BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 3 tygodni temu #487471 przez DOMI
Kasiu test powtarzam ze względu właśnie na cukrzycę w poprzedniej ciąży. Nie wiem jak będzie bo czasem sobie w domu mierzę glukozę i idealne te wyniki to nie są. :) Póki co się na zapas nie denerwuję . A co do tej tarczycy to moja siostra zaszła w ciążę i urodziła zdrowe dziecko (dziś ma prawie 7 lat) będąc chora na przewlekłe zapalenie tarczycy, które zdiagnozowano dopiero kilka tygodni po narodzinach. Lekarz stwierdził, że choruje już ok 10 lat. Przeciwciała miała w mianach powyżej 1000 a tarczyca pracowała w 10%. Nie denerwuj się tak bo stres szkodzi tarczycy no i ten cukier jeszcze podnosi. Z malutką będzie dobrze i trzeba w to wierzyć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 tygodni temu #487493 przez sylwia1986
Princess dzięki :kiss:

12 lata 3 tygodni temu #487496 przez gabilee
domi no nareszcie sie odezwalas , juz myslalam , ze w szpitalu jestes po wizycie , bo mowilas , ze cos ze szwem ci sie dzieje ;/ ale ciesze sie , ze wszystko wporzadku :D i mam nadzieje, ze cie cukrzyca nie dopadnie , bo juz mam dosyc przykrych dodatkow ciazowych :/

sylwia wszystkiego naj naj naj ..... spelnienia marzen i wszystkiego co soebie zyczysz :D
:kiss:

princess ciesze sie , ze kryzys zazegnany :D

dziewczyny juz niedlugo bede urzadzac pokoik dla malego :D jakie kolory byscie wybraly76 dla chlopca?

12 lata 3 tygodni temu #487498 przez kasia123m
Domi az sie poplakalam.dziekuje ze mi to napisalas.staram sie nie denerwowac ale czasami nachodzi mnie strach.dziekuje jeszcze raz.

Sylwia wszystkiego najlepszego.

Princess moj M chwilowo teez odmieniony.wie ze zawalil w czwartek.nie dziwie sie ze nerwy mu poscily.ttle lat lazenia po lekarzach ze starszym synem i nagle takie wiesci.choc slow jakich uzyl nie powinien byl wypowiadac.

Zrobilam ozdoby swiateczne na kiermasz do przedszkola.syn amlowal a ja naklejalam srebrne serduszka na lakierze bezbarwnym...mam nadzieje ze nieodpadna w drodze do przedszkola.;)

Domina schab w rekawie bede jutro piekla...bedzie na dwa 3 dni na obiad plus kasza lub ziemniaki.a do kanapek to juz nie wiem co.salata psuje sie po 1 dni.rzodkiewka tez szybko...wedline drobiowa czasami jak kupie to na sam widok mi sie jej odniechcciewa.serek topiony jem na pdiweczorek.bialy na kolacje.na drugie sniadanie zazwyczaj jogurt nat plus 2IG bez niczego i owoc.w kolko jem to samo.Jesz cos innego?Jadzia a Ty?

Monia odezwij sie jak tam cukry

12 lata 3 tygodni temu #487500 przez [email protected]
sylwia wszystkiego naj... dużo zdrówka :)

12 lata 3 tygodni temu #487505 przez Marlena1888
Sylwia sto lat! wszystkiego najmilszego :laugh: to ile wiosen dziś kończysz?

Princess mam włoski w kolorze burgund, śliwka coś takiego ;) ;)

a ja dziś odpoczywałam, laba. Też mnie wkurza jak jest nieporządek, bo nawet zasnąć nie mogę jak szafa otwarta i widać niepoukładane ciuchy- bo tak to zazwyczaj jest :) :blush: wszystko w swoim układzie w szafach jest że tak się wyrażę :D mojemu M bajzerek raczej nie przeszkadza, ale wiem że lepiej się czuje w ładnym pomieszczeniu ;) A weźcie teraz pomyślcie jakby się dwoje pedantów związalo, ohh masakra by to była :lol: haha :lol: więc cieszmy się z takiego przeciwieństwa u naszych M :woohoo:
Mój Filipek dziś ruchliwy ;P w kościele zaczął się wiercić pod żebrami, a to wiadomo na siedząco, nie wygodnie ;)

12 lata 3 tygodni temu - 12 lata 3 tygodni temu #487509 przez michasia
Sylwia 100lat, spełnienia marzeń i samych radosnych dni. A czemu kremówka byłą za kwaśna?
Gabilee ja bym pomalowała dziecięcy na jakiś ładny odcień zieleni.

12 lata 3 tygodni temu #487516 przez xpatiiix3
sylwia sto lat, zdrówka życzę ;))

A ja jakąś zamuloną niedzielę mam, nic się nie chce, zresztą od dwóch dni mnie męczy straszna zgaga... Ehh i jeszcze mojego M nie ma, pojechał do rodziców na dłuższy weekend, bo L4 ma, złamana ręka, a ja do szkoły chodzę, a też z chęcią bym sobie już odpoczęła... I jakoś tak smutno w domu siedzieć... A remoncik myślę jakoś w weekend może się uda zrobić, teść ma przyjechać i mają z Miśkiem pokój odmalować i podłogę ułożyć w końcu tylko najpierw to ja muszę na zakupy się udać w tyg i wszystko kupić, a jeszcze myślę na kolorami ,bo mam ciemne meble orzechowe takie z waniliowymi wstawkami... I nie mam pomysłów, a łóżeczko kremowe takie i nie wiem jaki kolor dać ,żeby ożywić pokój jakoś, żeby nie był taki zimny jak się wchodzi... Może macie jakieś pomysły.?

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

12 lata 3 tygodni temu - 12 lata 3 tygodni temu #487530 przez DOMI
Sylwia wszystkiego dobrego.
Gabilee ja też już mam dosyć "przykrych dodatków" ale niestety nie mam na to wpływu. Jak będzie cukrzyca to będzie denerwować się na zapas nie mam zamiaru.:-) .Oby z dzieckiem było dobrze.

12 lata 3 tygodni temu #487533 przez dominia
Kasia jem jajko na twardo czasem.. mama mi piecze mięsko w piekarniku w foli aluminiowej np. udko z kurczaka, ze wszystkimi przyprawami jakie daje do reszty i mmm pycha :) lepsze to niż wieczne piersi :) te ciasteczka sobie piekę z jabłkiem, ciasto jest bez cukru wchodzi tam serek bialy i margaryna :) nawet są smaczne :) bułeczki piekę też to zawsze coś innego niż kromka :) jeszcze zrobie muffinki z przepisów Pliszki i mam jeszcze jakieś przepisy co akurat produkty są wskazane :)
dzisiaj teściowa mi przywiozła ciastka owsiane niby dała 2 łyżeczki cukru i były tam rodzynki ale je wyciągałam :) cukier po nich też był ok :)
Zupkę jem z makaronem tym co nam wolno :) rozkładam obiad na dwa razy jak mam dwa dania, diabetolog mi mówiła żeby tak robić bo jest lepiej :)
Kalarepe przegryzam.. gdzieś tam oczywiście jakiś owoc się znajdzie między posiłkami :) duzo rzeczy się boję jeść, jedna Mama w marcówkach normalnie je słodkie rzeczy, zwykły makaron.. niby ma po godzinie dobry cukier.. ale nie wiadomo kiedy się ten cukier jej rozkłada, może akurat po 2h po tym posiłku ma wysoki cukier a już wtedy nie sprawdza.. a może akurat ma dobrze .. zrobiłyśmy dzisiaj sos tatarski z mama.. tak bym zjadła sałatkę :( ale tam jest majonez i śmietana .. daje rade i wierze w to, że dam rade do lutego :) a razem będzie nam o wiele łatwiej :)

Sylwia spełnienia marzeń ! i co najważniejsze szczęsliwego rozwiązania :kiss:

Jejku ale dzisiaj jestem jakaś taka beznadziejna.. spać mi się chce, raz mi ciepło raz zimno .. ale podobno ciśnienie spadło :)

12 lata 3 tygodni temu #487548 przez gabilee
domi dokladnie na zapas nie ma co :D ogolnie to ja juz wogole przestalam sie przejmowac :) i dzieki temu mysle trzezwo :D teraz szybko nam zleci mam nadzieje , ze dotrwamy terminu i to juz nasze ostatnie przykre doznania ciazowe :D

12 lata 3 tygodni temu #487641 przez jadziatopol
Sylwia 100 lat kochana :kiss: i zdrowego bobasa :kiss:
Dominia,Kasia ja tez jem jajecznice jak Kasia na sniadanie :) Na drugie sniadanie dzisiaj Radek zrobil mi jajecznice z 3 jajek na masle, szparagi zielone na pol twardo :P i kromke chleba i cukier 88 :lol: Bylam w kosciele polskim..w sumie polakow bylo moze 15 ....Hubus fikal koziolki i tancowal do muzyki (facet gral na gitarze) a ja w srodku mszy musialam zjesc kanapke bo balam sie ,ze mam niski cukier bo od kiedy tu przyjechalam to mam niski w ciagu dnia :lol: tylko problem z tym podwieczorkiem ;) ale dzisiaj zapanuje nad tym. Dominia- ciasteczka robisz...mniam. Ja chyba tez cos upieke ale najpierw musimy pojechac do sklepu ze zdrowa zywnoscia :) Kasia cukry masz extra...z tarczyca tez wszystko bedzie ok. :) Wyluzuj :) ja juz luzuje z tym cukrem bo oszalec mozna :lol: Dominia ale jakie ciasto robisz do tych ciasteczek? drozdzowe? i z jakiej maki?

[/url]

12 lata 3 tygodni temu #487655 przez dominia
Jadzia normalnie z ta maka z pelnego przemialu, zytnia bo pszennej sie boje :) dodaje serek bialy i margaryne i ciasto gotowe :) pozniej kleje ciasteczka i na blache :) nie sa takie zle :) nie wiem czy mozna nam drozdze.. Mam przepis na pizze tylko musze sie dowiedziec co z tymi drozdzami :)
Chcesz to przepis na ciasteczka jest na forum w trudnych tematach watek cukrzyca ciazowa :) ja daje mniej margaryny i za to troche jogurtu naturalnego ;)

12 lata 3 tygodni temu #487660 przez Madlen
Hej dziewczyny :)

Sylwia wszystkiego najlepszego :) :kiss:

U mnie wszystko ok. Remont rusza we wtorek , wizyta u gina we czwartek, szkoła rodzenia 2 razy w tyg... Dzieje się :)
M. mi zrobił niespodziankę. Dostałam w prezencie urodzinowo-świątecznym laptopa :) :)
Urodziny mam za parę dni, ale od dawna chciałam nowego kompa. No i dotychczasowy szwankował..

Kolorowych snów :kiss:

12 lata 3 tygodni temu - 12 lata 3 tygodni temu #487661 przez jadziatopol
Dominia extra :) dzieki :) na pewno wyprobuje :) fajnie ze u ciebie z cukrami tak dobrze :) grunt to nie dac sie zwariowac :)
Kurcze....a u nas od rana bylo brzydko i padalo...a kiedy wyszlismy z kosciola upal...blekitne niebo i sloneczko :lol: w krotkim rekawku mmozna gonic :lol:
Madlen hej :lol: fajny prezencik ci dal twoj facecik :blink: Wszystkiego najlepszego kochana :kiss: zebys niedlugo tulila zdrowego maluszka :kiss:

[/url]

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka