- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- kaska1982
- Wylogowany
- rozmowna
- Mateuszek :* ur. 2 lipca 2013r.
Wlasnie dziewczyny jak to jest bo podobno rok maciezynskiego ma byc od wrzesnia platne 80% a co jak my urodzimy w lipcu?
Dziewczyny z tym macierzynskim jest tak że faktycznie wchodzi od wrzesnia ze jest rok czasu, ael łapią sie na to wszystkie kobiety, które urodzą po 17 marca. Czyli my jesli urodzimy w lipcu, czy nawet czerwcu to spokojnie sie zalapiemy, bo ważne jest aby być na urlopie macierzynskim w momencie wejscia ustawy. I jest tak że jesli na początku urlopu nie wiesz jeszcze czy chcesz cały rok na nim byc to dostaje sie 100%, a pózniej jesli sie decydujesz ze kolejne pol roku to juz tylko 60%, ale jesli od razu deklarujesz ze caly rok macierzynskiego to wtedy 80% przez cały okres. Mam nadzieje ze wytłumaczyłam
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kaska1982
- Wylogowany
- rozmowna
- Mateuszek :* ur. 2 lipca 2013r.
- uniuni
- Wylogowany
- gadatliwa
- ..I have dark soul you will never see through it..
Ja tak z doskoku, bo zabiegana, a jeszcze tylko 4 dni i trzeba będzie wracać do domu
Kasiak ja jeżdżę z pasami ciążowymi tzn z tym adapterem do pasów co się między nogami zapina. Mega wygodny, a że ja do pracy codziennie jeżdżę, to jak znalazł
Jamajka z tymi pasami, to ja ciałem i duchem z Tobą
Qltoorka spróbuj po dobroci. U mnie działa zawsze. Odwołaj się do jego rozsądku. Wytłumacz, że zakupy trzeba będzie małe codziennie robić, zamiast większe 1-2razy w tygodniu, bo nie będzie gdzie trzymać jedzenia. Piwko absolutnie nie wejdzie szczególnie gdy dojdą zupki dla dzieciątka. Zamrażarka? Taka malutka? na pół paczki frytek? Przecież tam się nie da wódki schłodzić
Emi kwitniesz w tej ciąży! Piękny brzuszek Co do klientek, ja też bałabym się zapytać czy ktoś jest w ciąży, żeby komuś przykrości nie zrobić
Kaska1982 to chyba ma teraz być w PL jak w Norwegii pełny rok 80% płatny, 10 miesięcy - 100%, a po tym czasie jeśli chce się zostać z dzieckiem, to zasiłek dla bezrobotnych Tylko, że w Nor. lata z dzieckiem w domu wliczają się do emerytury. Nie wiem jak to wygląda w PL. Ktoś się orientuje?
- emi87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nasze szczęście Milunia 13.07.2013r :)
jabłuszko nie przejmuj sie głupia ciotka, niech se gada
sylwia dooobra ta baba ludzie to sa podli jednak :/
dziubasek my kobietyyyy -zawsze albo za duzo albo za mało hihi grunt to sie kochac (jak ja to mowie trzeba kochac kogos z kim sie jest 24h/dobe )
magdalenagal ooo czkawusia smeiszne to musi byc uczucie ale brzunia rosne rośnie
dziubasek wdech wydech wdech wydech i czekolada i przejdzie :* tez mi hormony zaczynaja dawac sie we znaki. lezałam w niedziele z mym małżem w wyrku, ogladamy film i nagle mi sie tak smuuutno zrobiło ze plakac mi sie chcialo - przeszło po 5-10 min hehe albo nerw mnie łapie niewiadomo z czego i przechodzi po 5 min
siwa gratuluje 5 m i wsio najlepszego dla małzonka
mycha a moze i dziewczynka oj tak - brakuje wiosny ach...a tu cos zime zapowiadaja wrrrr
Qltoorka staje po twojej stronie! my mamy side by side lodówke i nie zamienie jej na nic innego - lepiej miec wezsza szafke ale bycza lodówke - przydaje sie na prawde. zwłaszcza zamrazalnik - wszystko poukładane na półeczkach a nie jak w tych zwykłych ze ugniatasz wszystko a potem wyjecie graniczy z cudem musisz uzyc argumentów (jak nie pomoga to zero sexu i gotowania hahahaha)
karolinap żartujesz?> nie da sie z nim dogadac?? powiesz mu ze odrazu na zwolneinie pójdziesz i wtedy płaci zus.spróbuj moze?
jakie nózie slodkie rozczulilam sie
z macierzyńskim jest tak - jeżeli pół roku to 100% jezeli rok to 80%, a jezeli wezmiecie pół roku na 100% to mozecie potem przedłuzyc jeszcze na pół roku tylko 60%
Patrizia ale masz piekny ciazowy brzunio, zgrabny taki
Nika czekammmmm na wiesci z wizyty
kasiak my w samochodzie mamy osobno ten pas na klatke (automatyczny) i osobno zapinany dolny (nie korzystam z niego). ale zawsze zapinam - nie rusze bez. Jamajka wcale nie - kazy ma obowiazek zapinania pasów chyba ze masz specjalne zaswiadczenie od lekarza. ciąża nie uprawnia do niezapinania.
carmelove piekne imie
ja byłam wczoraj na wizycie - wszystko jest ok, wyniki,przeglad techniczny :)posłuchalismy serdunia maleństwa (słucham sobie tez w domciu detektorem hihi). na 6 marca jestem umówiona na połówkowe aaaaa nie moge sie doczekac
ale mi cos w plecy wlazło dzis uuuuu
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Teraz mi sie przypomniało znajomy taki ma po 6 palców u stóp na basenie podziwialiśmy, a widziałam tez takie zjawisko u innego znajomego co między palcami u stóp ma błony jak żaba i jak rozszerzy palce to widać.
- patrysia305
- Wylogowany
- budujemy zdania
któraś z Was pisała że nie poszłaby nigdy na staż, szczerze mówiąc to teraz ludzi nawet staż ratuje bo zawsze jakiś grosz wpada, a poza tym ja kiedyś miałam i wychodziłam na tym naprawdę dobrze dostawałam kasę z urzędu i pracodawca mi odpalał trochę pod stołem , wtedy wychodziłam lepiej niż jak mnie zatrudnił na pół etatu. No i zawsze jakieś doświadczenie sie nabywa.
jakieś półtora roku temu rozmawiałam z radcą prawnym odnośnie macierzyńskiego jeżeli ma się umowę o pracę na czas określony kończącą się przed porodem, mówił mi wówczas że przedłużają tą umowę do porodu ale później nic się nie należy bo nic Cię z nim nie łączy.
Życzę Wam oczywiście żeby te dane były nieaktualne.
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Tutaj pokazane jest jak zapinac pasy, które tez zawsze zapinam
Pisze wbrew pozorom o czkawce, że dzieko juz ja ma także magdalenalegal mogła to wczoraj czuć
- Nikaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 4
widzę, że rozwinął się wątek lodówki - ja mam małą kuchnie i olbrzyyyyyymią lodówkę side by side - i bym jej nie zmieniła ... cieszę się zarówno z rozmiarów lodówki ( bez problemu wchodzą większe zakupy) jak i większej zamrażarki (zimą kupuje więcej mrożonych warzyw - do parowara oraz mam tam pomrożone przeze mnie owoce, a także ryby i koperek, no i jak zrobie większe zakupy u rzeźnika to też tam kładę). Stąd też polecam większą lodówkę - jak dla mnie super sprawa Qltoorka walcz o większą lodówkę bo to naprawdę olbrzymia wygoda
- Kasik88
- Wylogowany
- rozmowna
Stópki cudne, do całowania i masowania mmm :*
Co do lodówki to też jestem posiadaczką lodówki side by side, a i mój mąż nie zamienił by jej na żadną inną tak jak Nikaa pisała mieści się w niej dosłownie wszystko, a mój teść kiedys powiedział, że jak będzie chciał się zahibernować to do nas przyjedzie bo mamy odpowiednią lodówkę .
Mój Ł dziś na nocną zmianę jedzie do Rybnika i prawdopodobnie na 24h, ehh, ale dziś już farby kupione zaraz połata dziury, wyczyści ściany i będzie można malować, później zamontowac żaluzje i huśtawkę no i czekać na mebelki
Aaa no i dziś na obiad wymyślili moi panowie kanapki ala drwal, domowej roboty;)
- kasiak
- Wylogowany
- gadatliwa
- Sebek- mój mały Piszczuś Pan :-)
Mąż dzisiaj w domu siedzi, na nockę był bo śnieg spadł i teraz mnie wnerwia...ale seksik z rana jak śmietana
Pogodę mamy cudną! Słoneczko świeci, śnieg powoli topnieje, w tym tyg ma być +6°! Już czuję wiosnę w powietrzu
Zaczynam planować co posadzę w moim maleńkim ogródku pewnie się obkupie w bratki, które kocham i uwielbiam!
Za się któraś na kwiatkach cebulkowych? Jak posadzę zaraz jak zejdzie śnieg to zakwitną mi w tym roku? Nie mam jak posadzić w doniczkach...
- Kasik88
- Wylogowany
- rozmowna
Jest ich tam więcej i bardzo, ale to bardzo polecam.
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- emi87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nasze szczęście Milunia 13.07.2013r :)
o filmiki sie na pewno przydadza ale zaczne studiowac pod koniec bo teraz i tak zapomne
kasiak to świetny deser przed śniadaniem ja mam teraz 4-dniowy zakaz :/ bo dostałam maść dopipna.... ale weekendowo musze coś romantico wymysleć bo mój bidul wyposzczony hehe
co do kwiatków to sie moge mamy zapytac bo ja sie nie znam