nadrobić :)

megi - kto wrócił? :S Bo nie kumam :blush:
Dużo zdrówka dla Julci i dla was! My też walczymy z katarem i chorobą :dry:
No i gratuluję chodzenia!

12 lata 4 miesiąc temu #425319 przez pati-m
Kacper stoi właśnie przy drugim końcu łóżka i mnie woła, a jak nie reaguję to sie przysuwa kroczek po roczku przytrzymując się brzegu i co chwilę pojękuje :P Straszny z niego panikarz i boi się puścić, hihihi Ale za to mój kochany :lol: :kiss:

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #425325 przez megi2501
Pati

Zdrówka Was Kochani :kiss:

Mała łałłłłłłłłłł, jak Ty schudłaś :ohmy: Szałowo wyglądasz :) Ale zdjęciowo- ślicznie :)

Kinia, jaką Ty masz delikatną- śliczną urodę :kiss: A, jaki masz teraz domowy plac zabaw- tylko pozazdrościć

Emi, jak zwykle the best :ohmy: A siedzenie super :ohmy:
Moje dziecko nie ogląda nic w TV :ohmy: Ogólnie ma gdzieś TV, ale ja się cieszę :)

12 lata 4 miesiąc temu #425332 przez pati-m

12 lata 4 miesiąc temu #425333 przez pati-m
Kacper też ma w nosie tv. No chyba, że pojawia się na ekranie jakiś pies, to wtedy jest zawiecha, pokazywanie paluszkiem i śmiech :lol: A tak to wogóle nie zwraca uwagi co akurat leci. I też się z tego cieszę :)

12 lata 4 miesiąc temu #425340 przez pati-m
Czy u was też taka pogoda pod psem? ;)
Gdzie się podziewają wszystkie? :)
U mnie szaro, buro, Kacpero się bawi a ja się za prasowanie wzięłam. :dry:

12 lata 4 miesiąc temu #425347 przez Pyśkaaaa
ja jestem tylko tak czytam różne rzeczy w necie :P
Franek tylko ogląda reklamy a tak resztę tez ma w nosie i nie ukrywam że sie ciesze :P

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka