BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 10 miesiąc temu #565307 przez Nikaa
:) nie dziękuje :) dam znać po badaniach :) sama jestem ciekawa kto tam jest w środku :blink:

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #565312 przez karolinap
Agniesia MCV też miałam a imG miałam na początku ciazy i teraz mam drugi raz zeby zobaczyć czy nic się nie zmienilo:)

Patrizia i magdalena śliczne brzuszki, taki okrągły juz:) tzn. Kształtny :)

11 lata 10 miesiąc temu #565313 przez kasiak
Kurczę znowu miałam zachciankę :) upiekłam sobie jabłka z rodzynkami i cynamonem :blink: pyszności, ale jak dalej będę tak miała to na gwałt trzeba będzie spodnie nowe kupować! Na razie jeszcze mam dwie pary sprzed ciąży w które się mieszczę... B)

11 lata 10 miesiąc temu #565316 przez Patrizia
ja to juz tylko legginsy i getry spodnie juz schowane na pozniej jak uda mi sie wrocic do wagi wyjsciowej :)

Ksawerek(*)

11 lata 10 miesiąc temu #565326 przez kasiak
Ja po domu biegam w dresie, ale mam jedne fajne gatki, dość rozciągliwe i się jeszcze w nie mieszczę, a drugie to już na styk dosłownie. Po jedzeniu guzik trzeba rozpiąć :P
Aha, bo miałam pytać...używacie pasa samochodowego dla ciężarnych? Ja mam taki który się zapina pod brzuchem ale nie używam bo rzadko jeżdżę gdziekolwiek, a do sklepu to szkoda zachodu z zapinaniem raz na jednym raz na drugim fotelu...jak brzusio jeszcze urośnie to pewnie zacznę się zapinać.

11 lata 10 miesiąc temu #565333 przez Jamajka
Hej hej

ale piękne brzuszki macie Kochane ;-) może też wrzucę swój, ale najpierw muszę pstryknąć fotkę ;-) Co do urlopu macierzyńskiego to ja zaszłam w ciążę praktycznie równo z tym jak zaczęłam pracę, i miałam umowę na okres próbny 3 miesiące. Obecnie mam przedłużoną do dnia porodu, więc będę się później dowiadywać co dalej ze mną i moim macierzyńskim..

Nasz lekarz robi połówkowe w oddzielnym terminie niż przyjmuje w przychodni, dlatego mówi, że trwa to godzinę i że spokojnie sobie możemy dzidziunia pooglądać z każdej strony, jego czas nie nagli bo ma tylko nas na "wizycie" i ogólnie mam nadzieję, że wszytko będzie piękniutko :) ale moje połówkowe to tak trochę po połowie, bo dopiero w 22 tc mam, więc jeszcze chwila

11 lata 10 miesiąc temu #565338 przez Jamajka
Ja zawsze zapinam pasy, mam to we krwi, taki nawyk.. nie ruszę autem jak nie jestem zapięta. I niezależnie od zaawansowania ciąży, bo wiem, że w Polsce nie ma nakazu zapinania pasów przez kobiety w ciąży i one z tego korzystają. Ale moim zdaniem zawsze warto zapiąć pasy.. z brzuchem trzeba ten dolny pas przeprowadzić pod brzuchem, a górny, dłuższy nad.. żeby brzuszek był dokładnie w tej dziurce i nie był niczym przyciśnięty.. Przecież chodzi o nasze życie!

Qltoorka kochanie walcz o normalną lodówkę!! Jak powiedziałaś "tą moją większą" to pomyślałam o dwudrzwiowej :silly: ale jeśli to zwykła lodówka 1.70 cm to konieczność!! Zwłaszcza w 3-osobowej rodzinie ;-) więc fochuj i kłóć się, bo sprawa jest słuszna :kiss:

11 lata 10 miesiąc temu #565365 przez karolinkanice16
hej kochane ja dzisiaj byłam na mieście i kupiliśmy co nie co synkowi :) a w czwartek też jedziemy na zakupy i tez obkupię małego a co :)

11 lata 10 miesiąc temu #565374 przez !sylwia!
qltoorka wolność dla lodówek niech będą wielkie, jak my zmienialiśmy naszą bo już była stara i była stara i chyliła się ku psuciu, więc stwierdził mój że czas na inwestycje i trzeba coś znaleźć oferowałam swoją pomoc ale stwierdził że sam się tym zajmie a że to były nasze początki w byciu razem to stwierdziłam że się nie wtrącam. pod koniec poszukiwań pokazał topowe modele i o dziwo wielkie krowy powiedział że nawet na 2 osoby to duża jest lepsza. i mamy czarną kolubryne super sprawa
www.alejka.pl/lodowka-hoover-hncp-1877-i...ziesz-kup-teraz.html
www.okazje.info.pl/okazja/sprzet-agd/hoover-hvnp3887-1.html
i nawet w małej kuchni się znajdzie miejsce, i mój kupował wystawową i była tańsza, polecam

11 lata 10 miesiąc temu #565375 przez !sylwia!
o i jest przy tej lodówce jeszcze jedna zaleta - jak to mój mawia dużo piwka się mieści.

11 lata 10 miesiąc temu #565415 przez karolinap
Dzien dobry Lipcóweczki!
Stópki Poli Was witają :)
Załączniki:

11 lata 10 miesiąc temu #565419 przez dziubasek
Karolinap boskie zdjecie:D

11 lata 10 miesiąc temu #565432 przez carmelove
aaale stópki :cheer: aż moja mała zaczeła skakac z zachwytu :)

btw tata już zdecydował i bedzie Anulka :)

Ania - nasza dziewczynka !

11 lata 10 miesiąc temu #565467 przez judytejsza
Witam wszystkie przyszłe mamusie:) ale piekne zdjecia brzuszków i stopki tez cudne oczywiscie:) ja musze poczekac do 5 marca na jakies zdjecie i informacje:) chciałabym potwierdzic moje i mojego meza przypuszczenia i marzenia ze to corcia:) w sumie najwazniejsze zeby było zdrowe....ale tak marze o dziewusi :P juz sie nie moge doczekac az sie pochwale :)

11 lata 10 miesiąc temu #565489 przez kaska1982
Qltoorka napisał:

A mnie w ostatnich dniach kłuje w prawym boku, tuż przy biodrze. Dziś kłuło już dość intensywnie. Zastanawiam się czy to kolka jelitowa, czy więzadła się rozciągają, czy dziecko sie rusza... Bo wyrostek to to raczej nie jest, bo nie towarzyszą temu inne objawy typu mdłości, wymioty, gorączka...

Miałam to samo wczoraj wieczorem i w nocy :( okropienstwo, już chciałam zbierać sie rano do lekarza ale po nospie trochę odpuściło :)
Qltoorka faceci czasem tak mają, ja też się czasem zastanawiam kto jest w ciąży, ja czy mój S? Bo ma jakieś fochy i nerwy, ale ja go wtedy olewam i najczesciej wychodzę na spacer, a jak wracam to mu przechodzi :) a z ta lodówką to bym nie ustąpiła, mała lodówka nic nie pomieści a jeszcze jedna osoba dochodzi od lipca :)

Kocham Cię syneczku!!!

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka