BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #178464 przez vestusia
No ładnie, ja tu o postanowieniach, a Wy mi piszecie, jakimi słodkościami się zajadacie. A niech to. Ale jestem twarda. Właśnie mam mój kefir i jest bardzo dobry, pyszny i słodki (to ostatnie muszę sobie wmówić he, he, he)

Kima, podziwiam talentu, moja mama ma maszynę do szycia, nową, bo kupowała niedawno, może w zeszłym roku. Ale dla mnie to jednak czarna magia :) Muszę ręcznie skrócić sobie ramiączka w kiecce na wesele :)

U mnie na razie +10kg (szok). Masakra. Przy tych Waszych 4kg, to wychodzi strasznie dużo he, he. Ale co tam.

Ola, ja robiłam tabelkę w excelu. Wklejam Ci to, jak wygląda, a jakbyś miała ochotę na jej oryginalny wzór możliwy do przerobienia, to pisz śmiało, a ja Ci mogę przesłać na maila całość :)

cd. tabelki (dół)

Ja już nie robię podziału na "uniwersalne" i "różowe", bo u mnie to będzie dziewczynka (wierzę, że nic się nie zmieni), więc zsumowałam wszystko :)
Temat został zablokowany.
13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #178478 przez Aleksandra
Vestusia wielkie dzięki :) Już wiem jak to zrobić, też zrobię w exelu :) Ale możesz mi przesłac na maila. Prześle ci na pocztę forum mój adres :) U ciebie przybyło 10 kg a u mnie 14 !! To jest dopiero szok :cheer:
13 lata 4 miesiąc temu #178479 przez vestusia
Ola, nie ma problemu, wyślij mi na priv adres e-mail. No i napisz czy masz excela 2007 czy starszą wersję, to wtedy odpowiednio Ci to przerobię, aby to komp otworzył :)
13 lata 4 miesiąc temu #178480 przez vestusia
No i jak któraś z Was też chce tę tabelkę w excelu, to również proszę o adresy, to roześlę :D
13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #178488 przez aniaa_
Nie stresujcie dziewczyny tymi postanowieniami :) bo ja właśnie wcinam jajka w majonezie i mam wyrzuty, a tak mi sie chce :)a u mnie jak narazie +9 do przodu a z tygodnia na tydzień jest coraz gorzej :ohmy:
13 lata 4 miesiąc temu #178491 przez madziaska
Vestusia ja juz mam Twoja tabeleczke :kiss: Widze, ze tez juz szalejesz... Ja na 56 mam tylko 8 pajacykow, 3 body z krótkim rekawem, jedno body z dł. i jedne polspioszki, po siostrzencu jeszcze 3 bluzeczki z dł rekawkiem.Ale mysle, ze to wystarczy, minie kilkanascie dni i bedziemy musialy juz na 62 cm zakladac...
Ja nie mam zadnej diety, jem duzo wiecej niz przed ciaza, ale male posilki i bardzo czesto... Zawsze tak jadlam... bo chyba zoladek mam malusi ;)
13 lata 4 miesiąc temu #178492 przez kima
Vestusia, ja też poproszę, zaraz wyślę mejla na priv :) Fajnie, że jesteście takie zorganizowane, ja też muszę stworzyć taką tabelkę, żeby się rozeznać co i jak z moimi zakupkami. A w takiej tabeli to fajnie, tak wzrokowo widać ile czego już mamy.

Aleksandra, tak sobie pomyślałam, że Ty masz tak dużo rzeczy 56, a jak Dzidzia się urodzi 60cm? :silly: hehe

Dorcia, kiedy roześlesz te numery, czy jeszcze nie wszystkie dały?

Vestusia, pocieszaj się zawsze tymi, którym przybyło więcej od Ciebie :) mi np. ponad 10kg, pewnie niedługo będzie 11. Generalnie w brzuch mi poszło, chociaż zauważyłam u siebie, że tak powiem "krąglejsze pośladki"hehe :lol: Ale co na to poradze? W ciąży trzeba jeść dużo rzeczy, mieć urozmaicony jadłospis, w którym nie zawsze są rzeczy niskokaloryczne.

Iva, jakbym miała taką figurkę jak Ty, też bym sobie nic nie odmawiała. A swoją drogą ta Twoja psiapsióła to bardzo życzliwa :silly: ale w sumie szczerość ponad wszystko.

Mi wszyscy mówili od początku, że chłopak, że zobaczysz, będzie chłopak. I jak narazie mieli rację. Faktycznie przy dziewczynce kobiety się zmieniają, niekoniecznie brzydną tylko jakoś tak zmieniają się na buzi, a przy chłopcach niby nie.

Zaraz zajadam grejfruciki :S
13 lata 4 miesiąc temu #178495 przez aniaa_
Ja tez poproszę tabeleczkę :) bo trez przybyło mi ubranek i w sumie to nie wiem czego ile mam :)
13 lata 4 miesiąc temu #178496 przez iva 20
ja mam tyle tych ubranek ze nawet nie chce mi sie ich liczyc wyjdzie w praniu co pozniej bede dokupywac najpotrzebniejsze ´jest w domku hhiih no ja júz mam postanowienia ze po porodzie od lutego bede biegac tak jak zawsze mezus posiedzi troszke z mala a ja sie bede brac za siebie teraz trzeba jesc bo szczerze mowiac po ciazy i karmienie piersia jeszcze wchodzi w role to praktycznie wszytsko gotowane trzeba i wiele rzeczy sobie trzeba odmoic albo nawet wiekszosc z jedzenia wiec dietka przyjdzie sama i powrot do figury wiec glowa do gory teraz trzeba korzystac ze mozemy wpierniczac wszytsko :P:P:P
pozniej sie nie poje tak dobrze jak teraz bo sie bedzie myslalo o dzidziusiu zeby go brzuszek nie bolal i zeby nie plakalo :silly: :silly:
a tabeleczka fajna :P
13 lata 4 miesiąc temu #178501 przez Aleksandra
Kima, najwyżej odłożę i będzie czekać na następnego maluszka :)
Ja właśnie objadam się babką waniliową i popijam carmi malinowe (ostatnio mam na nie straszną ochotę, szczególnie takie zimne :) )
13 lata 4 miesiąc temu #178503 przez aniaa_
A ja jutro planuje upiec takie ciasto zebre, jeszcze nigdy nie robiłam i kupe lat nie jadłam !!! skąd mi sie to wzieło :)
13 lata 4 miesiąc temu #178509 przez madziaska
ale robicie smaka ;) Ja wlsnie zjadlam lasagne i Sz wola mnie, bo sciagnal komedie romantyczna dla mnie ;) Takze milej nocki, dobranoc brzuchatki :)
13 lata 4 miesiąc temu #178518 przez vestusia
Ok tabeleczka rozesłana do Anii_ i Kimy :)

A tymi kg się nie przejmuję. Pierdzielę to. I powiem Wam więcej. Zobaczyłam w lusterku na dupsku, udach właściwie przebrzydłe kreski czerwone, takie żyłkowate, czyli rozstępy będą się albo robić, albo zostaną takie, jakie są. To samo mi się zrobiło ze 2 miesiące temu na cycyszkach i na razie jest to w tej samej formie. Ale co tam. Kocham to swoje brzydkie ciałko a najbardziej tego Zuzolka w brzuszku :D

No właśnie, co z tymi numerami telefonów. :D
13 lata 4 miesiąc temu #178522 przez vestusia
A Wy dalej o tym jedzeniu. Uduszę Was za chwilę. Ja już zapomniałam o tym kefirze, ale nic więcej dziś nie zjem. Nie ma mowy :D

Ja ciuszków chyba też mam sporo, ale jeszcze troszkę muszę dokupić. Chociaż nie jest tego tak dużo do uzupełnienia :D
13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #178525 przez aniaa_
Pięknie dziękuje Vestusia, a ja też sie kg przejmuje, po porodzie bede sie martwiła i ograniczała, nie wiadomo kiedy znowu trafi sie taki stan że bedzie można jeść bez wyrzutów i o każdej porze dnia :)
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia