BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

11 lata 7 miesiąc temu #658250 przez drzyzgunia
Monia, madlen dzięki za odpowiedz noo to może być ciekawieee z tą moją pracą. Pozostało mi czekać no firma postanowi w sumie powinnam dostać teraz umowe na stałe ehhh...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #658265 przez sylwia1986
Dzień dobrry po łikendzie :kiss:
U nas byli wczoraj moi rodzice i praktycznie cały czas spacerowaliśmy, bo pogoda bajeczna.

Wszystkie fotki oglądam po kilka razy :cheer: :cheer: :cheer: buziaki dla wszystkich wczorajszych i dzisiejszych 3 miesięczniaków :kiss: :kiss: :kiss:

Paulaa widziałam bloga, podziwiam Cię bardzo, córcie masz przeurocze i Ty widać nie tracisz pogody ducha. Super że grill się udał. Buziaki dla 3-miesięcznej Amelci :kiss:

Aniajula fajnie że piszesz :) cudną masz rodzinkę :kiss: również gratuluje ukończenia 3 miesiąca.

Princess oby lekarze mądrze postąpili w przypadku Adasia :)

Jadziu wiedz że zawsze masz nas i możesz nam się wygadać, choć wiadomo to nie to samo co osobisty kontakt z jakąś bliską zaufaną osobą. Miejmy nadzieje że R zrozumie swój błąd i sytuacja się zmieni.

Resztę doczytam później, bo Bartek daje mi dziś popalić :huh: i do tego zbiera się na mega burzę..

11 lata 7 miesiąc temu #658286 przez sylwia1986
Ola oby to jednorazowy wybryk teściowej, moja tak jak u Drzyzguni więcej mówi niż robi, ale jak to mówią umiesz liczyć - licz na siebie. Lidzia śliczniutka, buziaki z okazji ukończenia 3 miesięcy :kiss: :kiss: :kiss: pięknie Ci już śpi w nocy :)

Dominia zdrówka dla babci, wiadomo co to? A Tobie życzę żeby to jednak nie zwiastuny @ :)

Monia piękna ta Twoja trójeczka :side:

Madlen ja mam na wózek moskitierę, ale myślę żeby zainwestować w te elektryczne odstraszacze do kontaktu.

Michasia bajkowe te zdjęcia, jak z innej epoki i Aneczka miała widzę towarzystwo :)

Anoda odzywaj się do nas częściej, z niecierpliwością czekamy na wieści o dwóch kreseczkach :lol: życzę Ci założenia wątku "lutówki 2014" chyba bym się popłakała ze wzruszenia :lol: :blush:

Marlena dobrze, że tata będzie już u siebie, wiadomo musi sie oszczędzać, ale dom to nie szpital.

Monia trzymam kciuki za to by Igunia dobrze zniosła szczepienie.

Pliszka a kiedy ten koncert Beyonce?

Drzyzgunia mam taką samą sytuację jak Ty z umową - kończy mi się 30 września i następna powinna być na czas nieokreślony, za miesiąc jadę do pracy dowiem się jak będzie wyglądała moja sytuacja, czy mi przedłużą umowę, czy nie..

Monia też się śmiałam z tego duchowni i urlop macierzyński :lol: :lol: :lol:

Paulaa haha, czytam Twojego posta i jakbym miała to samo :blink:

11 lata 7 miesiąc temu #658289 przez dominia
Hej dziewczynki :)

Ja dzisiaj juz padam na pysk :( chociaz nocka nie byla taka zla, Igul wstal o 3:30 i gdzies nad ranem troszke sobie pocycal i spalismy do kilka minut przed 8 :)

Moja mama z ciocia i babcia przesiedzialy 5 godzin na ip !!!!!! Pojebana sluzba zdrowia :/ zrobili przeswietlenie .. Wyciagneli 1,5 strzykawki plynu z tego kolana bo okazalo sie, ze ta gula pękła i syf sie rozlal .. ma noge w szynie, dostala leki przeciwzakrzepowe i preciwzapalne w brzuch .. Jakies przeciwbolowe i lezy w lozku .. Baba ktora cale zycie robi w polu i ma gospodarke, chociaz na dzien dzisiejszy same kury i pole .. Martwie sie o nia, sikac chodzi skaczac ze stolkiem :/ chcielismy balkonik jej pozyczyc i nie chce, wujek ma kule jej podrzucic ..
Ortopede ciotka przy znajomosciach zalatwila na za tydzien .. Normalnie to jest chore ..

Jadzia odezwij sie, jak sie czujesz ? :*

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #658310 przez anoda89
Co u mnie?? Starania zawieszone do odwołania. W sierpniu mam mieć histeroskopie ponieważ mam podejrzenie przegrody w macicy i w razie gdyby się potwierdziła to będą mi ją przecinać. Prawdopodobnie ona była przyczyną odklejenia się łożyska, takie mam przeczucie i lekarz powiedział że mogę mieć racje. Mam nadzieje że powicinają co trzeba i będzie gitara. Widzę światełko w tunelu :) Łykam hormony co żeby cykl wyregulować i czekam na cud.

Chętnie bym do was częściej zaglądała ale nie mam o czym pisać ;)

aaaaaaaaaa kochane bocki na mnie czekają :lol: Co i raz widzę bociana a to w gnieździe, na łące nawet kopulujące widziałam :woohoo: Pierwszy raz to 3 sobie leciały i śmiałam się że chyba trojaczki się szykują ;) :side:

11 lata 7 miesiąc temu #658325 przez aniajulia2
Hej ja tylko na chwilke bo moje dziecko dziś bardzo marudne.

Usunięto mi jajnik i jajowod bo miałam torbiela zakreconego między jelitami i przez 5 dni pobytu w szpitalu z ogromnym bólem nie wiedzieli co mi jest i zdecydowali się mnie otworzyć i okazało się ze za długo czekali i zrobił się stan zapalny oraz ze jest ciążą pozamaciczna. Owszem ciężko było z ta ciążą. 4 lata starań zakończonych poronieniem i dopiero Igusia. Odezwę się później.

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #658344 przez Madlen
Monia bdb Ci się trafił :)

Mój M. też pomaga ale zawsze można więcej ;) A co ważne mogę wyjść np. na zakupy spokojne czy siłownię. Ale tesknię za Adim. Chyba prędko nie wyjdę na imprezę, a może powinnam się odkazić..;)

Drzyzgunia nie każdy pracodawca jest antyrodzinny. Oby przedłużyli Ci umowę i obyś była spokojna.

Sylwia też chyba kupię tego antykomara do kontaktu.

Duchowni na zasiłek macierzyński :lol: :side:

Co za dzień uderzenia gorąca zawroty głowy megaapetyt..menopauza!

Anoda prędzej czy później bociany Cię dopadną :)

Aniajulia to się wycierpiałaś szok :ohmy: Na szczęście jest Igusia. :)

11 lata 7 miesiąc temu #658356 przez drzyzgunia
Madle oby oby zobaczymy w czerwcu co mi powiedzą w sumie to duża firma więc może poczekają na mnie ten rok :) Mój tez pomaga ale masz racje zawsze może więcej...powiedział mi ostatnio, że ja i tak zauważam tylko to co robi źle albo czego nie robi i nie zauważam jak mi pomaga :unsure: noo ale trzeba na niego troche po narzekać aby się nie rozkokosił :)

aniajulia wycierpiałaś się od groma ale całe starania został ci wynagrodzone i o jest najpiękniejszy prezent wart co??? :):):):):D

dominia nasza służbo zdrowia...żonę kuzyna mojego S odesłali ze szpitala mimo, że jej wody odeszły ale zbadali i niby nie odeszło ich na tyle aby zaszkodziło dziecku...poj*ane to wszystkoooo czeka się na konsultacie po miesiace lata ale co tam mamy czasssssss...ja do gina pierwszy raz po porodzie idę dopiero w czerwcuuu booo terminu nie ma :P

11 lata 7 miesiąc temu #658362 przez Monia_T
Iga od ponad godziny płacze, a właściwie wyje jakby z bólu :blush: Łezki jej ciurkiem lecą po policzkach. Podałam paracetamol i czekamy...teraz m ją nosi. Jesoo tak mi jej żal...

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

11 lata 7 miesiąc temu #658367 przez gabilee
maracana moj Marcin jest dokladnie taki sam , mowi , ze dla niego to przyjemnosc z Leonem być nawet jak drze sie w niebo glosy i nawet jak on zmeczony po podrozy (np. zrobi 600km ) to potrafi wstac bedac w domu o 1 w nocy ;) a w domu tez mi pomaga , chyba to rzadkosc z tymi chlopami , widocznie nam sie trafilo , ale wiekszosc facetow wychodzi z zalozenia , ze on pracuje kobieta zajmuje sie domem i dziecmi , mam przyklad w rodzinie : moi bracia :P

madlen Leon lezy juz tylko w spacerowce w gondoli nie chce , lezy lekko wyzej niz w gondoli , o wyglada to tak jakbys klina wlozyla do wozka w mojej spcacerowce

madlen tak o spirali , bede zakladac pierwszy raz w zyciu , ale narazie bezhormonow , bo chce laserowe usuwanie owlosienia a tam nie mozna hormonow, a potem zaloze ta mirene podobno rewela , ale moga wystapic skurcze i wgl musialabys ulotke przeczytac w necie , zobaczymy jak bede sie czula z ta tansza to wtedy zdecyduje czy chce ta hormonalna
a kilogramy szybko zrzucisz widze ze zaparta jestes , ale niestety te ostatnie najgorzej schodza ;/

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

michasia przecudne fotki jak Anulka swietnie wyglada a o tobie juz nie wspomne cudo zazdroszcze hobby, pasji

aniajulia to nie wiem nie znam sie znam tylko te dwie co mi gin polecil

reszte nadrobie potem

11 lata 7 miesiąc temu #658377 przez drzyzgunia
Monia_T napisał:

Iga od ponad godziny płacze, a właściwie wyje jakby z bólu :blush: Łezki jej ciurkiem lecą po policzkach. Podałam paracetamol i czekamy...teraz m ją nosi. Jesoo tak mi jej żal...

bidulkaaaa....a może boli ją miejsce po wkłuciu???

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #658385 przez Satine0
Monia Jakby bolała nóżka to babka mówiła mi, żeby smarować altacetem junior.

My po badaniu. Oczka zdrowe :P Więcej konsultacji nie trzeba.
A co do spacerówki to też nie długo się chyba pokuszę. Teraz w głębokim jej i tak oparcie podnoszę bo się rwie do góry i drze :P

Później wstawię wam foty jak sobie dama "siedzi" w wózku.

Madlen Ty używasz Bebilonu??

11 lata 7 miesiąc temu #658421 przez Madlen
Monia jezuuuu też mi żal Twojej kruszynki, okład z sody jej robiłaś?

Drzyzgunia mój mówi to samo co Twój..... :dry:

Gabilee no to czas powoli się przesiąść do spacerówy.

Mi w ciąży piersi nie urosły aż tyle, a po ciąży są chyba jak przed.
Rozmiar sportowy.. :dry:
A ile kosztują takie wkładki? Pewnie strasznie drogie..?

Satine tak używamy Bebilon 1
fajnie, że Maryś zdrowa :)

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #658422 przez kasia123m
monia zaszczepili Ci ja? a moze to krzyk mozgowy ...on sie pojawia 3-4 godziny po szczepieniu...oby jej przeszlo po paracetamolu

oj doczytalam..zaszczepili...co dostala?Polio i hib?..bedzie dobrzr...az sie zdenerwowalam

www.czytelniamedyczna.pl/2156,poszczepie...giczne-u-dzieci.html

11 lata 7 miesiąc temu #658441 przez michasia
drzyzgunia, jestem w bardzo podobnej sytuacji, tyleże mam umowę do końca grudnia, a następna by była na czas nieokreślony. Dziś w sklepie spotkałam mojego brygadzistę, bardzo fajny facet...starszy już:) Może w tym tyg pojadę się z Anią do pracy pokazać, to zapytam w kadrach co i jak. ale jak nie przedłużają umowy, to chyba za urlop muszą zapłacić, nie?
A jak nie przedłużą, to pójdę na rok na kuronia - dostanę więcej niż te 60%, bo niedużo zarabiam i będę mogła szukać pracy w zawodzie lub w ogóle jakiejś lepszej.

Madlen fajnie masz z siłownią. Z krzesłem nieźle...policjantka włamuje się do czyjegoś ogródka...no ładnie:)

Anoda jesteś coraz bliżej tego światełka i jestem pewna, że już niedługo tunel się skończy:)

Annajulia to miałaś niezłe przeżycie, dobrze, że udało się z Igunią. Pewnie dużo się nacierpiałaś nie tylko fizycznie.

drzyzgunia niestety faceci tak mają , że byle gówno zrobią i już na pochwały czekają. Ja mojego wtedy zawsze tak nadzwyczaj adoruje, mówię jaki to on wspaniały, że tylko on tak potrafi i co ja bym bez niego zrobiła i na końcu pytam, czy chce za to dyplom:)

Monia ojej...oby jej szybko przeszło i nic jej nie było. Biedna...tak długo płacze.

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka