BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 4 miesiąc temu #178025 przez vestusia
Witam ponownie. Ten error mnie wykończy. Próbowałam tyle razy się zalogować i bez skutku. Porażka, naprawdę mnie to drażni.

Ola, fajno z tą szkołą rodzenia. U mnie jednak lipa z nią będzie i będę zdana na łaskę i pomoc położnych.

Ja glukozę miałam robioną w 20 tygodniu, więc mam ją z głowy, i dawkę 75g.

My byliśmy u teściów, potem na spacerku z Funiolkiem. Noga mi szwankuje, znając życie nie potańcuję w sobotę z jej powodu. No ale zobaczymy.

Spadam na tv, życzę Wam miłego wieczoru :) Buziole :*
Temat został zablokowany.
13 lata 4 miesiąc temu #178035 przez TyszAnka
Witajcie

Luśka, super fotka, podziwiam Cię ze po cc tak szybciutko doszłaś do siebie :)
A mąż to w końcu dojechał do Was?

Anyanka, przeszłaś z tymi poronieniami, i tyle się wyczekałaś na upragniona ciążę, będzie wszystko ok, musi być, ale wiadomo obawy są, ja tez mam takie chwile czy będzie wszystko ok, a potem mowie sobie ze musi być tym razem dobrze.

Vestusia z pierogami ja sie nie pierdziele, zarobie ciasto podzielę na kilka mniejszych części i wałkuję, dzisiaj zrobiłam z podwójnej porcji (4 szkl. maki,2 szkl. niepełne wrzątku i 2 łyżki oleju) wałkowanie, wykrawanie ze szklankami i lepienie. Zamrożonych mam 84 szt, i zjedliśmy dzisiaj po 15 sztuk (tak tak, razem 30 sztuk) z nas takie żarłoki :)

Farszu zostało mi jeszcze na ok 350-400 pierogów.Jutro biorę się ostro do roboty :)

Iva, mój młodszy syn jest uczulony na komary, strasznie puchnie, nawet nie myślę co by było gdyby go dziabnął jakiś w okolicy szyi...grrrrrrrr poszukam fotek ja miał buzie spuchniętą i oka nie było widać, to Wam tutaj wrzucę.

Dorcia fajna wpadeczka z ta niedziela, ale ja tez dzisiaj z rana takie miałam wrażenie ze niedziela hi hi :) za to krótszy tydzień dla pracujących bo tylko 4 dni :)

Miłego wieczorku :)

Miłoszku, odeszłeś o całe życie za wcześnie
13 lata 4 miesiąc temu #178038 przez Dorciaition
TyszAnka tyle pierogów? O kuźwa! Twarda jesteś z tym klejeniem ;) Ja to nawet nie potrafię farszu zrobić :( a fajno byłoby tak mieć właśnie jak Ty w zamrażalce i podjadać kiedy najdzie ochota ;)

Spadam, film na tvp 1 oglądać.

Do juterka :kiss:

Alanek[*] :(
13 lata 4 miesiąc temu #178067 przez Aleksandra
Dobranoc mamusie :)
Odezwę się jutro z pracy jak będę miała chwilkę...jutro do pracy....ech...ale jeszcze tylko do końca miesiąca i L4 :lol:

Miłej nocki :kiss:
13 lata 4 miesiąc temu #178077 przez luska
hej laseczki .Kurde mnie tez ten error wykonczy.Docia napisze ci jutro moj nr bo co sie wezme to mi error wywala a musze z tele menia spisywać bo nie znam na pamięć swojego a teraz to juz chce brak na takie wyczyny ;)

Tysz anka tyle pierogów matko boska fabryka :laugh: A wiesz co do wracania do formy to nie oszukujmy sie ,że dużo dało mi regularna gimnastyka.Bo tak to ciężko pewnie by było.Teraz przy Olu sie nabiegam i naskacze ale już dwa razy połączyłam zabawę z młodym z rozciąganiem i mam zamiar to codziennie praktykować(tylko ciekawe co z tych zamiarow mi wyjdzie hehehe :silly: )

