BezpiecznaCiaza112023

moj brzuszek

13 lata 6 miesiąc temu #143015 przez chłopek
vestusia- chyba bedzie trzeba już zacząć bo jak bede miec problem z zajściem w ciaże tak jak z pierwszym to sobie troche poczekam na taki brzusio

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 6 miesiąc temu #143087 przez vestusia
chłopek - też mi się wydaje, że lepiej zacząć od razu. U nas też tak było... najpierw mnie się wydawało, że trzeba skończyć studia, mieć stałą pracę itd., itd.... i potem studia skończyłam, pracowałam od 19 roku życia i jak przyszło co do czego, to... nie pykało. Pewnie wiesz, co czułam starając się przez długich 10 miesięcy zajść w ciążę. To było straszne, a myśli były najgorsze (chociaż wiem, że może za bardzo dramatyzowałam, ale tak już mam). Teraz już bym nie odkładała tak ważnych rzeczy na sam koniec. Studia zawsze można zrobić, praca też zawsze się znajdzie. A zegar biologiczny tyka i czasami matka natura nie jest tak łaskawa... :) A ile masz latek? I ile ma pierwsza dzidzia?

13 lata 6 miesiąc temu #143108 przez chłopek
vestusia- mam 26 lat a moj synek 7 miesiecy. O synka staralismy sie 10 miesiecy i tez strasznie panikowalam ze cos jest nie tak, że kolezanki miesiac po ślubie były i już zaszły w ciążę, Zaszłam w ciąże na 5 roku studiów, trochę cieżko było bo dojazdy mnie męczyły jeszcze póżniej obrona, ale warto było bo jak bym zwlekał to pewnie długo jeszcze Ksawcia by nie było

13 lata 6 miesiąc temu #143129 przez vestusia
Chłopek - widzę więc duże podobieństwo w nas samych :) Ja też mam 26 lat (jeszcze przez jakieś 2 dni he, he) i też staraliśmy się przez 10 miesięcy. No ale synek jeszcze malutki, chociaż fajna różnica wieku by była :) Mnie się marzy mieć dwójkę, ale jakoś te wszystkie rzeczy, które trzeba kupić... nie wiem czy damy radę finansowo :)

13 lata 6 miesiąc temu #143133 przez chłopek
vestusia- mi także marzy sie dwójka a najlepiej parka:) i fajnie by było jak by była dziewczynka, z ciuszkami by nie było problemu bo siostra ma córeczkę 3 miesiące młodsza od mojego synka

13 lata 6 miesiąc temu #143150 przez chłopek
vestusia- na kiedy masz termin porodu?

13 lata 6 miesiąc temu #143152 przez vestusia
Według daty ostatniej miesiączki na 17 listopada... ale i tak nie wierzę, że urodzę o czasie. Pewnie jakieś 2 tygodnie po terminie :) Więc bierzcie się do roboty i wklejaj tu później zdjęcie brzucholka :D

13 lata 6 miesiąc temu #143156 przez chłopek
mój synek urodził sie 11 listopada:) a termin miałam na 3 listopada. mąż jeszcze nie chce dzidziusia, jak Ksawcio bedzie miał rok

13 lata 6 miesiąc temu #143157 przez vestusia
No to tak akurat :D Powiedz, że zaczniecie teraz, bo pewnie nie wyjdzie od razu he, he :D Tylko się może wkurzyć, jak wyjdzie za pierwszym razem :D

13 lata 6 miesiąc temu #143161 przez chłopek
moze sie nie wkurzy,tydzien temu myslalam ze jestem znowu w ciazy bo mi sie okres spóznił, mąż troche zawiedziony byl ze tak szybko ale pozniej sie cieszyl, a tu jednak okres

13 lata 6 miesiąc temu #143165 przez vestusia
He, he no widzisz, nie będzie tak źle :D To nowy cykl, nowe możliwości :D Hi, hi, hi :D

13 lata 6 miesiąc temu #143166 przez chłopek
no fajnie taki brzusio miec

13 lata 6 miesiąc temu #143168 przez chłopek
a ty jak ciąże znosisz? bo ja bardzo dobrze się czułam, synkowi tez w brzuszku było dobrze :) bo sie do nas nie chciał wybrać

13 lata 6 miesiąc temu #143188 przez vestusia
Ja raczej bardzo dobrze znoszę ciążę. Teraz jak widzę, że brzusio rośnie, czuję jak maluszek się rusza w brzuszku, to wiem na pewno, że to ciąża. Wcześniej to tak, jak przed ciążą - żadnych dolegliwości. No może poza tym, że miałam straszne syfy na buzi, szyi... teraz jest troszkę lepiej, ale rewelacji nie ma. Chociaż mój facet mówi, że wyglądam już naprawdę o wiele lepiej niż wcześniej... na początku była masakra. :) A Ty wymiotowałaś? Miałaś nudności? Ja na szczęście nie wiem, co to jest :)

13 lata 6 miesiąc temu #143193 przez chłopek
ja na poczatku mialam nudności tylko rano wiec zanim coś zjadlam to najpierw była szklanka mleka. Przez pierwsze kilka miesiecy to pomidory koktajlowe jadlam i ogórki kiszone:) takie smaki mialam. 10 kg przez cała ciąze przytyłam, no ale na poczatku strasznie schudlam:( rósł mi tylko brzuszek taka piłeczka

Moderatorzy: kasiora
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka