BezpiecznaCiaza112023

Kiedy pierwsze zakupy dla dziecka?

12 lata 1 miesiąc temu #471521 przez Satis
Ja dopiero zaczynam kupować rzeczy dla dziecka, ciągle wydawało mi się, ze jeszcze mnóstwo czasu przede mną, ale teraz zaczynam powoli panikować, jak przeczytałam ile trzeba kupić :ohmy:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #471574 przez Alina2408
my kupowalismy powoli tak zeby nie obciazyc sie na raz finansowo :) i to w sumie byla swietna zabawa

...nie oddam Cię nikomu...

12 lata 1 miesiąc temu #472145 przez Satis
No teraz jak o tym pomyślę, to rzeczywiście lepiej by było, gdybym już coś miała kupionego, ale skoro łóżeczko i wózek mamy pożyczone, to chyba najdroższy zakup mogę sobie odpuścić ;) Resztę rzeczy powoli zacznę kompletować od poniedziałku, trzymajcie kciuki :D

12 lata 1 miesiąc temu #472778 przez Dorciaition
Odkąd dowiedziałam się, że jestem w ciąży to co jakis czas kupowałam jakieś śpioszki czy bodziaka. Do końca ciąży uzbierałam masę ciuszków, a finansowo tego nie odczułam.

Alanek[*] :(

12 lata 1 miesiąc temu #472788 przez mama89muminka
Ja zaczelam od kiedy doktorka potwierdzila ze jestem w ciazy. Co prawda ubranek nie musialam kupowac, bo dostalam po kuzynki dziecku, ale reszte musielismy kupic. Tak wiec powoli wszystko zbieralismy. A po porodzie i tak sie okazalo ze kilku rzeczy brakuje ;)

12 lata 2 tygodni temu #488058 przez Marta M
Witajcie :)

Ja tylko chciałam przypomnieć głosującym i nie głosującym o klikaniu, teraz to naprawdę widzę w tym sens bo Maja ma już drugie miejsce, walczymy zatem o pierwsze i pomagamy jej spełnić marzenie, klikamy raz dziennie do 15 grudnia, gorąco zachęcam i proszę o pomoc w jej imieniu :)

www.promykslonca.pl/at521/index.php?a=in&u=Kasianowysacz

A tu ranking miejsc:

www.promykslonca.pl/pl/na-jednym-wozku/5...zgoszone-do-programu

11 lata 11 miesiąc temu #533121 przez WisniaJ
Jak tak czytam to mnie przerażacie :) Jestem w 22 tygodniu i my jeszcze nic dla dzidzi nie mamy! Poza całą masą ciuszków, które dostałam od koleżanki (w zasadzie cała wyprawka poza drobiazgami typu skarpetuszki)... Teraz jesteśmy na etapie wstawiania drzwi do pokoju maleństwa, w sumie to wszystko mamy już upatrzone i zaplanowane, ale jeszcze fizycznie nic nie mamy :) To po części przez moją mamę, która zabroniła nam kupować czegokolwiek do 3 miesiąca (bo nigdy nic nie wiadomo ;) )... Mam nadzieję, że zdążymy ze wszystkim na czas :)

11 lata 10 miesiąc temu #553776 przez Aleksandraaa1
Polecam zajrzec na stronę allegro.pl/wyjatkowy-koszyk-na-narodziny...tow-i2970028410.html
i na inne przedmioty sprzedajacego:)

11 lata 8 miesiąc temu #604823 przez JakaJaKachna
Ja mam częśc rzeczy od znajomych, ale i tak sporo bedę musiała kupić sama, na razie mam tylko kilka ciuszków na sam początek, sporo zakupów jeszcze przede mną.

11 lata 8 miesiąc temu #620079 przez Kataleja
Witam :) Ja ciagle jestem na podtrzymaniu bo macica moja sie buntuje wiec lekarze uprzedzaja bm byla od lipca gotowa ,a jeszcze nic nie kupione :lol:

11 lata 8 miesiąc temu #624098 przez Agusia83
Hej dziewczynki....
jestem wrzesniowa mama 2011 i postanowilam posprzedawac ciuszki po corce, bo teraz spodziewam sie synka...
Jakbyscie chcialy zakupic ladne, niedrogie, choc uzywane ciuszki, to prosze o priv...chetnie podesle kilka fotek...
pozdrawiam i zycze szybkiego i bezbolesnego rozwiazania.

11 lata 8 miesiąc temu #628159 przez nuśka09
hej dziewczyny ;)
jestem dopiero w 4 miesiącu i nic jeszcze nie kupiłam :P Dużo rzeczy podostaję, łóżeczko, mnóstwo ciuszków itp, dlatego nie robię jeszcze zakupów. Ale jak dowiem się co moja dzidzia ma między nóżkami to wtedy wezmę się za kompletowanie rzeczy:)

11 lata 8 miesiąc temu #632356 przez AniaF
nuśka09 napisał:

hej dziewczyny ;)
jestem dopiero w 4 miesiącu i nic jeszcze nie kupiłam :P Dużo rzeczy podostaję, łóżeczko, mnóstwo ciuszków itp, dlatego nie robię jeszcze zakupów. Ale jak dowiem się co moja dzidzia ma między nóżkami to wtedy wezmę się za kompletowanie rzeczy:)

I dobrze myślisz! Nie ma co się stresować zakupami za wczasu.

11 lata 7 miesiąc temu #646282 przez Cicha
witajcie moje drogie. Ja jeszcze nie mam nic dla malucha. Rodzice mi troszkę zabraniają kupować. Zawsze jest na to czas. Łóżeczko i troszkę ciuszków będę miała od kuzynek, ale w tym momencie się tym nie przejmuję. Wózek upatrzony ale będę kupować w lipcu :)

11 lata 7 miesiąc temu #653973 przez @g@t@
Hej,
ja jestem w 17tc i już powoli kupuję dla maleństwa ubranka i całą wyprawkę. Nie wiem jak będę się czuła później dlatego teraz zaczynam już kupować. A tak na marginesie to niezwykła frajda kupować już dla maleństwa :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka