BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

10 lata 11 miesiąc temu #876927 przez iwonta_kg
aska06091 napisał:

Witam się i ja:)

Mało się tu dzieje, ale fajnie, że ktoś się odzywa. Przyznaję się, że zaglądam tu rzadziej od dłuższego czasu, a nie piszę, bo często pisalabym sama ze sobą :(

Słonko ja to też bym z chęcią dawała Agatce więcej rzeczy do jedzenia, które można gryźć, ale mama moja zaraz panikuje. A lizaka chciała jej dawać jak 4 miesiące skończyła :dry:
Co do lekarzy i służby zdrowia to u nas w pl ta kwestia pozostawia wiele do życzenia...

Byłyśmy wczoraj na szczepieniu, Agata waży 8660g i nawet bardzo nie płakała :) teraz siedzi i marudzi, bo się nudzi, więc idę bawić się z moją pipcią :cheer:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Śliczna ta Twoja Agatka :) My wszystkie siedzimy na FB dlatego tu tak pusto. Pozdrowionka :)

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu #878797 przez słonko
Kurcze, jak długo mnie tu nie było :P A i tak jestem teraz jedną z najczęściej piszących tu mam :silly:

Daga, już dużo czasu minęło od Twojego pytania i wiele się zmieniło, ale odpowiadam: Z tą dietą było tak: zero krowiego mleka i pochodnych (że na nie źle reaguje, to wiemy na 100%), zero węglowodanów złożonych (nie tylko glutenu - żadnego ryżu, kukurydzy itd.), zero cukru; siłą rzeczy musieliśmy wprowadzić mięso, bo zwyczajnie zagłodzilibyśmy się...
Co do awokado - tak, surowe miksuję z żółtkiem.

Złe rzeczy się ostatnio u nas działy, w ogóle miesiąc był fatalny :dry: Piotruś miał niepokojące objawy neurologiczne, byliśmy przez tydzień w szpitalu. Co prawda nie postawiono diagnozy, ale wykluczono zmiany ogniskowe. Z tym że ja sama doszłam do tego o co chodziło. Teraz objawy, odpukać, wyciszają się, więc jesteśmy dobrej myśli :)
Przez te "przygody" rzuciliśmy dietę. W chwili obecnej trzymamy się tylko bezmlecznej - dwa razy próbowałam zjeść coś mlecznego i od razu Piotruś miał ból brzucha i częste kupki.
No i powiem Wam, że na szczęście nadeszły dobre dni :) Oby trwały :) Największym szokiem jest dla mnie to, że Piotruś od soboty robi "pa, pa"!!! To takie nieautystyczne! :lol: Zresztą, Piotruś w takie "dobre dni" jest całkiem nieautystyczny :)

Poza tym mamy 4 ząbki (górne i dolne 1) i idą nam górne 2. I chyba przez to od 2 dni w nocy znów płacz i dużo cycania. A ostatnio mieliśmy już 1 nocne karmienie + przebudzenia, które dało się uspokoić bez cycusia lub kilkoma sekundami cycusia. Zresztą wygląda też na to, że dopadł nas kryzys ósmego miesiąca: Piotruś ma w ciągu dnia napady płaczu o nieznanej przyczynie, które całkiem płynnie przechodzą w śmiech. No, jest wesoło ;) , czytaj momentami niewesoło, bo Piotrka znów ciężko na dłuższą chwilę zostawić samego... A raczkowania wyglądamy lada dzień, bo Mały niestrudzenie walczy podnosząc pupę coraz wyżej :)

Hm, kusi mnie znów ten facebook, bo mało wiem, co u Was. A tu chyba będę niedługo pisać sama ze sobą :/

Pozdrawiam :*

Paulina i Piotruś

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #878906 przez Kasiasia
Witajcie mamusie
Jeśli miałybyście chwilkę i ochotę proszę wypełnijcie tą anonimową ankietę do mojej pracy dyplomowej www.ankietka.pl/ankieta/147462/wiedza-logo.html
Z góry dziękuje :)
Czerwcówka 2013 :lol:

10 lata 10 miesiąc temu #879666 przez Ivvona
Witam serdecznie
Chciała bym zaprosić mamy ze śląska jeśli takie tu są ;)
na sesje zdjęciowe swoich pięknych brzuszków jak i narodzonych maluszków.
Zapraszam również do oglądania moich prac na stronie..
www.facebook.com/pages/Iwona-Kielerz-Fotografia/512564335507806

Zachęcam do polubienia i śledzenia różnych promocji
Wszelkie pytania proszę kierować na maila lub telefonicznie.
Pozdrawiam

FOTOGRAF

10 lata 10 miesiąc temu #882597 przez aska06091
Słonko kibicuje Wam z całego serca, oby było już tylko lepiej :kiss:

U nas ostatnio tydzień też był nieciekawy. Agatka miała biegunkę, właściwie nie wiem od czego, może coś zjadlam (my ciągle się cycujemy), może zęby. Mamy już 2 dolne jedynki, 2 górne, gorna dwójkę prawa i lewa już wychodzi. A do tego miałam w weekend obronę, jeszcze zaliczenie,certyfikat i egzamin końcowy, a mi się już nic nie chce.

Jeśli któraś z facebookowych mam tu się zjawi to proszę o namiary na wątek facebookowy. Właśnie sobie przypomnialam, że zalozylam sobie konto do tego celu,ale dopiero przeczytalam maila żeby je aktywować:)

10 lata 10 miesiąc temu #886346 przez niagara
Słonko Kochana, dołącz do nas na FB, będzie nam bardzo miło :)
I ucałuj Piotrusia :*
Podziękowania: aneta32

10 lata 7 miesiąc temu #920003 przez karolcia1919
Hej ;)tez mnie tu juz dawno nie bylo ;) Kornelek za 26 dni bd mial juz rok ;) jest to maly łobuz ;) ma juz 3 zabki na dole i dwa u gory.chodzic nie chodzi ale juz sam wstaje ;) nadal chodzimy na rehabilitacje pod wzgledem tego slabego napiecia miesiowego. Obecnie jest znaczna poprawa;) ze wzgledu na Urodzinki Naszych pociech Najlepszego dla wszystkich!!!pozdrawiamy i calujemy.

10 lata 6 miesiąc temu #921925 przez aska06091
Witaj Karolcia, fajnie, że się odezwałaś :) niestety rzadko już ktoż pisze na forum.
ten czas tak szybko leci, dzieci nam rosną :)
Agatka ma już 8 ząbków po 4 na dole i górze. Miewa napady histerii ale najczęściej smieje się i chichocze. I tak jak Kornelek sama nie chodzi, ale pierwsze samodzielne kroki ma za sobą.

Dużo zdrówka dla Kornelka :kiss:

Chciałam dołączyć do grupy na fb, ale pewnie z nadmiaru osób w grupie nie zostałam przyjęta. No coż moja strata, za poźno utworzyłam konto.

Pozdrowienia dla wszystkich dzieciaczków i mam :lol:
Załączniki:

10 lata 6 miesiąc temu #928019 przez Nubi
Sliczna Agatka :) sciskam Was
Karola najlepszego dla Kornelka! Przede wszystkim duuuuuzo zdrowia i przyjaciol wokol! Jk dlugo jeszcze musicie byc rehabilitowani?
U nas jest 6zabkow i kly tuz tuz. Poza tym chodzimy od wczoraj :)

Jestem mamAsią

10 lata 2 miesiąc temu - 10 lata 2 miesiąc temu #955294 przez Nubi
Pozdrowienia dla wszystkich wrześniówek 2013

Jestem mamAsią

10 lata 2 miesiąc temu #955597 przez Alivva
Ja również pozdrawiam :)
Może i najlepszym rozwiązaniem byłby powrót na forum.....

10 lata 1 miesiąc temu #963122 przez Kasia :]
Jak dawno nas tu nie było...i nie tylko nas jak widzę :)
Ale również pozdrawiamy ciepło wszystkie Wrześnióweczki :kiss:

10 lata 2 tygodni temu #972616 przez aska06091
Widzę, że nie tylko ja zatęskniłam za forum ;)
Od czasów "świetności" dużo się u nas zmieniło, jedna przeprowadzka, teraz będzie druga. Agatka rośnie jak na drożdżach, mąż zmienił pracę, a ja zostałam kurą domową :whistle:

Czasami sobie myślę co tam u Was... i mam nadzieję, że wszyscy dobrze sie macie :)

Pozdrawiamy :kiss: :kiss: :kiss:

10 lata 1 tydzień temu #973555 przez iwonta_kg
Ktos tu jeszcze zaglada?

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka