- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie październikowe ;)))
Mamusie październikowe ;)))
- nuśka09
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

A tu znowu przez weekend jak makiem zasiał , urlopujecie się?:)pogoda szaleje wczoraj upał 30 st że się nie dało wyjść, dopiero wieczorem a dziś 15 st i deszcz

Kasia kochana Maks też nie odpuszcza mnie na krok. Jak ostatnio z D. został to potem jeszcze bardziej do mnie się tulił.
Czytałam właśnie że w 8 miesiącu lęk separacyjny się nasila i dziecko boi się że ktoś kto z nim zostaje chce zastąpić mamę

W sobotę moja mama została z Maksem (ale jak go już uspałam

Byliśmy na komedii Sąsiedzi

No ale to ameryka

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Paulinka i Dorotka nasze Skarby :)

Gratuluję wszystkim dzieciaczkom postępów oraz ząbków

Edzia Zosieńka jest śliczna

Nusia Maks wymiata, świetny jest

U nas w sumie po staremu, tylko nie wiem gdzie ten czas ucieka. Teraz jak Paulinka nie chodzi do przedszkola to ciężko jest sklecić jakiś dłuższy post.
Tak poza tym to zabraliśmy ją z tego prywatnego i walczę o miejsce w miejskim, tzn walczę to zbyt dużo powiedziane, zdaję się na łaskę losu i czekam aż ktoś ewentualnie zabierze z przedszkola we wrześniu swoje dziecko i będzie miejsce. W przeciwnym razie ten roku przesiedzi w domu

Krótko mówiąc mam uzasadnione podstawy sądzić, w tym prywatnym nieźle naciągają na kasę, coś sobie ustalają jak chcą, nie zostałam poinformowana o zebraniu na którym coś tam sobie poustalali za plecami i zadowoleni więc ja za plecami napisałam i dałam do podpisania gotowe pismo o rozwiązaniu z nimi umowy.
Było mi bardzo przykro ze względu na Paulinkę, nawet teraz mi jest, bo wiem że ona miała tam dobrze, ale kurcze nie dam się robić na kasę i to nie małą, bo ktoś na te pieniądze ciężkko pracuje i z drzewa nam nie spadają.
Poza tym Dorota zaś ma ten katar, dziś znowu wymiotowała przez te gluty, już mi ręce opadają. Jak tak będzie przy każdym zębie to poważnie nie wytrzymam chyba tego.
Ściskam Was mocno, a najmocniej słodakie maluszki :*
- Elusia
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Mocno was ściskam i oby wasze maluszki lepiej znosiły te cholerne ząbkowanie:* wszystkiego dobrego mamusie:*
- P@ul@
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- 27.09.2013 :) Agatka w końcu z nami :)
- Tośka27
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

A co do Elusi Kochana Mamy to samo jeden wlk placz usypia tylko na moich rekach marudzenie placz w nocy w dodatku ma katar gdzies do 4 rano dziala syrop Ketotifen na recepte, Pozniej zaczyna sie placz marudzenie ani mleko ani picie ani lezenie ze mna glaskanie tulenie nic smok wypluwa masakra az kaszle z tego kataru jakby zle mu sie lykalo ide dzis do lekarza neich zobaczy co moze mu dolegac czy to zeby naraz ida czy jaki grzyb sami juz nie wiemy jak mu pomoc nic nie chce jesc mamy to Samo Elusia widze pozniej napsize jak wroce co powiedzial lekarz mam nadzieje z enie powie to zeby i narazie ech
- nuśka09
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
w końcu mam chwilę żeby napisać

Niestety muszę pożegnać się z karmieniem piersią ;( on nie chce cycać , laktatorem nie ściągnę bo mi się już mniej produkuje i dupa... ściągne ok 20ml i tyle ;/ nie mogę się z tym pogodzić bo chciałam do roku go karmić no ale jak to z planami bywa- nie zawsze wypalają ;( liczę że jeszcze mu się odwidzi i przyjdzie pocyckać

Agusiak w końcu się odezwałaś ;* u nas też katar i przy tych ząbkach ;/ masakra jakaś. Przykre że tak się zachowali w tym przedszkolu ;/ trzymam kciuki żeby znalazło się miejsce dla Paulinki w państwowym bo to jednak dużo mniejsze koszta są.
Elusia mam nadzieję że Ignasiowi szybko przejdą te przeboje ;( bidulek się namęczy a Ty z nim :*
Paulagratuluję obrony!!!

A u nas sprawa żłobka się rozwiązała, Maksio zostaje w domku a ja z nim. Nie chcą go przyjąć bo nie mamy w tym mieście meldunku a ja nie będę szukać i prosić po obcych żeby nas tymczasowo zameldowali. Z jednej strony mi to na rękę bo chciałam z nim jak najdłużej zostać- w końcu dzieci tylko raz są małe ;P
Będzie nam ciężko finansowo ale za miesiąc D. kończy l4 i będzie szukał pracy za granicą, tak na pół roku żebyśmy coś zaoszczędzili i spłacili kredyt

Trzymajcie kciuki ;*
Dobrej nocki ;**
- P@ul@
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

A co tam u was? Jak maluszki znoszą upał? Co zazwyczaj robicie jak jest gorąco na dworze?
- Kasiaa
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Wojtuś jest z Nami :) (17.09.2013r)
Paula gratulacje!! Agatka prezentuje się super:)
Nusia szkoda ze juz Maksio nie chce cyca... ale u mnie było to samo... sam zdecydowal ze juz nie chce i koniec a jak na siłę probowałam to ugryzl mnie i ooo

U nas straaasznie gorąco Wojtek jest nieznośny ostatnio.... Przez trojki które zaczynaja wychodzić i przez to ze chce wymuszac wszystko !!!no masakra z tym małym cwaniakiem jest....
Wczoraj byliśmy w Tosi- ten sklep jest obok nas:) i sa tam naprwde fajne rzeczy kupiliśmy spacerówkę bardzo fajna i fotelik 9-18 . WOjtek zachwycony jest ze jeżdzi przodem do kierunku jazdy;) Spacerówka też mu się podoba:)
Poza tym nie mam czasu na nic ... tylko jedzenie spacer jedzenie spanie kąpanie i tak w koło... Oczy do okoła glowy caly czas bo Wojtka wszedzie pełno....
Teraz spi wiec jakies 20 minut moze mam:)
A co tam u Was?
Miłego popołudnia:)
- nuśka09
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
jest tu ktoś??? ;P wczasujecie się wszystkie?

Maksio ostatnio mniej marudny, wyszedł mu 2 ząbek

w weekend bylismy na wsi u mojego taty,Maksio miał frajdę bo raczkował sobie po trawce gonił kota i psy i kąpał się w misie na podwórku

Kasia mnie też ostatnio Maksio ugryzł a jak powiedziałam że nie wolno to się zaczął śmiać... czasem jak go usypiam to pocyca sobie, coś tam mu leci bo przełyka...My też ostatnio zakupiliśmy spacerówkę i spacery już wyglądają lepiej bo Maksio więcej widzi

milego dnia kochane ;*
- nuśka09
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
ale tu ostatnio cisza,spokój

u nas w sumie nic nowego , Maksior psoci, nauczył się piszczeć i skrzeczeć jakoś dziwnie przez co chrypkę ;p denerwuje się z byle powodu i w nerwach gryzie wszystko co ma w zasięgu buzi ;p
wczoraj przyjechala do nas kuzynka D. na wakacje i pewnie zostanie do konca sierpnia, śmieszniej w domu a ja mam pomoc

D. wyremontował mój rower w końcu

mam w planach co wieczór jeździć, a moja siostra i kuzynka jeżdżą za mną na rolkach, dziś to więcej śmiechu niż jazdy było ;D
A co u Was kochane? jak Wam lato mija? jak dzieciaczki?
Buziaczki :*
- myszka85
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
My siedzimy na działce ale dzisiaj wracamy bo trzeba trochę popracować.

Adaś właśnie śpi w chuście u mnie na plecach i aż boję się zdejmować żeby się nie obudził. Ostatnio marudny i w kółko ssie palce. Pewnie kolejne zeby. Na dodatek gryzie. Podchodzi do mnie albo do męża i się nam wgryza np. w łydki albo w ręce. Poza tym jest wielkim amatorem samodzielnego jedzenia i towarzyszy nam przy każdym posiłku zjadając konkretne porcje i coraz mniej zarzucając na podłogę. Cyca nadal kocha miłością bezgraniczną.
Jak wróce do domu wrzuce trochę zdjęć. I odniose się do Waszych postow.
- P@ul@
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Ulubioną zabawą jest nadal rozwalanie budowli z klocków

Zdjęć jakoś brak. Tyle się dzieję, że człowiek nie zdąży pomyśleć o zdjęciach

Teraz tylko czekać, aż te meszki się wyniosą, bo żyć się nie da

Ucałujcie dzieciaczki

- Tośka27
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
My codzien na dzialeczce Alanek grzeczny d otego mamy Super Nianie Corcie z koca Synulek nie schodzi bo go kluje

COrcia sie pluska w baseniku synek na kocu pod parasolem a Mamcia z TATA po pracy tataus od razu na dzialke robimy porzadki

Cwaniak nasz wszedzie ogolnie wchodzi ma tez chisterie jak cos mu nie na raczke kladzie sie i chce gryzc podloge lub nozki swoje wlaz inam do szafek nie pozwala podchodzic do siebieSiostrze od razu krzyczy i ja gryzie a dopiero mu wyszly lekko dolne dwa zabki gorne spuchniete

Ogolnie to taka przylepka moja myje naczyna trzyma mnie za noge siade na kompa trzyma Mnie za noge co kolwiek robie idzie za mna od zawsze taki MOJ SYNECZEK,
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
I mam pytanie czy 10m dziecko moge wozic na rowerze na krzeselku ???
Pozdrawiam Was Buziaczki
- nuśka09
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Myszka pięknie Adaś wcina, fotki na fb boskie

paula Maks od niedawna też zaczął chodzić za ręce i nawet nie namawiałam go do tego poprostu sam mnie łapie za ręce podnosi się i zasuwać chce

Tośkasą foteliki rowerowe od 9kg,ja też jestem na kupnie:) jak tylko dziecko stabilnie siedzi to nie widzę przeciwwskazań

współczuję sytuacji z mamą, trzymam kciuki żeby się wyjaśniło

Nas na wakacje odwiedziła kuzynka D.

Zastanawiam się nad pójściem z Maksem na basen, odkryty. Byłyście może z dzieciaczkami na takowym,albo gdzieś nad wodą? jak wrażenia? jak dzieciaczkom się podobało?
Ściskam Was serdecznie i całuję Maluszki :*
- Tośka27
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
O to nie jestem Sama

A co do Upalow nasz uwielbbia byc na podworku nie marudzi nic a nic i je ladnie

Zycze wam Milego Dnia
Bo ja lece dzis do lekarza 3 dzien nie moge buzi otwaorzyc mam jakas gule w policzku wewnatrz i spuchl juz mi policzek ucho rwie i pol glowy