- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- gabilee
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- anoda89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Moje Słoneczko 08.10.2012 [*]
- Otrzymane podziękowania: 72

- princess
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- michasia
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
To Ci babka powiedział w aptece. Mi mama mówiła, bym się nie zdziwiła. Co do zaparć, to też słyszałam, ale na początku ciąży miałam wyjątkową regularność, a wcześniej czasem raz na kilka dni...później znów jakoś rzadziej, a teraz od kiedy mam żelazo, to znów nie ma problemu.
Andzia, powodzenia na wizycie, ładny brzusio:)
Gabilee dla nas ślub był ważny ze wzg kościelnych, a o białej sukni marzyłam od dziecka, do komunii niestety wprowadzili u nas alby, więc nie miałam, ale od dziecka zatrzymywałam się przed wystawami z sukniami:) Zresztą nadal lubię oglądać

Ogólnie to rzeczywiście dla dziecka i spraw takich cywilnych łatwiej mieć ślub, bo to wiele upraszcza, ale np. dziwi mnie to w niektórych, że biorą ślub kościelny, jeśli wiara dla nich nie ma znaczenia. Jakbym nie była wierząca, to bym nie brała kościelnego. Dużo ludzi się rozwodzi, wiążą się później z kimś, dla kogo ślub kościelny jest ważny, i nie można go wziąć, bo wcześniej się brało kościelny, dla rodziny, ale białej sukni i w ogóle.
Wczoraj się dowiedziałam, że koleżanka z pracy się rozwodzi, bo ją mąż zdradził. Ona ma 23 lata, mają 1,5roczną córkę. W wieku kiedy inni nie myślą jeszcze o ślubie, inni już dawno po rozwodzie. Mój tata zostawił mamę po 20 latach małżeństwa..., niby "kryzys wieku średniego", ale jak po tylu latach można przejść obok kogoś i udawać, że się go nie zna, po tylu wspólnych chwilach.
Jest dużo dziwnych przypadków, ale chyba takie śluby dlatego, że dziecko w drodze są najgorsze, jeśli chodzi o przyszłość. Choć rodzice moich chrześniaków "wpadli" tak po 2-3 miesiącach znajomości, po pół roku byli małżeństwem, teraz mają 4 dziecko w drodze, są spięcia, ale się jakoś dogadują

Oczywiście, żeby nikt nie pomyślał, że się tu na forum do kogoś odnoszę, oczywiście pisze co mi w głowie siedzi i nie mam nic do nikogo-tak asekuracyjnie pisze, bo czasem sobie ktoś coś pomyśli:)
Zjadłam kinder maxi king i mała ładnie kopie:)
- Pliszka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

co do tych bliźniaków, to ja też bardzo chciałam i na pierwszym usg się dopytywałam czy czasem nie ma dwóch serduszek. Pani doktor powiedziała, ze jest jedno i żebym się cieszyła, bo ciąże bliźniacze to jednak ciąże wysokiego ryzyka. Ciężko je donosić do końca

- Satine0
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

U mnie od rana pada, zimno, wieje, szaro...jesień!

Ja ostatnio zasnąć nie mogę tak intensywnie myślę o porodzie. Muszę do ciotki się przejść bo akurat jest położną w szpitalu naszym. Trzeba się o wszystko wypytać...ale znając moje szczęście to i tak mnie pokroją i jeszcze małą przenoszę. Jak trafiłam do szpitala w tamtej ciąży to dawali mi tabletki dopochwowo żebym sama "urodziła" to co we mnie było...ale dupa. Nic na mnie nie działało. Moja szyjka ani drgnęła. Tak więc... ale zobaczymy

- michasia
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Satine, to masz fajnie, jak ciocia położna.
A bliźniaków bym nie chciała, zastanawiam się czasem co ja z jednym dzieckiem zrobię a co dopiero jak 2 płacze, 2 chce na nocnik, i 2 talerze ze stołu zacznie zrzucać z jedzeniem... Może kiedyś tak, ale jako pierwsze dzieci, to wolę liczne pojedyńczą

Kurcze...zaraz 12, a ja zdążyłam się tylko ubrać i pościelić łóżko, wykąpać psa i zjeść śniadanie. Napisze do kuzynki czy by ze mną na ta aktywną mamę nie poszła, bo tam będzie przerwa i w ogóle. Jeszcze jest brata dziewczyna, ale napisała, że ma męczący dzień w szkole,a el jeszcze tak po 15.00 się do niej odezwę.
- dominia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 15.02.2013 Moje życie stało się piękniejsze <3
- natalka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Jesteś całym moim światem:*
Anoda trzymam kciuki, jesteś dzielną dziewczyną, pisz do nas postaramy się wesprzeć Ciebie

- [email protected]
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Madlen bardzo ładnie wyglądasz,a te kg idą w brzuszek,fajnie
Pliszka też pieknie wyglądasz

- princess
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Satine czemu określiłaś dziecko wyrazem "to" ...
A do mnie jedzie kumpela ze szkolnej ławy, spóźnione urodzinowe odwiedziny

- dominia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 15.02.2013 Moje życie stało się piękniejsze <3

co do bliźniaków, jak się ma dzieci, które mają między sobą 2 lata różnicy to też potrafią razem płakać, chcieć dwa nocniki w jednym czasie i obrzucać się jedzeniem

- Satine0
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- [email protected]
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Teraz mam 116na76 a puls 108 a mały nie spi od 5 rano,kawy nie piłam,dziwne
Może kogos zainteresuje odparzona pupa blog.zapytajpolozna.pl/niemowlak/odparzo...noworodka-co-zrobic/
- Paulaaa
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Amelia-19.02.2013 Oliwia-29.09.2008
- Otrzymane podziękowania: 1

Czytałam Was rano trochę, ale jakoś nie miałam weny coby się odezwać.
Pospałyśmy z Oli do 9.40 i jakoś nie mogłam się ogarnąć z rana. Jednak takie długie spanie mi nie służy.
Byłyśmy na zakupach. Posprzątałyśmy, pranko się pierze, obiad piecze.

Satine wózek dojechał? Jak już będziesz go miała to wstaw foty i napisz jak wrażenia.

Co do blizny po cc. Moja jest ładna i blada. Ale to juz cztery lata po porodzie. Teraz mnie strasznie ciągnie. Aż nie mogę się wyprostować czasami. Muszę ginowi pow. w Środę.
Miłego dnia.