BezpiecznaCiaza112023

Luteina w 30 tc.

6 lata 7 miesiąc temu #1066925 przez Justi-86
Cześć,
to mój pierwszy post więc jeśli gdzieś jest podobny wątek z góry przepraszam, jeszcze nie opanowałam tego forum.

Liczę na Waszą pomoc.
Jestem w 30 tc. kilka dni temu byłam w szpitalu bo odczuwałam bardzo mocne kłucia w okolicy pępka, które promieniowały na całą klatkę piersiową i do kręgosłupa. Z bólu nie mogłam oddychać. Po kilkunastu minutach w bezruchu objawy minęły, a następnie miałam dość twardy brzuch. Lekarz dał mi zastrzyki na rozwój płuc na wypadek wczesnej akcji porodowej i mnóstwo magnezu.

Dodatkowo podczas badania gin. okazało się że mam nieco skróconą szyjkę, natomiast przy wypisie okazało się że jednak ma powyżej 3 cm więc nie jest skrócona, ale jeden z lekarzy zasugerował że taki pomiar jest dość subiektywny i zależy od wielu czynników. Na wszelki wypadek dostałam w zaleceniach LUTEINE 2 x po 1 dopochwowo.

Będę mieć synka i w związku z tym zastanawiam się czy to najlepsze rozwiązanie gdyż słyszałam o spodziectwie które może wywołać luteina. Czy któraś z Was brała luteine w 3 trymestrze i urodziła zdrowego chłopca bez powikłań przy narządach płciowych?

Bardzo proszę o info. i Wasze doświadczenia,
Dziękuje.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka