BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 3 miesiąc temu #271249 przez maja1982
Witam :)

Ale żeście naskrobały :) zaczęłam nadrabiać ale mały maruda i idę kąpać, dokończę nadrabianie później :)
Temat został zablokowany.
13 lata 3 miesiąc temu #271254 przez mgielka22
Ivonka no niby tak ale bym chciala zeby lekarzowi tez pokazala...bo jednak pewnei bedzie sie pytac...
13 lata 3 miesiąc temu #271257 przez kasia79
idę kąpać i spać, dobrej nocki ;)
13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #271258 przez Marta M
Anitka, Oliwka :kiss: :kiss:

fanka i jak czytanie??? :):)

Moja tez sie na filmiku poplakala :D:D

My chodzimy codziennie na spacery, czesto nawet po dwie godzinki :)

A ja mam do Was kilka pytan:

czy Wasze dzieci przy karmieniu piersia tez tak sie ruszaja, np ruszaja nozkami, tak jakby lekkko im drgaly, raczkami i glowka??? Czy sie poca przy jedzeniu??

jak je podnosicie za raczki to zamiast podnosic glowe podnosza pupe?? I robia przy tym mostek???
13 lata 3 miesiąc temu #271265 przez mgielka22
Martusia moja non stop mostki robi a najbardziej przy przewijaniu...
13 lata 3 miesiąc temu #271266 przez iwonaNAVI
martus moja przy bytli macha nozkami a mostek robi jak poloze jej gole stopy i przycisne lekko jak podnosze za raczki sztywno podciaga glowke i sama siedzi(oczywiscie trzymana za rece) i jak opuszczam tez trzyma mocno glowe tak jakby podkurczona
13 lata 3 miesiąc temu #271267 przez Marta M
moja tez, ale ja pytam o mostki, czyli podnoszenie tylko pupy przy podnoszeniu za raczki do pozycji siedzacej...
13 lata 3 miesiąc temu #271271 przez iwonaNAVI
to nie robi tak
13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #271276 przez beti
Filip tak robi i podobno jest to normalne na tym etapie :)

Nie uwierzycie co zrobiłam, przygadałam mojemu M, że nawet moja mama od swojego faceta dostaje częściej kwiaty niż ja od niego...i wiecie co...wsiadł w samochód i pojechał po kwiaty :D :P
13 lata 3 miesiąc temu #271286 przez angie1713
Nadia już wykąpana i śpi ciekawe tylko jak długo ;)

Marta M moja przy jedzeniu bardzo się rusza ostatnio a najbardziej macha nóżkami .Jeśli chodzi o mostki przy podnoszeniu to tak nie robi.

O właśnie się obudziła pospała całe 15 min. :dry:
13 lata 3 miesiąc temu #271290 przez gosia2324
mgielka22 napisał:

Moja tez jeszcze wchodzi ale tez ma 68cm gondola ma 76 ale ma gruby spiwor i jeszcze sie miesci :)

No widzisz ivonka 3ma glowke ale jak jej uloze raczki a sama nie bardzo bo zaraz je rozklada na boki nogi podwija do gory i robi kolyske...

Mgielka moja robi tak samo ....
A na zdjeciu Lilka CUDNA :kiss: :kiss: :kiss:
13 lata 3 miesiąc temu #271294 przez gosia2324
Marta M napisał:

Anitka, Oliwka :kiss: :kiss:

fanka i jak czytanie??? :):)

Moja tez sie na filmiku poplakala :D:D

My chodzimy codziennie na spacery, czesto nawet po dwie godzinki :)

A ja mam do Was kilka pytan:

czy Wasze dzieci przy karmieniu piersia tez tak sie ruszaja, np ruszaja nozkami, tak jakby lekkko im drgaly, raczkami i glowka??? Czy sie poca przy jedzeniu??

jak je podnosicie za raczki to zamiast podnosic glowe podnosza pupe?? I robia przy tym mostek???

Marta, Jagodka jak je to czasem rusza nozkami, reka zawsze trzyma mnie za bluzke,
a jak siedzi np na bujaku to podnosi glowe jak do siadania, martwi mnie tylko to ze jak wycieram ja po kapieli to wygina sie do tylu.
13 lata 3 miesiąc temu #271298 przez maja1982
Nadrobiłam :)

Oliwka i Anitka - buziaki od nowej cioci forumowej :)
Lilka ładnie trzyma główkę, ale staraj sie jej zmieniać pozycję bo takie maluchy szybko się nudzą!!
gosia - przytulki dla twojego dzielnego synusia :)

beti - ja mam taki wózek :) jestem bardzo zadowolona z niego choć mógłby być lżejszy ;) bo wniesienie go nawet po kilku schodkach z moim klocuszkiem jest dla mnie coraz większym wyzwaniem :) ja mam szary!!
fanka - my też czytamy na początku lolek średnio słuchał ale teraz gada do książek, dotyka kartek - uwielbiam to jego zainteresowanie

marta - Lolek też takie mostki robi tak jakby chciał na nóżkach stanąć!!a głowy nie ciągnie no może parę razy mu się udało (a w pionie i na brzuszku trzyma pięknie, potrafi 15 minut na brzuszku leżeć :)

my tez spacerujemy codziennie :) ale staram sie wychodzić na spacer w czasie drzemki, Lolek ma już unormowane drzemki w ciągu dnia wiadomo jest różnica kilkunastu minut ale generalnie śpi 3 razy ok 9, ok 12-13 i ok 15 więc w trakcie tej środkowej drzemki zawsze wychodzimy i tym sposobem ładnie leży ogląda a potem zasypia :)

Aha lolek tez macha nóżkami podczas jedzenia a rączkami gładzi mnie po piersi :)

cos bym zjadła dobrego??hm??
13 lata 3 miesiąc temu #271302 przez maja1982
Mnie trochę martwi to ze Karolek nie przekręca sie na boczki :( i jak leży na pleckach to czasami lezy jakby krzywo i dlatego idziemy w czwartek do neurologa, niech sprawdzi co i jak - to tak dla świętego spokoju!!

A powiedzcie która dawkę szczepionek miały wasze pociechy??bo my dopiero na 2 pójdziemy ale dopiero po wizycie u neurologa!
13 lata 3 miesiąc temu #271303 przez iwonaNAVI
maja ja wczyscilam 3 parowki ale bylo malo i doprawilam czekolada z orzechami !!!!!!
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia