BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 11 miesiąc temu #536499 przez Kasik88
Polecam film --> można go ściagnąć tutaj chomikuj.pl/kobietademon/Filmy/Co+nieco+o+rozwoju+dziecka , niestety na youtube nie ma ;/

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #536500 przez bisbas
a jak ja mam do was dołączyc na tego fb hmmmmm zadko korzystam ze swojego konta przewaznie moja mama używa go do gier :) :blush:

11 lata 11 miesiąc temu #536508 przez dorkiszon
Czemu będzie zjeżdzać przecież jest anatomiczny i miedzy nogami ma bolec który hamuje hmm

11 lata 11 miesiąc temu #536509 przez dorkiszon

11 lata 11 miesiąc temu #536510 przez Kasik88
Bolec, który będzie dzieciątku się wbijał w krocze, będzie się przekrzywiał na tym, to tylko dobrze wygląda, dostęp do plecków ograniczony, a tak jak myjesz i podkładasz rekę pod głowkę to możesz bez problemu obrócić dzieciątko sobie. Polecam te filmy Pawła Zawitkowskiego, naprawde pokazują jak pielęgnować, kąpać, nosić dzieciątko.

11 lata 11 miesiąc temu #536511 przez dziubasek
dla noworodka to najlepsza chyba gabka albo recznik w wanniece, a fotelik to ewentualnie po jakis 3 4 m-cach jak dziecko bedzie bardziej stabilne. U mnie maz kapie majke i jemu najwygodniej bylo na gabce, ja ja 1szy raz wykapalam jak miala chyba ze 2 m-ce wiec niewiem w czym wygodniej noworodkowi.

11 lata 11 miesiąc temu #536520 przez dorkiszon
No wiem właśnie, że do pleców ograniczony dostęp pomyślałam o tym, narazie tylko rozważam.
Głównie chodzi mi o to, że wanienka duzo zajmuje miejsca.

11 lata 11 miesiąc temu #536521 przez Kasik88
To kup składaną, albo nadmuchiwaną ;)

11 lata 11 miesiąc temu #536525 przez bisbas
dziewczyny wiecie co mój synek zrobił wczoraj w szpitalu :blush: gdy byliśmy na tym usg mielitam takie fajne miejsce dla dzieci do zabawy pełno torów ałtek domków dla lalek no full wypas i ten mój łobuziak nie chciał z stamtąd wyjść i zaczyna plakać no to moj T obiecał mu ze na dole ( tam były sklepiki ) kupi mu auto no to mały zadowolony idzie , szukamy szukamy jakiś małych autek w końcu znaleźliśmy w najmniejszym sklepiku w całym szpitalu wypełnionym po brzegi ludzmi ale synek jak to synek nie przeszkadzało mu to wcale złapał pierwsze lepsze autko i idzie do wyjscia no to tlumaczymy mu ze trzeba stanąć w kolejce bo pani przy kasie musi zrobić pyk pyk potem zapłacimy i pójdziemy , no to stoimy malemu po minucie się znudziło porozsuwał ludzi przedzierał sie tam między nimi doszedł do kasy wciska babie autko i mówi zrób pyk pyk bo ja nie mam ćasu ide i nie ziapłace o matko na szczęście babka po polsku nic nie rozumiała wszyscy zaczęli sie śmiać zaplaciliśmy za to nieszczęsne autko i uciekliśmy tak szybko jak sie dało :blush:

11 lata 11 miesiąc temu #536537 przez bisbas
i znowu gdzieś wszystkie znikły :( a ja zaczynam sie martwić ta przeziernoscią karkowa możecie mi powiedzieć ile u was wynosiła wystraszyłam sie bo jakaś dziewczyna wysłała mi wiadomość na priva żebym uważała z tym bo u nich bylo 2,5 i jej mały miał wade serduszka

11 lata 11 miesiąc temu #536539 przez dorkiszon
Norma jest 2,5, a mój miał coś 1,5 o ile pamiętam.

11 lata 11 miesiąc temu #536542 przez bisbas
dorkiszon napisał:

Norma jest 2,5, a mój miał coś 1,5 o ile pamiętam.

no to ledwo co ale sie mieścimy my mamy 2,3 choć widzialam że mierzył to kilka razy i raz było 2,1 potem znowu wyszlo mu 2,3 nie wiem w każdym bądz razie po usg wysłał mnie na pobranie krwi ale mówił że wszystko jest ok

11 lata 11 miesiąc temu #536543 przez Jamajka
dziubasek napisał:

Poza tym sa takie mamy ktore dlugo karmia piersia(ja karmila 6 m-cy ale znam takie nawiedzone ktore to robily do 2 roku zycia)

Czemu nawiedzone? Ja karmiłam córę 14 miesięcy i jestem z tego dumna :) Drugie też chciałabym długo karmić.

11 lata 11 miesiąc temu #536547 przez Kasik88
Moja fasolinka miała 1,2; a z tą przeziernością to jak lekarz mi mowił przy pierwszej ciąży, to nawet jak jest ponad normę to w ponad 90% nie ma wpływu na wady tym spowodowane. Jakby lekarz miał wątpliwości to zapewne wysłałby Cię na dodatkowe badania np. aminopunkcję.

11 lata 11 miesiąc temu #536551 przez dorkiszon
Ja myślę, że czym dłużej się karmi tym lepiej, ale podobno wystarczy tak min. 5 miesiecy.

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka