- Otrzymane podziękowania: 0
Kaszki
- malinia
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Mniej Więcej
13 lata 4 miesiąc temu #235823 przez malinia
Malinia;-)
Spotkałyście się może z alergią na kaszkę tzn kleik ryzowy? Moja mała pije kaszkę tylko wieczorem i w nocy jak jest głodna i od tygodnia ma dusznośći po wypiciu butli....
Dziś dostała zwykła kaszę manną i o dziwo bez ekscesów się obyło ani razu nie odkaszlnęła i poszła ładnie spać ...myślicie że to wina kaszki?
Dziś dostała zwykła kaszę manną i o dziwo bez ekscesów się obyło ani razu nie odkaszlnęła i poszła ładnie spać ...myślicie że to wina kaszki?
Malinia;-)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- ifka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Lenka :*22.01.11:*
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
13 lata 4 miesiąc temu #239699 przez ifka
malinia,ja nie spotkałam się z czymś takim.Po kaszce ryżowej swego czasu Lenka miała problemy z kupką,ale nigdy takich jakie opisujesz.Obecnie wcinamy głównie bobovitę (na I śniadanko jakąś ryżową z owockami, na II (od niedawna) nestle pszenno-owisaną ze śliwką i przed snem 7 zbóż z bobovity.Lena raczej nie wybrzydza jesli chodzi o kaszki.Swego czasu nie podchodziła jeje malinowa,ale to już minęło.Jak przestanie się gniewać
na te niebieskie z bobovity to wrócimy do nich na II śniadanko
.

- KarolineCZ
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 1
9 lata 9 miesiąc temu #984867 przez KarolineCZ
Chyba każda mama zanim zacznie wprowadzać do diety dziecka kaszki powinna troche poczytać o glutenie. Sama nie byłam tez tego tak świadoma. Teraz dopiero stało się o tym głośno. Moim zdaniem artykuły takie jak te na tej stronie
www.mojealergie.pl/gluten-w-diecie-niemowlaka/ , powinny być obowiązkową lekturą pod czas rozszerzania diety