Ja mojego dzis molestowałam o szkole rodzenia ale mówi ,ze czasu nie ma.Ehh wiec bez sensu płacić jak nie będę miała z kim jadzic .A dojechał w końcu .POł nocy złodziej łapali .Potem policja przyjechała zanim wszystko załatwili to o 4 sie spać położył.Mimo wszystko mam na niego wkur......Dzis sam powiedział ,że kupi mi autko bo miedzy innym o to tez sa kłótnię ,że jestem od innych uzależniona bo teraz nie mam auta a złomkiem nie jeżdżę.Dlatego nie chce wracać na zapizdziejewo.No ale synek za tata sie stęsknił i nie miałam serca ich rozdzielać wiec wrodziłam B)Eh tez uciekam spać.Slodkich snów ciezaróweczki :laugh:
13 lata 4 miesiąc temu #178102 przez TyszAnka
Witam śpiochy :)

Ja wstałam o 5:50 bo miałam jechać z moim i jego szwagrem do Gliwic do szpitala onkologicznego, bo z mama mojego jest coraz gorzej....ma raka żołądka, termin przyjęcia na 13 wrzesnia, lecz wymiotuje od zeszłego poniedziałku czarna mazia z jakimiś fragmentami- była w sobote karetka i learz powiedział ze to sa resztki zoładka...nic nie je- pojechali dzisiaj załatwic wczesniejsze przyjecie do szpitala....ciekawe czy są miejsca- Gliwice to klinika zgdzie lecz a się ludzie z całego kraju....Miałam jechać ale stwierdziłam- po co we trójkę bedziemy chodzic po ordynatorach....

Oki ja zabieram się za lepienie pierogów mam juz ciasto przygotowane- a farsz czeka :)
Milego dzionka ciężarówki :)

Miłoszku, odeszłeś o całe życie za wcześnie
13 lata 4 miesiąc temu #178111 przez iva 20
Witam Witam :)
Tyszanka tyle pierogow !!! Dajj troche hihi podzielilabys sie :P
ja tez musialam wstac siusiu i nie moge spac :P
ide zrobic sniadanko i wcinac bo jestem glodna :lol:
napisze pozniej
:side: :side: :side: :side: :side: :side: :side: :side:
13 lata 4 miesiąc temu #178113 przez Dorciaition
Hej Kobitki :)
Kto rano wstaje temu Pan Bóg daje :) Także wstawać kochane :silly:

Ola, jeszcze 2 tygodnie i odpoczniesz sobie :) Fajno

Tak mówię, a chętnie bym jeszcze pospała. My już opuściliśmy nasze mieszkanko i na tydzień wyjechaliśmy. Teraz siedzę w pracy, ale nie wiem czy coś będę robiła ;)
Pogoda zapowiada się piękna.

Luśka no właśnie ta silna wola musi być ;) Ale damy radę i będziemy ćwiczyć. Pewnie najgorszy jest początek, a później to już wejdzie w nawyk. Oby ;)

TyszAnka dużo zdrówka dla Twojej Mamy. Ach te wstrętne choróbska.

Co do szkoły rodzenia to powiedziałam wczoraj Krzyśkowi, że w związku z tym, że z Wrockiem nici to zapisałam nas do szkoły. Powiedział tylko "acha"... B)

Miłego dnia (wtorku, nie poniedziałku) :silly:

13 lata 4 miesiąc temu #178122 przez Aleksandra
Dzieńdoberek :)

Ja już w pracy :) Nie chce mi sie strasznie, ale odliczam dni do końca :)
13 lata 4 miesiąc temu #178124 przez Dorciaition
Ola, szybko zleci :) Miłej pracy.

Zaginął nam nasz drugi pracuś Anaconda :(

13 lata 4 miesiąc temu #178128 przez Aleksandra
Pewnie zapracowana jest albo wyjechała na urlop nie chwaląc się nikomu :) Zaczynam liczyc i pisac godziny jak mała się rusza :) Na razie zauważyłam między 5.30 a 6 i 8 a 8.20 no i 22-22.20 :)
13 lata 4 miesiąc temu #178129 przez vestusia
Dzień dobry :)

Ja też już nie śpię, bo Funia wskoczyła do łóżka, Piotrek z nią poszedł na dwór a Zuzolek rozbudzony, więc trzeba coś zjeść. Zresztą, dziś mam w planach podbój miasta w poszukiwaniu butów i torebki na wesele. Mam nadzieję, że coś znajdę, bo inaczej jutro będę musiała jechać do Wro.

TyszAnia, masakra z tymi pierogami. Podziwiam za ilość. I również poproszę o przesłanie chociaż ze 20 na spróbę he, he, he :D Dużo zdrówka dla teściowej i jak najmniej cierpień.

Dorcia, a Ty będziesz miała normalnie internet, jak Ciebie nie będzie w domku? :) No i fajno Krzyśka załatwiłaś z tą szkołą rodzenia. W sumie to faceta najlepiej postawić przed faktem dokonanym, wtedy nie ma czasu na zbędne marudzenie i wycofanie he, he :D Z facetami trzeba krótko :D

Luska, trzymam kciuki, żeby Twój men kupił Ci jakieś autko, bo rzeczywiście jesteś uziemiona, a tak mogłabyś sobie gdzieś z Olo pojeździć.
13 lata 4 miesiąc temu #178150 przez luska
hej laseczki ale ty ruch od rana:)

Tysz anka a ty to masz czas :) Życze zdrowka dla w sumie tesciowej i oby dało sie pokonac te podłe chorobsko :angry:

My dzis standard o 7 pobudka(no ale o 4 wzieło mnie na przytulanie i mojegoobudziłam hehehe :laugh: )Lepiej nam sie potem spało
13 lata 4 miesiąc temu #178165 przez aniaa_
Dzień dobry bardzo :)

Tyszanka dużo zdrówka dla teściowej, a tyle pierogów ja nawet w życiu na oczy nie wiedziałam :woohoo: miłego lepienia i jak już cos Ci zostanie i nie będziesz miała gdzie tego upchnąć to ja poproszę porcje nad morze :)

Ja dopiero śniadanko wcinam, bo nie chciało mnie sie wcześniej wstawać :) w sumie to nie spałam tylko leżałam i obserwowałam mój brzuch bo maluch tam sobie imprezę urządził :) i tak jakos zleciało, jak przestał to ja wstałam :), no i kurier mnie obudził, że będzie koło 13 bo zamówiłam sobie gazety "M jak mama" do poczytania, częśc z zeszłego roku a część z tego więc bede miała nową lekturę :laugh:

Teściowa wczoraj pojechała, mąz dzisiaj w pracy i sama zostałam z moim psiurkiem :), ale chyba wybiore sie z nim na jakiś spacer do lasu bo piekna pogoda sie robi :), a trzeba korzystać bo sie lato nasze "piekne" kończy powoli ;)

Dorcia a facetów to trzeba jak widać postawić przed faktem dokonanym, idziemy i koniec :)
13 lata 4 miesiąc temu #178180 przez vestusia
:)

Luska Ty Łobuziaro hi, hi, hi :D Nie dziwię się, że Wam się później lepiej spało :)

Aniaa_, ja te gazety kupuję jakoś od maja zeszłego roku i mam całą kolekcję :) Fajne i dużo rzeczy do poczytania :) Ja jestem na bieżąco od zeszłego roku zarówno z M jak Mama, jak i DobraMama :) Życzę miłej lektury :)

Ja idę z piesam i potem lecę na to miasto. Obym kupiła te buty i torebkę, bo się pochlastam :)
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia