BezpiecznaCiaza112023

Jak wycenić monetę 100 złotych 1990 MW?

1 tydzień 8 godzin temu #1467150 przez Misiek
Znalazłem w swoich zbiorach monetę 100 złotych z 1990 roku "MW". Zastanawiam się, ile może być warta ta moneta. Czy ktoś wie, jak sprawdzić jej wartość? Moneta wygląda na dobrze zachowaną, ale nie wiem, czy to ma duży wpływ na cenę. Chciałbym się dowiedzieć, jaką metodą najlepiej wycenić taką monetę. Widziałem różne oferty sprzedaży, ale ceny się różnią, więc nie wiem, czy dobrze oceniam wartość tej monety. Może ktoś z Was ma doświadczenie z wyceną takich monet przed denominacją?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

1 tydzień 7 godzin temu - 1 tydzień 7 godzin temu #1467182 przez kyfu
Ja osobiście zajmuję się numizmatyką i polecam sprawdzenie takiej monety na stronie Coinstrail. To świetne źródło informacji o różnych monetach, w tym o tych przed denominacją. Moneta 100 złotych z 1990 roku może być ceniona w zależności od stanu.

Na Coinstrail coinstrail.com/pl/catalog/poland/rp-befo...e84d2da51b48e6224245 znajdziesz dokładne informacje o tej monecie i zobaczysz, ile może kosztować w zależności od jej kondycji. Zajrzyj na stronę, którą podałem, gdzie jest pełna specyfikacja tej monety Ceny tej monety mogą sięgać kilkudziesięciu złotych, zwłaszcza jeśli jest w dobrym stanie. Warto także przejrzeć aukcje numizmatyczne, bo często tam można znaleźć wyższe ceny, jeśli moneta jest w świetnej kondycji.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka