- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- zbyt niski poiom cukru we krwi po badaniu glukozy
zbyt niski poiom cukru we krwi po badaniu glukozy
- anilorak84
- Autor
- Wylogowany
- gaworzenie
Mniej Więcej
11 lata 1 tydzień temu #805038 przez anilorak84
Cześć Dziewczyny!
właśnie okryłam ta wspaniałą stronę. Śledzę ją od deski do deski:) na pewno takich pytań miałyście już sporo, ale ja jestem w pierwszej ciąży (26 tydzień) i mówiąc krótko trochę fiksuję Proszę Was o interpretację wyników badań:
glukoza na czczo: 81 (norma 60-106)
po 70 g glukozy po 2 godzinach: 48 (norma 60-106)
czy taki niski poziom cukru we krwi po glukozie jest prawidłowy czy już mam zacząć się martwić? Jutro ma wizytę u gin. więc zapytam, ale już dziś ciekawość mnie zjada:)
Z góry dziękuję
właśnie okryłam ta wspaniałą stronę. Śledzę ją od deski do deski:) na pewno takich pytań miałyście już sporo, ale ja jestem w pierwszej ciąży (26 tydzień) i mówiąc krótko trochę fiksuję Proszę Was o interpretację wyników badań:
glukoza na czczo: 81 (norma 60-106)
po 70 g glukozy po 2 godzinach: 48 (norma 60-106)
czy taki niski poziom cukru we krwi po glukozie jest prawidłowy czy już mam zacząć się martwić? Jutro ma wizytę u gin. więc zapytam, ale już dziś ciekawość mnie zjada:)
Z góry dziękuję
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- paulina112
- Wylogowany
- gaworzenie
Mniej Więcej
11 lata 1 tydzień temu #805409 przez paulina112
Hej... Z tego co tutaj wyczytalam
test obciążenia glukozy to gdyby coś bylo nie tak: "Jeśli wynik będzie nieprawidłowy, prawdopodobnie otrzymasz kolejną (większą dawkę glukozy do wypicia) i czeka Cię kolejne pobranie krwi w celu postawienia diagnozy."
A Ty tylko odebralas badania tak i z nimi masz isc jutro do lekarza? Ja nie wiem jak to jest jak ma się za niski cukier, pewnie wszystkiego dowiesz sie jutro albo może bardziej doświadczone dziewczyny beda wiedzialy cos wiecej
A Ty tylko odebralas badania tak i z nimi masz isc jutro do lekarza? Ja nie wiem jak to jest jak ma się za niski cukier, pewnie wszystkiego dowiesz sie jutro albo może bardziej doświadczone dziewczyny beda wiedzialy cos wiecej
- paulina112
- Wylogowany
- gaworzenie
Mniej Więcej
11 lata 1 tydzień temu - 11 lata 1 tydzień temu #805411 przez paulina112
widze, ze mój link nie dziala. szkoda. może poszperaj sobie na bbf w bazie wiedzy, tam jest na temat testu glukozy
Ostatnio zmieniany: 11 lata 1 tydzień temu przez paulina112.
- zosiaxvx
- Wylogowany
- budujemy zdania
- drugie dzieciątko w drodze :)
Mniej Więcej
11 lata 6 dni temu #807938 przez zosiaxvx
hej ja w tym tygodniu robiłam badanie na glukoze i wyszło mi po 120 min 64 czy nie uwazacie ze to jest zbyt nisko?? niepokoi mnie to ;/
- dominia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 15.02.2013 Moje życie stało się piękniejsze <3
Mniej Więcej
11 lata 6 dni temu #807995 przez dominia