- Otrzymane podziękowania: 22
- /
- /
- /
- /
- Moda i uroda w ciąży - czyli JESTEŚMY PIĘKNE!!!
Moda i uroda w ciąży - czyli JESTEŚMY PIĘKNE!!!
- Sophie25
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Nigdy nie trać nadziei !

Ale ten stan jest piekny i kopniaki malenstwa ZAWSZE dawały mi usmiech na twarzy!
I jak ubrałam cos ładnego to od razu banan na twarzy

Jak chodziłam po sklepach z ciuszkami z brzuszkiem to tez ogromna radosc mnie ogarniała

NAwet jak w przychodni Pan miejsca ustapił to miło sie robiło na sercu

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- MarzenaBZ
-
Autor
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Amor Vincit Omnia
U mnie dziś tak słonecznie, że nie mogę w domu wysiedzieć. W ogóle, odkąd mi się polepszyło po początkowych wymiotach i zmęczeniu, to mnie ciągnie w przyrodę

Sophie25 przepiękna jest ta szara sukieneczka. Też czeka mnie bieganie z brzuszkiem w lecie, więc również postawię na wygodne sukienki i tuniki. Buty??? Już wcześniej pisałam, że nawet w płaskim obcasie potrafię się potknąć, więc na pewno nie będę zakładać szpilek. Sandałki, balerinki, klapki - tak chyba najwygodniej.
srenka_918 powiem ci na pocieszenie, że piersi zawsze rosną najpóźniej, a chudną najszybciej

Cieszmy się, bo idzie wiosna, a w związku z tym, przesyłam artykuł "Wiosna w szafie młodej mamy", na który wpadłam przypadkiem - może się coś przyda Wam:)
www.familie.pl/artykul/Wiosna-w-szafie-mlodej-mamy,2330,1.html
PS. I trochę wiosennych inspiracji:)
- srenka_918
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Ciało jedno, serca dwa :-)
- Otrzymane podziękowania: 0

Zaszłam w ciążę. Piersi to mnie tak bolały, że obcisły t-shirt to była męczarnia! Ale za to jaki efekt

Karmiłam prawie 7 miesięcy, odstawiałam bąbla od cyca gdy zaszłam w kolejną ciążę...
Teraz moje piersi... Wiszące B... I puste... Tylko skóra... Mogę je zwinąć jak roladki.... A to już przecież 2 miesiąc ciąży... W zeszłej już miałam problem w C miseczkę wejść...
Stylizacje piękne

Aha, Sophie... Nie wiem czy pamiętasz historię mojej ciąży... Ale też się nastarałam by donosić... 3 pobyty w szpitalu... skurcze zaczynały mi się od 20tyg... Wielowodzie było najgorsze, bo miałam o 4l wód płodowych za dużo!!! Jakby nie było 4 kg... Pawełek na pewno miał z tego radochę, bo miejsca miał tyle, że do samego porodu się wiercił i raz był ładnie z góry w dół a raz na ukos... I tak na ukos go rodziłam i mi lekarz po upuszczeniu wód go "nastawiał" bo barkami klinował się w miednicy... Ale najśmieszniejsze było to, że całą ciążę się trwożyłam czy donoszę chociaż do 32tyg... A urodziłam w 42

- MarzenaBZ
-
Autor
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Amor Vincit Omnia
- MarzenaBZ
-
Autor
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Amor Vincit Omnia
Tak sobie dziś siedziałam przed komputerem i oglądałam ciuszki na stronie Happymum.pl. Szczególnie zwróciłam uwagę na spodnie.
Ze spodniami i brzuszkiem to zawsze problem, ja np. nie znoszę, gdy coś mnie ciśnie, przed ciążą też tego nie lubiłam. Dlatego szukam w sklepach i "szmateksach" wygodnych spodni, takich elastycznych, z gumką lub legginsów.
Dziś postanowiłam zrobić "ranking" spodni. Wrzucam parę fotek z różnymi spodniami ciążowymi. Prawie wszystkie zdjęcia pochodzą z Happymum. Wiem, że ceny mogą przerażać, ale przecież możemy szukać podobnych ciuszków w innych sklepach. Właśnie po to powstał ten wątek - żebyśmy czerpały modowe inspiracje i podpatrywały, jak możemy wyglądać ładnie:)
buziaki:*
Elastyczne spodnie
Eleganckie spodnie, do biura lub pracy
Jeansy w różnym stylu
Legginsy
Spodnie dresowe
Spodenki na lato
Ogrodniczki
- srenka_918
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Ciało jedno, serca dwa :-)

Spodnie rzeczywiście ciekawe

Ja nie wiem skąd wynajdujesz takie fajne ciuszki

- MarzenaBZ
-
Autor
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Amor Vincit Omnia
srenka_918 to rzeczywiście udało Ci się z tymi spodniami. Gdzie ja znajduję swoje ubrania?
Po pierwsze, jak już pisałam, second-handy są kopalnią złota. Na moim osiedlu jest "szamteks", gdzie najdroższe rzeczy kosztują 9 zł, a każdego dnia cena się obniża (9, 7, 5, 3, 2, 1). Znalazłam już tam pełno świetnych rzeczy, kilka nawet nowych, jeszcze z metką. Od dawna ubieram się przeważnie tam, ale nigdy nie zwracałam uwagi na typowe ciążówki(np. spodnie z gumką itd.), a okazało się,że jest ich bardzo dużo i są w dość dobrym stanie - bo nie nosi się ich przecież non stop.
Po drugie, tanie, modne i wygodne ciuszki można znaleźć w "sieciówkach" - tez już wstawiałam zdjęcie spodni z "Pepco"(zapłaciłam za nie tylko 39 zł), bo szukałam czegoś w promocji.
Po trzecie - bazary - i handel obwoźny. Do naszego miasta handlowcy przyjeżdżają raz w tygodniu. Teraz na chorobowym mam czas, więc wybrałam się ostatnio popatrzeć na stoiska z ciuchami. Byłam w szoku! Za 35 zł, można już kupić takie rozciągające się i eleganckie spodnie. Identyczne, jak te do pracy, które wstawiłam w ostatnim poście. A o getrach już nawet nie wspomnę, bo ich ceny spadały nawet do 10zł. Dodatkowo pełno tunik, sukienek itd. Aż mi żal było, że nie miałam przeznaczonych na to pieniędzy!
Po czwarte - allegro, strony internetowe. Jednak ja nie jestem zwolenniczką kupowania ubrań na odległość. Wolę zobaczyć materiał, przymierzyć spodnie, albo przynajmniej przyłożyć je do siebie.Ale strony z ubraniami dla przyszłych mam, są idealną skarbnicą inspiracji. Zaglądam tam często, żeby wiedzieć czego później szukać w czasie zakupów:)
Prześlę kilka fotek, w spodniach które kupiłam ostatnio na brzuszek. Jest on jeszcze niewielki, więc nie leżą na mnie idealnie, ale kupowałam je z myślą o przyszłych tygodniach:)
Pozdrawiam:)
1. Elastyczne jeansy z Pepco - cena 39,99 zł
2.Legginsy firmy Atmosphere - "szmateks" -3zł
3. Jeansowe alladynki z gumką na brzuch -"szmateks"-7zł
4. Krótkie materiałowe spodenki z gumką na brzuch-"szmateks"- 2 zł
5. Legginsy do ćwiczeń - Pepco - 14,99zł
6. Luźne spodnie materiałowe z gumką na brzuch - "szmateks" (od dawna w mojej szafie)
7. Sztruksowe rurki na gumce -"szmateks" 9zł
8. Wygodne, materiałowe spodnie na gumce - Textil Market (od dawna w mojej szafie)
- paninka87
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Amelia 16.08.2007 r. Blanka 15.05.2013 r.
- MarzenaBZ
-
Autor
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Amor Vincit Omnia
- vika
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Tosia 19,05,2013 Kinia 31,12,2001
- Otrzymane podziękowania: 7

Też będę tu zaglądać

- MarzenaBZ
-
Autor
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Amor Vincit Omnia
Witaj vika, cieszę się, że do nas dołączyłaś

Dziś przesyłam moje nowe nabytki.
Na pierwszym zdjęciu sweterek, na który trafiłam ostatnio w "szmateksie". Koszula jest do niego wszyta (takie 2 w 1). Myślałam, że będzie za duży, a jednak jest idealny.
W sumie ma te zwisające boki, ale ja wiążę je właśnie tak, jak na zdjęciu. No i kosztował tylko 2 zł

Drugie zdjęcie to koszula kupiona również za śmieszną cenę, bo tylko 9,90 zł w Chińskim Supermarkecie. Była w promocji, pewnie dlatego, że nie miała paska. (Ale szlufki ma). Pasek więc nie jest z kompletu. Przepraszam za jakość zdjęć.
Pozdrawiam:) i życzę świetnych promocji w Waszych miejscowościach:)
- Sophie25
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Nigdy nie trać nadziei !
- Otrzymane podziękowania: 22
Masz oko do łupów ! A tak wogołe to zgrabniutkie masz nogi i ciuchy swietnie lezą jak to powiada moja ciotka wszystko sie ładnie do tyłka trzyma

Ja bardzo chwaliłam sobie takie spodnie w ciazy :
Lubie aladynki i oprocz tego ze sa wygodne i luzne to dały mi 100 % komfortu!

Miała jeszcze taki kombinezon super był,teraz Go nie załoze ale mam nadzieje wkrotce na synka

- MarzenaBZ
-
Autor
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Amor Vincit Omnia
U mnie tak słonecznie, że chce się żyć!!!
Sophie25 po Twoim poście wskoczyłam na różne strony w poszukiwaniu ciekawych alladynek i trafiłam na kilka fajnych.
Te pierwsze już mam w swojej kolekcji (tylko długie, bo te są prawdopodobnie do kolan)

Myślę, że ładne japonki, też byłyby ok.
Drugie zdjęcie to materiałowe alladynki z kokardą na pasie. Identyczne, tylko długie i proste na dole, widziałam w Chińskim Supermarkecie za 19,90 zł (otwarcie było dwa dni temu, może dlatego są promocyjne ceny). Planuję właśnie takie kupić sobie na Święta:)
I trzecie spodnie, które zwróciły moją uwagę. Muszą być mega wygodne, tylko obawiam się, że ja jestem do nich za niska. Wyglądałabym dziwacznie pewnie:) Ale na takich zgrabnych kobitkach, jak ta modelka, wyglądają całkiem spoko:)
- MarzenaBZ
-
Autor
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Amor Vincit Omnia
Ostatnio dużo się słyszy o DIY (do it yourself) czyli zrób to sam!
Ja od dawna przerabiałam stare łachmany na bardziej użyteczne ciuszki:)
I tak wczoraj wpadły w moje ręce dwie rzeczy.
1. Zwykły granatowy t-shirt, kupiony kilka miesięcy temu za 2,99 zł w Inter Marche. Zaplanowałam przerobić go na bluzeczkę z dzidziusiowym "malowidłem"

Po wyschnięciu "malowidełka", zostało mi tylko zrobienie ładniejszego dekoltu w serek i ciekawych rękawków:) Wyszła całkiem przyzwoita bluzeczka;) No i wyjątkowa:)
2. Drugi przerobiony ciuszek, to stara czarna spódnica. Miałam zostawić ją sobie na lato, bo jest cienka, dresowa, z gumką na brzuszek - idealna na ciążę. Ale miała trochę niemodny krój więc ją przerobiłam na coś nowszego. Wystarczyło obciąć boki, a ze skrawków zrobić kokardkę. Efekt mi się podoba. Ma fajną długość i będzie na większy brzuszek, bo taki materiał rozciąga się i dopasowuje do ciała:)
Pozdrawiam Was Dziewczyny i zachęcam do dzielenia się modowymi inspiracjami:)
- Martyna82
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Odnosnie DIY,jak macie czas i lubicie robotk reczne

Ja z t-shirtow robie naszyjniki bawelniane,lub broszki, a ostatnio tez szyje ze skrawkow literki imienia mojej coreczki(wypycham resztkami futerka, gabki ), dokupie tylko przyklejane oczka i beda fajne, jak skoncze to wrzuce zdjecia.
Ostatnio tez myslalam, by zamiast kupowac koszyki na drobiazgi dla malej samej nie zrobic koszykow z tzw. Wikliny papierowej (tj.ruloniki ze stron gazet ciasno zwiniete, przeplatane na koszyk, potem malowane na dowolny kolor)