BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2013

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #689981 przez agniesia1604
Też miałam takie skurcze brzucha ... jak piszesz Agato.
Przeszło kiedy przestałam się przemęczać:)))

Miałam 4 dni takie skurczów brzucha i kłucia w pochwie.... Zwolniłam tempo - przestałam tyle chodzić , schlać się, stać ...
Tak sie złożyło że non stop wtedy prasowałam, pakowałam rzeczy do kartonów, biegałam po mieście, wchodziłam i schodziłam z drabiny, oczywiście porządeczki i te sprawy, no i dodatkowo sprawy telefoniczne a więc pełna głowa CO TRZEBA zrobić o CZYM nie zapomnieć:)

:P

Na dzien dzisiejszy mogę skromnie powiedzieć ...
że oprócz bólu kości łonowej i zgagi... nic mi nie dolega?

Nawet Stasiu dziś mało ruchliwy ... przez co jego wigibasy mniej bolą:P :)
On ma tak ...3 dni delikatnych ruchów i 3 dni ostrych wygibasów że aż stożki pokazuje... :P
To wynika z obracania się wokół własnej osi :P raz kopie w srodku raz na zewnątrz:P ;) Przywykłam do tego :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #689992 przez agataxii
Możliwe, że to od zabiegania. Nie mówię, że nie. Tylko przy mojej małej atomówce ciężko zwolnić tempo :S

11 lata 9 miesiąc temu #689997 przez KingaOc
U mnie też zauważyłam takie skurcze u siebie ale pojawiają się tak jak Agnieszka napisała. Jak za dużo stoję przy prasowaniu, dużo sprzątam i ogólnie gdy się zmęczę.

11 lata 9 miesiąc temu #690001 przez Joanna89
Za chwile 37 tydzień a u mnie nic, zero, ani jak chodzę po schodach ,ani jak sprzątam, moge myć okna, podłogi, a skurczów brak
Alicji dobrze w brzuszku i nie chce wyjść :P

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #690023 przez agniesia1604
Joanna89 napisał:

Za chwile 37 tydzień a u mnie nic, zero, ani jak chodzę po schodach ,ani jak sprzątam, moge myć okna, podłogi, a skurczów brak
Alicji dobrze w brzuszku i nie chce wyjść :P

A jakie witaminy i minerały przyjmujesz?

Bo ja tylko Vitaminer

11 lata 9 miesiąc temu #690027 przez Joanna89
Agniesia nie przyjmuję żadnych witamin. Staram się zapewniać sobie dawki witamin w żywności. Dla mnie tabletki to tabletki.

11 lata 9 miesiąc temu #690030 przez cukierecek27
A my a my zaraz po pracy szykowanko na usg na 16 :)) pozniej ostatnie zajecia ze szkoly rodzenia a ledwo juz siedze ehhh.... tak mnie kręgosłup boli ale jutro laba nie ma co no oprocz nauki ... bo jutro na 18 egzamin z ekonometrii bleee.

11 lata 9 miesiąc temu #690044 przez agniesia1604
Joanna89 napisał:

Agniesia nie przyjmuję żadnych witamin. Staram się zapewniać sobie dawki witamin w żywności. Dla mnie tabletki to tabletki.

Jednak Kwas foliowy wydaje mi się ze się powinno przyjmować :)

Cukiereczku,
powodzenia!!!

A ja dziś ugotowałam POMIDORÓWKĘ... widzę że Stasiowi podobają się chyba pomidory ... albo nie:P hahaha bo się zawsze wierzga po pomidorach ... czy to spagethii czy pomidorówka... Skacze i staje się bardzo aktywny:)

Idę się położyć do wyrka ... ta pogoda nuży mnie do snu :)

11 lata 9 miesiąc temu #690071 przez Joanna89
Przyjmowałam do 18 tygodnia ciązy kwas foliowy :)

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #690102 przez patka1603
Dziewczyny ile można naprodukować postów przez niecały dzień?! :ohmy:
Piękne wózeczki my dzisiaj też dokonaliśmy zakupu i najpóźniej wózeczek ma być u nas w pt.
Mnie ostatnio męczy zgaga tzn jak mam pusty żołądek, zjem coś i się zmniejsza, a jeśli chodzi o sen to maksymalnie śpię po 8h czasami 7 niestety dłużej mi się nie udaje. W nocy wstaję maksymalnie 2 razy na siusiu czasami zdarza się że w ogóle.
Co do skurczy to ja miewam tylko te typowe jak na miesiączkę, czuje je u dołu brzucha dlatego tez jak pójdę na badanie cukru to też mam mieć robione ktg.

Olejek z wiesiołka kiedyś brałam "nałogowo" hehe żartuje- mam problemy ze skórą i brałam go na łagodzenie dolegliwości. Ogólnie w zależności od producenta bierze się go 3x2 tabl. lub 3x1 tabl. O jego właściwościach w kwestii porodu coś kiedyś słyszałam ale nie pamiętam dokładnie co.

11 lata 9 miesiąc temu #690122 przez katarzynaxxx89
ja dziś mam jakieś dziwne bóle i zastanawiam się czy to skurcze czy Kornelek aż tak się wierci sama nie wiem, dlatego wolę dziś odpocząć. A jutro odbieram wynik z tego wymazy gbs ciekawe jak tam

11 lata 9 miesiąc temu #690136 przez EwelinaB87
Ja dzisiaj po badaniu, WYSZŁO MI POZYTYWNE GBS :(
babka sama powiedziała ze pierwszy raz sie z ytym spotkala,
przepisała mi penicyline i mam brac dwa razy dziennie co 12h przez 6dni za tydzien wizyta mam nadzieje ze sie wylecze, ale takimi wielkimi literami napisane ze sie mocno zmartwilam, dobrze ze zrobilam go wczesniej bo mialabym malo czasu na leczenie.

Bylam na szkole rodzenia mielismy kapiel, moj maz sie az wzruszyl tymi lalkami haha taki go tatusiowy pociaz wzial :P
calkiem ciezka sprawa z tym myciem, ale w sumie nie stricte z nim, ale trzeba pamietac zeby dziecka za nogi nie podnosic(takie instynktowe to jest) ale sama pielegnacja buci ile tam schodzi wacików gazików chyba kupie cały wór... za dwa tygodnie jak bede w rossmanie musze wszystkie kormetyki kupic, ale przede wszystkich z takich ciekawostek:

1.Dziecka nie oliwkujemy przez pierwsze 4tygodnie, dodajemy conajwyzej kilka kropel do kapieli, albo na główkę przy ciemieniusze albo na dłonie jak takie wysuszone.

2. Dziecku raczej nie przemywamy dupki husteczkami w domu, raczej na wyjezdzie, gazik z wodą wystarczy i lepiej wyczysci.

3. Emolienty raczej na suchą skórę a nie zawsze

4. Do kąpieli przygotowujemy szklankę przegotowanej wody do opłukania głowy i buzi

5. przez miesiac minimum nie stosujemy patyczków do uszu, myjemy wacikiem tylko małżowinę uszną, a nosek solą fizjologiczną i skretem z gazika.

6. dziecko do wody wkladamy od stópek ciągle do niego mówiąc.

7. masaż relaksacyjny robimy niemowlęciu nie noworodkowi, jemu wystarczy kangurowanie.

8. dziecka nie nosimy pionowo, raczej płasko, bądź półpłasko.

11 lata 9 miesiąc temu #690169 przez wunia1984
Hej Kochane! Moja siostrzenica dzisiaj wyjeżdża więc powrócę do żywych :P Mega męcząca jest :)
Mi również nic nie dolega, do wstawanka na siku się przyzwyczaiłam, do bólu prawego żebra ciągle maltretowanego przez moją córcię również ;)
Mała rusza się jak szalona co stało się już na tym etapie nawet w pewnych momentach bolesne ;)
Byłyśmy dzisiaj na plażingu bo ładna pogoda :)
Zjadłyśmy obiadeczek i odpoczywamy :)

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #690183 przez patka1603
wuniawiem dobrze co czujesz, jak ja się zajmuje siostrzenicami 3 i 5 lat to po 2h jestem już bez sił i strasznie zmęczona.

kurcze ewelina to ładną dostałaś dawkę tych leków aż się zestresowałam tą wiadomością. Ja nie wiem kiedy mam zrobić to gbs ponieważ następną wizytę mam 10 lipca a nie wiem czy zdążę bo do 10 mam być w szpitalu no chyba że uda mi się zagadać z moim lekarzem żeby zrobili mi to w szpitalu, ciekawe czy jest taka opcja. a w ogóle jest taka opcja żebym mogła to zrobić odpłatnie bez żadnych skierowań?

Co do szkoły rodzenia my mieliśmy temat laktacji.
Położna powiedziała ze są nowe normy co do diety mam karmiących a w zasadzie to ich brak. Mianowicie w życie weszło rozporządzenie które mówi że kobieta karmiąca może jeść wszytko łącznie z warzywami wzdymającymi, cytrusami, czekoladami, produktami mlecznymi itp itd.Jest to udowodnione naukowo. Jeśli wystąpi reakcja uczuleniowa to odstawiamy dany produkt i za jakiś czas jemy go ponownie ale w mniejszej ilości- stopniowo dziecko ma się do niego przyzwyczajac.

11 lata 9 miesiąc temu #690208 przez klauduska89
właśnie wróciłam z miasta. Od rana padało i dla mnie była świetna pogoda bo chłodno i było czym oddychać, a nagle zrobił się taki skwar że ledwo chodziłam...Kupiłam paczkę pampersów new baby do szpitala, jest tam chyba 42 sztuki i myślę że do szpitala starczy. Oglądałam walizki w kauflandzie jak mi tu któraś poradziła ale taka większa kosztowała ponad 90 zł i nic specjalnego. Na obiadek poszliśmy z mężem ale przez ten upał i duchotę co się zrobiła mało co zjadłam a wypiłam za to pół litra coli i pół litra wody niegazowanej, oczywiście wszystko z lodówki...Kupiłam nektarynki, tak pięknie pachną i apetycznie wyglądają i mimo że jestem pełna to za chwilę jedną pochłonę żeby sprawdzić czy naprawdę warto było kupić :)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka