BezpiecznaCiaza112023

Co robicie mamy, gdy tak pada i pada?

14 lata 7 miesiąc temu #16719 przez Manga
Ale dziś paskudna pogoda :(
Żółwik śpi od 2 godzin...
Obiad zrobiony...
Mąż w pracy...

A u Was, jak mija niedziela?
Jak mijają dni, gdy paskudna pogoda za oknem?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 7 miesiąc temu #16721 przez Mirella
Nuda, nuda, nuda..... Bawimy się w domu, bo co robić.... Podobne te dni do siebie, niedziela czy czwartek żadna różnica niestety.... Ale www.pogodynka.pl twierdzi że będzie lepiej :)

14 lata 7 miesiąc temu #16727 przez Madzia89862
my tez w domku zazwyczaj.jednak gdy wyhacze za oknem ze nie pada chociaz na pol godz wychodzimy sie dodlenic.dla mnie tez niestety wszystkie dni wygladaja tak samo.weekend czy dni powszednie nie ma roznicy:(jeszcze w dodatku sami z malym jestesmy-zglupiec idzie :)

14 lata 7 miesiąc temu #16739 przez iwonan12
Miejmy nadzieję że ta pogoda się poprawi bo naprawdę mam już dosyć ja ciągle śpiąca chodzę mały znowu spać w dzień nie chce.

[url=http://w

14 lata 7 miesiąc temu #16750 przez sloneczko
wiecie co teraz bym chciala sie z Wami zamienic, musze mala co 2 godziny karmin w miedzy czasie gdy ona spi ja tez staram sie usnac, albo cos zrobic w domu.

ale zapewne za kilka tygodni tez tak jak Wy powiem ze co mam zrobic z tym wolnym czasem...

14 lata 7 miesiąc temu #16762 przez Manga
Sloneczko, a ja poniekąd miło wspominam ten okres, gdy Żółwik był malutki - tak do 2 miesięcy to go karmiłam w zasadzie non stop i nadrabiałam zaległości oglądając filmy i seriale z maluszkiem przy piersi ;) Jak miał 3-5 miesiące to fajnie się bawił leżąc na macie, leżaczku...

Za to teraz czas "wolny" mam tylko wtedy, gdy śpi - bo jak nie śpi to wszędzie go pełno, biega po całym domu i fascynuje go wszystko czego dotykać nie powinien (ostatnio np. szczotka do WC, dvd, jedzenie w mieseczce kota) ;)

14 lata 7 miesiąc temu #16764 przez Madzia89862
oj Manga to teraz sie nalatasz:)gdzies mi sie obilo ale nie pamietam gdzie ze im bardziej dziecku sie bedzie czegos zabraniac i mowic tego"niewolno:to dziecko tym bardziej bedzie chcialo sprawdzic.chyba to ta "super"ninia sie wypowiadala ale nie jestem pewna.

ale ten czas szybko leci.niby pogoda fatalna i co chwila u nas pada i przez to teraz jest wieczor a mam wrazenie jakbym przed chwila wstala:(brzdac spi.nudze sie i siedze na forum.nie mam nawet jakiej ksiazki poczytac:(

14 lata 7 miesiąc temu - 14 lata 7 miesiąc temu #16776 przez Moniq
u nas pogoda od piątku do kitu ale ja nie mam ostatnio czasu na nudę, Niunia od czwartku chora- kaszel, katar, trochę trochę temperaturki, do tego rosną na górze dwie jedynki i dwójka; wesoło mam że hoho, spać w dzień nie chce, ciągle płacze, szkoda mi jej strasznie :( dopiero teraz chwila wytchnienia, zajrzałam co tu u Was dziewczyny słychać ale padam na nos więc chyba ide za Niunią spać

a tak normalnie to biegam za Niunia po całym mieszkaniu, bo nauczyła się raczkować i wyciągam ją to z pod stołu, z pod krzesła, odciągam od kociej miski, ratuję kota przed Niunią, która próbuje się na niego wspinać, odciągam od szafki lub sofy po których próbuje się wspinać, ani chwilki nudy :) bawimy się Misiami, grającymi zabawkami, jednym słowem szaleństwo cały dzień z krótką ok godzinną przerwą na drzemkę; ale spacerków bardzo bardzo nam brakuje

14 lata 7 miesiąc temu #16777 przez Madzia89862
Moniq idz idz odpoczynek po takich zmaganiach sie ci nalezy

14 lata 7 miesiąc temu #16815 przez kakasia20
ja jeszcze nie jestem mamusia ale juz w pazdzierniku... ja bym zajela czyms malegourwiska:)) jakas gra zabawa z misiami zabawa w zgadywanki...cos by pomyslał

www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=74794

Michałek 3.11.2010
Majka 10.10.2012
Aniołek 09.2016+

14 lata 7 miesiąc temu #16817 przez gonia.1985
U mnie też już coraz mniej wolnego czasu. Mały nie śpi już tak jak wcześniej po trzy godziny karmienie przewijanie i znowu trz godziny. Teraz już go zaczyna interesować coraz więcej i już za bardzo nie chce leżeć w łóżeczku, więc zaczynam wymyslać zabawy z takim maluszkiem ale zaważyłam, że bardzo podobają mu się różnego rodzaju wierszyki rymowanki, najlepiej krótkie i dźwięczne

14 lata 7 miesiąc temu #16837 przez gold_butterfly
Straszna ta pogoda - ciśnienie może wręcz doprowadzić do załamania nerwowego :-/ Ja mam dzisiaj kolejny dzień lenia - tzn. roboty jest mnóstwo,ale energii brak :-D Szukam więc jakiś materiałów i będę szyła tego misia na konkurs. Tak myślę,że chyba uszyję ze starej... skarpetki,bo nic innego nie mogę znaleźć :-P Ostatnio robiłam porządki i wszystkie szmatki zostały wywalone :-) No ale może znajdę jakąś poszewkę na poduszkę i coś wymyślę :-)

14 lata 7 miesiąc temu #16846 przez Mirella
Jak mi dziecko łapało za klawiaturę buszując po pokoju to wkładałam do łóżeczka, już nie łapie :) raczej nie zgadzam się z teorią że jak się dziecku zabrania to się pcha, ja właśnie zabraniam różnych rzeczy, bo dvd czy telewizor to nie są zabawki dla malucha i widzę że ona to rozumie, a ze próbuje mimo wszystko to inna sprawa. Tak mi sie wydaje ze mnie bierze na wypróbowanie, ustąpię czy nie. Wyznaczamy sobie teraz granice i twarda jestem bo jak teraz jej odpuszczę to potem sobie rady nie dam.
A żeby jej nie było żal klawiatury bo naprawdę lubiła to daliśmy jej starą, siedzi na podłodze i wali w nią klockami :)

14 lata 7 miesiąc temu #16850 przez Madzia89862
mirella ja nie mowie ze to popieram wrecz przeciwnie tylko powiedzialam to co mi sie obilo o uszy.

14 lata 7 miesiąc temu #16868 przez Mirella
Madzia, ja nie mówię że Ty popierasz, tylko jak to u mnie wygląda :) Jak ta pogoda się nie poprawi to wszystkie zbzikujemy, bo już o takich bzdetach się na forum gada, że strach :) No ale po to je mamy :D

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka