BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 3 tygodni temu - 12 lata 3 tygodni temu #488446 przez sylwia1986
Witam :)

Ale zima, brr, niedawno wróciłam z pracy, zjadłam obiad i troszkę mi zeszło żeby nadrobić wszystkie zaległości :)

Dziękuję wszystkim za życzenia :kiss: :blush: to moje 26.

Monia, Satine, Kasia piękne mamy i piękne brzuszki :)

Trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty :)

Xpatiix przerabiałam to w weekend, dietka pomogła, więc mam nadzieje że Tobie też szybko uda się z tego dziadostwa :X wyjść :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 tygodni temu #488447 przez jadziatopol
Dominia nie wiem czy dobry bedzie ten glukometr...nazywa sie Freestyle...luzacko :blink: a ty jaki masz? kurde...przed chwila odkrylam dlaczego taki mam cukier po sniadaniu dzisiejszym! :ohmy: salata ktora kupilam jest odmiana slodka 1g cukru!!! :ohmy: a ja sobie jeszcze ja przegryzlam miedzy pierwszym sniadaniem a drugim :angry:

[/url]

12 lata 3 tygodni temu #488452 przez princess
Dominia ja też szukałam używanego tego wózka ze względu na cenę ale nie ma. Moja mama powiedziała, że kupi wózek.

Zupka wyszła pyszna, uwielbiam brukselkę. Teraz wcinam Śnieżkę na deser :laugh:

12 lata 3 tygodni temu - 12 lata 3 tygodni temu #488453 przez dominia
Jadzia widzisz .. na wszystko trzeba patrzyc :dry: bo wszędzie jest cukier ..
ja mam jakiś arkray :)

Trzymam kciuki za wszystkie jutrzejsze wizyty ! :)

Princess jak mama kupi to super :) u mnie się nikomu do niczego nie pali .. niby mama mówiła żebyśmy z mężem nie płacili rachunku za wodę i za to kupili łóżeczko ale mój M by tego nie przeżył :) więc czekam jeszcze dwa tygodnie :) wózek pewnie koło stycznia kupimy chyba, że znajdzie się jakaś naprawdę super oferta :)
Ale za to dzisiaj zamówiłam naklejki dla Igorka na ścianę :lol: i strasznie się z nich cieszę :)

12 lata 3 tygodni temu #488463 przez Madlen
Położna mówiła, by po porodzie do higieny intymnej stosować
-Lactacyd albo
-Tantum rosa

Tantum rosa jest do rozpuszczania. I chyba lepszy. Polecała kupić np w Jysku taki mały spryskiwacz i w tym tego używać.

Teraz używam białego jelenia w płynie i jest ok.
A Wy co stosujecie?
Te które rodziły może polecą coś co dobre po porodzie?

12 lata 3 tygodni temu #488464 przez xpatiiix3
Kasia przodem wcale brzuszka nie widać ;P Odważna jesteś z tym pączkiem hehe nie szalej tylko za bardzo ;) Ale patrzę dobry cukier masz, więc dobrze ;P

Jeju, ja to za tydzień mam zrobić krzywą, a że wiem ,że moja mama miała w 2 ostatnich ciążach zły cukier i była na ostrej diecie, to się stresuje strasznie... Chyba nie będę jeść słodyczy przed wynikami, bo mogą być zawyżone... Mam tylko nadzieję, że wyniki będą ok i wyjdzie na to ,że nie musiałam się stresować ;P Ale dopiero będę spokojna jak zobaczę wyniki... A to jeszcze tydzień czekać...

Martyna, sylwia dziękuje za pamięć, już jest dobrze zjadłam na obiad kawałeczek udka z indyka pieczonego i troszkę ryżu i na razie jest dobrze, więc duża ulga, a w dzień trochę się przegłodziłam ;)

Martyna trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę ;)

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

12 lata 3 tygodni temu #488468 przez chomiczka
Marlena też mam problem z 8 i dziąsłami które właśnie przez 8 puchną i bolą i też miałam szczękościsk, w ciągu 2 ostatnich miesięcy 2 razy musiałam brać antybiotyk - duomox, w ciązy bardzo dużo kobiet go bierze w razie konieczności i jest bezpieczny. Ja miałam stan zapalny więc musiałam brać. Stan zapalny ciągle powracał a jest niebezpieczny dla dziecka, tak samo nie można ciągle faszerować się antybiotykiem - nawet bezpiecznym i stąd chirurg wyciął mi dziąsło przy 8 które było źródłem zakażeń. U Ciebie pewnie ból przejdzie za kilka dni, oby powrócił dopiero po ciąży, bo to że wróci to pewne.

Kasia bardzo się cieszę, że wszystko skończyło się pomyślnie. Ja też nie miałam badania na tsh w ogóle i wybieram się w tym tygodniu i też trochę się tym martwię.

Alina piękny wózek ! :)

Pliszka ja chcę dać mojemu synkowi na imię też Olek :) jeszcze się waham :)

Ja jutro idę do lekarza i już się nie mogę doczekać, bo małego na usg już 2 miesiące nie widziałam :) mam nadzieje że wszystko z nim w porządku :) i biorę zwolnienie z racy wreszcie :)

12 lata 3 tygodni temu - 12 lata 3 tygodni temu #488470 przez andzia_zg
Madlen napisał:

Położna mówiła, by po porodzie do higieny intymnej stosować
-Lactacyd albo
-Tantum rosa

Tantum rosa jest do rozpuszczania. I chyba lepszy. Polecała kupić np w Jysku taki mały spryskiwacz i w tym tego używać.

Teraz używam białego jelenia w płynie i jest ok.
A Wy co stosujecie?
Te które rodziły może polecą coś co dobre po porodzie?

Zamiast spryskiwacza mozna uzyć też butelki z dziubkiem.Też sie nią dobrze polewa krocze.Ja na razie uzywam AA ale do porodu chce Lactacyd i Tantum Rosa.

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 3 tygodni temu #488471 przez dominia
Madlen ja stosuje Lactacyd i jestem z niego zadowolona, po porodzie myślę, że też będę go stosować :)

Pati dobrze, że z Tobą juz lepiej :)

12 lata 3 tygodni temu #488475 przez Madlen
Butelka z dziubkiem db pomysł. A który lactacyd lepszy? Widziałam chusteczki, żel, płyn..

Chomiczka wreszcie idziesz na L4. :)

12 lata 3 tygodni temu #488478 przez andzia_zg
Żel czy płyn - obojętnie. Chusteczki po porodzie mysle,że mało przydatne, bo przecież po porodzie będziemy mega obolałe i każdy dotyk będzie nam sprawiał ból więc ja zostaję przy butelce z dziubkiem :-)

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 3 tygodni temu - 12 lata 3 tygodni temu #488480 przez DOMI
Madlen ja myślę, że z tymi płynami to indywidualna sprawa. Ja lactacydu używać nie mogę natomiast bardzo mi pasuje apteczny płyn plivafem f. Musisz sama sprawdzić co tobie pasuje. Ja miałam cc więc nie wiem co się najlepiej sprawdza po porodzie sn.

12 lata 3 tygodni temu #488485 przez princess
Madlen dzięki :) To fotka z połówkowego :)

Do intymnej używam Ziaji przeciwgrzybiczej.

12 lata 3 tygodni temu #488487 przez sylwia1986
Kurcze jak piszecie i polecacie ten lactacyd to aż żałuję że nie kupiłam go w robalu, bo ostatnio widziałam w promocji płyn i żel w sumie za 12 zł...

12 lata 3 tygodni temu #488489 przez Madlen
No racja muszę wypróbować. Bo jak uczuli to nie bedzie wesoło :dry:

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka